ذهن خوانی به کمک دستگاه جدید افکار سنجی

به گفته‌ی محققان مغز انسان دارای انبوهی از سلول های عصبی است. این سلول‌ها از طریق جریان الکتریکی با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند که قسمت بسیار کوچکی از این جریان پس از خارج شدن از سلول ها در کنار سلول های دیگر امواجی الکتریکی ایجاد می کند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، حدود ده سال پیش برخی کارشناسان علوم کامپوتری پیش‌بینی ‌کردند در آینده شاهد طراحی و تولید دستگاه‌هایی خواهیم بود که با خواندن افکار انسان به دستگاه‌های دیجیتال فرمان دهند. 
 
به گفته ی محققان مغز انسان دارای انبوهی از سلول های عصبی است. این سلول ها از طریق جریان الکتریکی با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند که قسمت بسیار کوچکی از این جریان پس از خارج شدن از سلول ها در کنار سلول های دیگر امواجی الکتریکی ایجاد می کند.

محققان با بهره گیری از دستگاهایی ویژه می توان آن را از روی مغز دریافت کرد. دستگاهی به نام"الکتروآنسفالوگراف" می تواند این امواج را دریافت و ثبت کند. البته این دستگاه به هیچ وجه جدید نیست و ده ها سال است که در پزشکی از آن استفاده می شود. بسیاری از پیشرفت های پزشکی در زمینه شناخت مغز انسان مرهون همین دستگاه است. 
 
کارشناسان می گویند هر حالت، احساس و هیجان خاصی که تجربه می کنیم، امواج مغزی منحصر به فردی را ایجاد می کند. دستگاه هایی که می توانند وضع ذهنی و سلامت انسان را از طریق بررسی امواج مغزی و شاخص های عصبی شناسایی کند، در اصطلاح "دستگاه شخصی عصبی" (personal neuro device) نامیده می شود. یکی از دستگاه های شخصی عصبی که مراحل طراحی اولیه خود را به پایان رسانده پی. ان. دی (PND) نام دارد. تونی گیاتاتزیز طراح این وسیله بر این باور است که از این دستگاه علاوه بر کاربردهای احتمالی در پایش سلامت می توان برای تبلیغات هدفمند نیز استفاده کرد.

یکی دیگر از کاربردهای دستگاه های شخصی عصبی، کمک به پیشرفت پژوهش در این حوزه است که یکی از اصلی ترین چالش های موجود در مسیر طراحی الگوریتم هایی برای پردازش امواج مغز، پیچیدگی بسیار زیاد مغز انسان است. بنابراین برای طراحی چنین الگوریتمی به تعداد زیادی کارشناس در زمینه ریاضی، آمار و نیز شناسایی امواج مغزی نیاز است. اگر انبوهی از این دستگاه ها از سوی افراد مورد استفاده قرار گیرد و اطلاعات آنها به سرورهای ابری فرستاده شود، عملا حجم گسترده ای از اطلاعات در اختیار دانشمندان و پژوهشگران قرار می گیرد. پردازش این اطلاعات نه تنها می تواند دانش کنونی ما نسبت به کارکرد مغز انسان را افزایش دهد، بلکه امکان طراحی دستگاه هایی برای پردازش دقیق تر امواج مغزی انسان را فراهم می کند.
 
دانشمندان اظهار داشتند طبیعی است که همه نگران حریم شخصی خود باشیم و فکر کنیم فناوری دیجیتال نوعی دست درازی به این حریم است، اما زیاد نگران نباشید. دستگاه های شخصی عصبی فقط می تواند امواج مغزی مربوط به حالت های مغز (تمرکز، هشیاری، خواب و…) و نیز هیجانات (اضطراب، غم و… ) را شناسایی کند. در واقع فکر انسان را باید همانند کوه یخی دانست که هیجانات قابل ثبت با دستگاه های پردازش امواج مغزی فقط نوک آن را نشان می دهد.


انتهای پیام/
برچسب ها: ذهن خوانی ، افکار ، مغز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۱:۰۹ ۰۶ خرداد ۱۴۰۱
سلام.یه نفر به من تیراندازی کرد منم شکایتشو کردم چون هنوز ساژمه تو گردنم هست.
طرف هی تهدید میکرد در مقابل شکایتی که کردم بهم صدمه میزنه.ولی من فک نمیکردم با این دستگاه خوندن ذهن ازم استفاده کنن که بخوان منو دیوونه کنن.حتی گاهی خودم به خودم شک میکردم.تعریف نباشه خودمو جزءآدمهای باهوش میدیدم،ولی همونطور که گفتم خودمم به خودم.شک میکردم.میخوام شکایت کنم و با دولت مشکلمو مطرح کنم امیدوارم نتیجه بگیرم.
آخرین اخبار