فرهنگ تنبلی و اسراف را باید از اقتصاد ایران دور کرد

یک استاد دانشگاه با اشاره به اینکه فرهنگ تنبلی و اسراف را باید از اقتصاد ایران دور کرد، گفت: دولت برای حمایت از تولید ملی باید گامهای بلندتری بردارد و ارتقای سطح تکنولوژی و اصلاح برخی قوانین دست‌وپاگیر مالیاتی از جمله این اقدامات است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،حجت‌الله میرزایی، استاد دانشگاه  در خصوص لزوم نام‌گذاری امسال به نام اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی گفت: به‌نظر من مهم‌ترین دلیل، نیازی است که توسعه اقتصادی به تحول باورهای فرهنگی و ارزش‌ها دارد، به‌ویژه شعارهایی که در سال‌های گذشته توسط مقام معظم رهبری طرح شده، به‌شدت نیازمند تغییرات فرهنگ جمعی است.

وی افزود: از جمله مواردی که در بُعد فرهنگی، جامعه و اقتصاد بدان نیاز دارد، تقویت روحیه کار و تلاش، ترویج فرهنگ قناعت، کاهش مصرف‌گرایی، توجه بیشتر به مصرف کالای داخلی، توجه به منافع ملی و ترجیح آن بر منافع شخصی است. این مصادیق بیش از آنکه با سیاست‌های اقتصادی قابل تحقق باشد، نیازمند تغییر فرهنگ عمومی جامعه است.

میرزایی در پاسخ به اینکه چقدر سیاست‌های اقتصادی در پیشبرد نام‌گذاری سال مؤثر است، گفت: به‌اعتقاد من هم به‌کارگیری ابزارهای تشویقی و تنبیهی در سیاست‌های اقتصادی دولت‌مردان مؤثر است و هم رفع موانع فرهنگی بر سر راه اثربخشی سیاست‌های اقتصادی باید در دستورکار قرار گیرد.

وی گفت: البته در بحث تغییر و اصلاح فرهنگ باید دقت داشت که این مسئله یک راهبرد بلندمدت است که باید از سطوح پایین از جمله آموزش و پرورش آغاز شود. ترویج روحیه قناعت، کار جمعی، تعاون، پرهیز از مصرف‌گرایی و اسرافی و تقویت روحیه عزت ملی مواردی است که در چارچوب آموزش‌های رسمی مدرسه و دوران پیش از مدرسه ارائه شود.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: دولت در راستای اتخاذ سیاست‌های درست اقتصادی نیز باید با استفاده از ابزارهایی که در اختیار دارد، اقدامات عاجلی را در بهبود فضای کسب و کار، مقابله با فساد مالی، کاهش هزینه مبادلاتی، بسترسازی برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی، محدود کردن واردات کالاهای مصرفی، سهمیه بندی ارز و ثبات اقتصاد کلان صورت دهد.

وی با بیان "به‌نظرم مهم‌ترین محور در سیاست‌های اقتصادی دولت، بایستی حمایت از تولید ملی باشد" گفت: به نظر می‌رسد برای حمایت از تولید ملی دولت باید گامهای بلندتری را بردارد. ارتقای سطح تکنولوژی، اصلاح برخی قوانین دست و پاگیر مالیاتی و ... از جمله مواردی است که نیاز به اقدامات جدی‌تر دارد.

میرزایی گفت: به‌نظر من این اقدامات هنوز صورت نگرفته است. بخشی بزرگی از تولید کننده‌های کشور در سالهای گذشته از محل افزایش نرخ ارز، محدودیت نظام بانکی، افزایش قیمت حامل‌های انرژی آسیب دیده‌اند. لذا باید به‌صورت اضطراری حمایت از این بنگاه‌هایی که نیمه‌جان هستند در دستور کار قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه آنچه به‌عنوان فرهنگ و اقتصاد در دستور کار قرار گرفته است، تجارب و مبانی نظری نشان می‌دهد که دادوستدهای نزدیکی بین اقتصاد و فرهنگ وجود دارد، گفت: تجربه نشان می‌دهد در مناطقی از کشور که بستر فرهنگ میسرتر بوده، توسعه و توسعه یافتگی بیشتری در آن مناطق رؤیت شده است. همچنین در برخی مناطق نیز به‌دلیل کاهش اعتماد به نفس، بدبینی نسبت به تولید و انباشت سرمایه، مصرف گرایی و تنبلی، با سطوح پایین تولید و درآمد مواجه بوده‌ایم.

منبع: تسنیم
برچسب ها: فرهنگ ، اسراف ، اقتصاد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار