مشهد/

مدیر کل میراث فرهنگی خراسان رضوی: پنج اثر فاخر معماری خراسان رضوی در انتظار ثبت جهانی

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: در خراسان رضوی آثار فاخر معماري زیادی داريم كه اگر بي‌نظير نباشند، در سطح دنيا كم نظير هستند.

رجبعلی لباف‌خانیکی در گفت‌وگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران مشهد افزود:برای شناسایی آثار فاخر معماری خراشسان رضوی در حال تدوين پرونده آرامگاه «شيخ احمد جام»، «مسجد جامع زوزن»، «رباط شرف»، مجموعه«توس»و «قنات قصبه» گناباد براي ثبت جهاني هستيم.

مدیر کل میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: آثاري كه در خراسان هستند به دلیل اصالت و قدمت علم و فناوري و ريشه‌هاي ستبر فرهنگ در خراسان، از اصالت خاصي برخوردارند و همگي شايسته ثبت در فهرست آثار جهاني هستند.

وی با بیان اینکه آثار تاريخي يادمان‌ و يادبود گذشتگان هستندو این آثارمی‌توانند وسيله درك هويت گذشته باشند، افزود: مي‌توان از اين آثار به عنوان جاذبه‌هاي گردشگري و بهترين اسناد و مدارك شناخت گذشتگان، از جهات مختلف یاد کرد.

مدیرکل سازمان میراث فرهنگی خراسان رضوی در خصوص مرمت آثار باستانی اظهار کرد: مرمت بناهای استان هم‌اکنون در مرحله نسبتا خوبي قرار دارد و از حدود 40 يا 50 سال پيش انجمن‌ آثار ملي اقدام به مرمت بناهاي تاريخي و باستاني برگزيده و شاخص كرد.

لبلف خانیکی ادامه داد: در زمان‌های مختلف هنرمندان و معمارانی كه در اختيار سازمان صنايع ميراث فرهنگي بودند، بذل همت كردند و به تناسب امكانات مالي و با حفظ اصالت و ماندگاري بنا سعي كردند اين بناها را مرمت كنند و اين آثار را سرپا نگه دارند.

لباف‌خانیکی در خصوص آسیب‌پذیری آثار باستانی گفت: پيشامدها و رخدادهايي مانند نزولات آسماني، زلزله و مهمتر از همه این عوامل، جاذبه زمين كه همواره مصالح را به زير مي‌كشد و در دراز مدت باعث فرسايش بنا مي‌شوند.

وی افزود: عامل موثر دیگر در تخریب ابنیه تاریخی، عامل انساني است که گاهی تخريب اين آثار را تسريع مي‌كنند.

مدیرکل سازمان میراث فرهنگی خراسان رضوی ادامه داد: با آگاهي از عوامل ذکر شده تا جايي كه امكان دارد، سازمان ميراث فرهنگي و صنايع گردشگري سعي مي‌كند كه اين بناها را مرمت کرده و به عنوان آثار فرهنگي و ابزارهايي كه براساس آن می‌توان در آينده از گذشته بشر آگاه شد اين بناها را سرپا نگه دارد.

وی اظهار کرد: مردم سعی کنند با بازدید از ابنیه تاریخی به خود، گذشته و فرهنگ‌شان مراجعه کنند و اين آثار را با بصيرت و چشم‌دل بنگرند و از خود بپرسند كه مثلا مسجد جامع زوزن با 14 متر دهانه و 35 متر ارتفاع ايوان و با پله‌هايي كه حدود سه متر عرض دارند، با چه فن‌آوري و علمی ايجاد شدند.

انتهای پیام/ش

برچسب ها: معماری ، فاخر ، ثبت ، جهانی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.