چالش‌های پیش‌روی تولید "محصولات ارگانیک" در کشور از زبان رئیس کمیسیون کشاورزی

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه براساس برنامه پنجم توسعه، دولت موظف است تا پایان این برنامه 25 درصد محصولات تولیدی کشور سالم و ارگانیک باشد به شرح چالش‌های پیش‌روی این صنعت پرداخت.

عباس رجایی نماینده مردم اراک و رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در گفتگو با خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران درباره وضعیت تولید محصولات ارگانیک در کشور گفت: اواخر اسفند‌ماه سال گذشته کمیسیون کشاورزی مجلس جلسه‌ای را با وزیر جهاد کشاورزی در ارتباط با سوال یکی از نمایندگان از وی پیرامون بحث محصولات ارگانیک داشتیم که در این جلسه مفصل پیرامون وضعیت تولید محصولات ارگانیک بحث شد.
 
وی ادامه داد: براساس برنامه پنجم توسعه، دولت موظف است تا پایان این برنامه  25 درصد محصولات تولیدی کشور سالم و ارگانیک باشد.
 
رئیس کمیسیون کشاورزی اظهار داشت: وزیر جهاد کشاورزی نیز در این جلسه پیرو سوالات مطرح شده نمایندگان پیرامون وضعیت تولید محصولات ارگانیک در کشور اعلام کرد در سطح دنیا هنوز این اعداد و ارقامی که ما در قانون وضع کرده‌ایم محقق نشده و این هدف، هدف بسیار بلند پروازانه‌ای نیست.
 
رجایی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی پیرامون اقدامات این وزارتخانه در جهت تولید محصولات ارگانیک توضیحاتی را ارایه کرد، اظهار داشت: برای این که ما از کشورهایی باشیم که بخشی از محصولاتمان ارگانیک باشد، تلاش‌های زیادی صورت گرفته که از جمله آن می‌توان به روش‌های مقابله بیولوژیک با آفات و کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی در سطح کشور به خصوص در حوزه باغداری و تولید میوه‌ها اشاره کرد.
 
وی در ادامه با بیان این که ما در حوزه تولید محصولات ارگانیک امروزه با مشکلاتی مواجه هستیم، ادامه داد: زمانی که کشاورز و باغدار به سمت تولید محصولات سالم و ارگانیک می‌رود دو اتفاق می‌افتد؛ اول این که تولید محصولات کم شده و به این صورت درآمد تولید‌کنندگان نیز کاهش پیدا می‌کند و دومین مسئله شکل ظاهری محصولات ارگانیک است که با توجه به این که بازار پسندی این محصولات کمتر از محصولات غیر ارگانیک است بنابراین باید تفاوت قیمتی در بازار برای محصولات ارگانیک و غیرارگانیک قائل شد.
 
رئیس کمیسیون کشاورزی تصریح کرد: معمولا در اغلب کشورهای دنیا محصولات ارگانیک قیمت‌شان حداقل دو برابر محصولات غیرارگانیک است اما در ایران هنوز این موضوع جا نیفتاده و اگر این موضوع به همین منوال پیش برود یکی از چالش‌های پیش روی این مسئله خواهد بود.
 
نماینده مردم اراک در خصوص زمزمه‌هایی مبنی بر واردات سموم چینی نیز اظهار داشت: در این مورد، کنوانسیون بین‌المللی وجود دارد که وظیفه آن نظارت و معدوم کردن سمومی است که در سطح بین‌المللی برای جامعه بشری مضر شناخته شده‌اند.
 
وی ادامه داد: چند سال پیش نیز مجلس حدود 15 مورد سم که توسط این کنوانسیون مضر و خطرناک شناخته شده بود را از چرخه کشاورزی در کشور خارج کرد.
 
رجایی در پایان اظهار داشت: در این برنامه جهانی هر ساله با اعلام اسامی برخی از سموم به مسئله امحا و عدم مصرف آن‌ها پرداخته می‌شود که در ایران نیز به همین صورت است و هر کدام از سموم که مورد تایید این کنوانسیون قرار نگیرد اجازه واردات و مصرف در کشور را نخواهد داشت.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار