"کاسینی" فضاپیمای زحل، امروز 10 ساله شد + تصاویر

دانشمندان ناسا به‌همراه تیم محققان فضاپیمای کاسینی ۱۰ سالگی این کاوشگر را که با تصویربرداری از زحل، حلقه‌های اسرارآمیزش و قمرهای آن کمک شایانی به علم نجوم کرده را جشن گرفتند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، دانشمندان ناسا به‌ همراه تیم محققان فضاپیمای کاسینی ۱۰ سالگی این کاوشگر را که با تصویربرداری از زحل، حلقه‌های اسرارآمیزش و قمرهای آن کمک شایانی به علم نجوم کرده را جشن گرفتند.



تصویری هنری از کاسینی در میان حلقه های زحل، این فضاپیما با ۱۰ سال کاوش در منظومه زحل سهم بزرگی در افزایش دانش ما از این سیاره و قمرهایش داشته است.
 
کاوشگر کاسینی در سال ۱۹۹۷ به سمت زحل پرتاب شد، این فضاپیما در سال ۲۰۰۴ به سیاره زحل رسید و قسمتی از آن با نام فضا‌پیمای هویگنس(Huygens)  از آن جدا شده ودر سطح تیتان بزرگترین قمر آن فرود آمد. این فضاپیما برای رسیدن به مدار مطلوب دوبار از گرانش سیاره ناهید ویک بار از گرانش زمین استفاده نمود. وزن آن ۶ تن وهزینه ساخت و پرتاب آن ۳.۴ میلیارد دلار برآورد شده است.
کاسینی علاوه بر نقشه برداری دریاچه های متان در قمر تیتان، شناسایی آبفشانهای یخی (icy geyser) بیرون زده در قمر انسلادوس (Enceladus) و ردیابی توفانها در جو زحل، مطالعات فراوان و گسترده ای بر روی سیستم حلقه ها و محیط آنها انجام داده است. این بررسیها و مشاهدات به ماهیت ذرات حلقه ها، چگونگی برهم کنش آنها با یکدیگر و با قمرهای سیاره و نقش غبار ریز در سیستم حلقه ها نور تازه ای بخشیده است.



فضا‌پیمای هویگنس در ۱۴ ژانویه ۲۰۰۵ با فرود در تیتان قمر زحل، توانست تصاویری واقعی از سطح این قمر را در نور مرئی مشاهده کند.

فضاپیمای کاسینی همچنین موفق به تهیه تصاویر جدید از دریاها و دریاچه‌های متان و اتان مایع بر سطح تیتان شده است. تصاویر جدید فضاپیمای کاسینی سرنخ‌های جدیدی از نحوه شکل‌گیری دریاچه‌ها و چرخه هیدرولوژیک شبه زمینی قمر تیتان را نشان می‌دهد. یک دریاچه بزرگ و چند دریاچه کوچک نزدیک قطب جنوب تیتان وجود دارند، با این حال تمامی دریاچه‌ها در نزدیکی قطب شمال این قمر دیده می‌شوند.
محققان پیش از این با کمک رادار قادر به نفوذ از میان ابرها و مه غلیظ تیتان و بررسی سطح این قمر شده بودند.



کاوشگر کاسینی تصاویری از دریاچه های متان و اتان مایع را در قطب شمال "تیتان" قمر زحل مشاهده کرد.
این که چرا انسلادوس فعال است یک معماست تحلیل غباری که توسط کاسینی گرفته شده، شواهدی از سدیم موجود در آب عمیق شور اقیانوس را نشان می‌دهد. خطوط یخی در سطح این قمر مشاهده می شود، این یخهای درونی منجمد بصورت آبفشان به درون فضا پرتاب می‌شود.


این تصویری است که فضاپیمای کاسینی در فاصله نزدیک از آبفشان های "انسلادوس" قمر زحل گرفته کرده است.

اما ارسال تصاویر فوق‌العاده جذاب فضاپیمای کاسینی از زحل، موجب شد کارشناسان نجومی، تحقیقات گسترده‌ای روی این سیاره شگفت‌انگیز انجام دهند. کاسینی با ارسال پرتره های زیبا از زحل و توفان های آن، سیاره ارباب حلقه های منظومه شمسی را بیشتر شناسایی کرد.


تصویری از زحل و حلقه های زیبایش که توسط کاسینی در دهمین سال کاوش در مودار زحل به ثبت رسیده است.

فضاپیمای کاسینی ناسا این تصویر پایین را از شدیدترین طوفان زحل گرفته ، که در نگاه اول شبیه یک گل رز بزرگ است که برگهای اطرافش سبز هستند، اما در واقع طوفانی است که ۲۰ برابر هر طوفان معمولی در زمین وسعت دارد. این تصویر از گرباد در فاصله ۴۱۹۰۰۰ کیلومتری از زحل در فاز زاویه ای ۹۴ درجه ای و توسط فضاپیمای کاسینی گرفته شده است. مقیاس تصویر۲ کیلومتر در هر پیکسل است.



تصویری که فضاپیمای کاسینی از توفان زحل ثبت کرده و شباهت زیادی به یگ گل رز دارد.

همچنین فضاپیمای کاسینی ناسا تصاویری رنگی از فاصله نزدیک به ۹۰۰ میلیون مایل (۱.۵ میلیارد کیلومتر) دورتر از زمین و ماه گرفته است. زمین به رنگ آبی کمرنگ و ماه به شکل یک نقطه سفید رنگ از بین حلقه های زحل قابل مشاهده اند. این نخستین بار است که دوربین بسیار شفاف کاسینی از زمین، ماه ، مریخ و ناهید، از چنین فاصله دور دستی در یک کادر عکس گرفته است.



تصویری بسیار زیبا از زحل و حلقه های زیبایش در کنار ، نقطه آبی دوست داشتنی زمین در کنار ماه،ناهید و مریخ که توسط فضاپیمای کاسینی در ۱۹ ژوئن ۲۰۱۳ گرفته شده است.

قرار است کاسینی در اواخر سال ۲۰۱۶ میان سطح سیاره و داخلی‌ترین حلقه آن ۲۲ پرواز رفت‌و‌برگشت انجام دهد تا به‌این شکل فاز آخر ماموریت کاسینی با نام "پایان بزرگ کاسینی" انجام گرفته و در نهایت با شیرجه این کاوشگر در میان اتمسفر گازی زحل به اتمام برسد. به گفته مقامات ناسا، قدم آخر کاسینی نیز برای دانشمندان بسیار ارزشمند خواهد‌ بود زیرا این کاوشگر قصد دارد در این فاز از میدان گرانشی و مغناطیسی زحل نقشه ‌برداری کرده و به ارزیابی مواد درون حلقه‌های سیاره بپردازد و تصاویری از سیاره و حلقه‌هایش به‌ثبت برساند. در نهایت برای اطمینان از اینکه کاسینی با یکی از قمرهای زحل برخورد نخواهد کرد،‌این کاوشگر به‌سوی اتمسفر زحل هدایت خواهد شد تا در میان آن برای همیشه ناپدید شود.



انتهای پیام/
برچسب ها: کاسینی ، زحل ، سیاره ، رصد ، کهکشان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار