چرا زندگی مشترک روحی نافرجام بوده/ اختلافات و کشمکش‌های خانوادگی مدینه تا کجا پیش می‌رود

داستان سریال "مدینه" شبکه یک سیما طوری نوشته شده که مخاطب در نگاه اول شاهد اختلافات خانوادگی است اما در داستان نکات اخلاقی ریز و کاربردی نهفته است که بیننده را به تامل و تفکر برمی انگیزد.

به گزارش خبرنگار رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران، امسال هم مثل سال های گذشته، بعد از افطار تا پاسی از شب شاهد پخش سریال‌های مناسبتی ماه رمضان از شبکه های رسانه ملی هستیم. اگر چه برای نقد و تحلیل نهایی این آثار زود است ولی محور کلی این سریالها مشاجرات، اختلافات و کشمکش های خانوادگی است. بعضی می گویند: این داستانها دیگر تکراری شده اما از واقعیت زندگی نمی شود فرار کرد. اگر منصفانه به اطراف خود بنگریم چه می بینیم؟
 
شبکه یک سیما در سریال "مدینه" تقابل دو زن را به تصویر می کشد؛ داستان سریال طوری نوشته شده که مخاطب در نگاه اول شاهد اختلافات خانوادگی است اما در داستان این سریال نکات اخلاقی ریز و کاربردی نهفته است که بیننده را به تامل و تفکر برمی انگیزد.
 
که چرا زندگی مشترک روحی نافرجام بوده؟ تا جایی که خودش به صراحت می گوید: کسی به من شوهر داری و زندگی کردن یاد نداد. چون الگوی صحیحی از خانواده نداشت با حقوق متقابل زن و شوهر آشنا نبود، آنچه در ذهن او نقش بسته اعتیاد پدر و در پی آن اعتیاد برادر است. کسی که در چنین خانواده ای تربیت شده تعریف درستی از حس مادر بودن ندارد به جای این که سبب رشد و بالندگی فرزند شود او را با پول ربا به ورطه نیستی سوق می دهد. همان چیزی که بارها در دین مبین اسلام مذمت شده و ربا گیرنده و ربا دهنده مورد نکوهش قرار گرفته اند.  
 
اگر الگوی تربیتی خانواده بر مبنای پاکی، صداقت، دینداری و روزی حلال بنا شده باشد هیچگاه اعضای خانواده در بحرانهای زندگی به دروغگویی و کار های پلید رو نمی آورند.
 
اینها برخی از نکته های اخلاقی پنهان داستان مدینه است اما ای کاش سعید نعمت ا… نویسنده "مدینهگ که استاد خلق لحظات دراماتیک و با حس و حال است،  داستان  را طوری نوشته بود که در همه اتفاقات یکی سیاه و یکی سفید نبود حد وسطی هم وجود داشت. حسادت، شک و تردید شخصیت اول سریال؛ زن خوب و فدا کار"مدینه" را وسوسه نمی کند. در حالی که درگیری بین  
ضعف ها، شک و  تردید، باید ها و نبایدها داستان را جذاب می کند.  
 
در ظل گرمای تابستان بیننده سریال" مدینه" با دیدن سکانس های برفی دچار تضاد می شود در قسمتهای قبلی نوع پوشش لباس بازیگران با شرایط فصل تابستان سازگار است اما یکباره همه چیز دگرگون می شود. نکته اصلی این جاست که ساخت سریال "مدینه که در سی و یکم فروردین ماه امسال کلید خورد و عوامل سریال هم اکنون نیز در حال ضبط قسمتهای پایانی سریال مدینه هستند تا به موقع به آنتن برسد. دیدن چنین مواردی دور از ذهن نیست.  
 
زیرا تغییرات ناگهانی هوا در یکی، دو ماه گذشته باعث بارش برف و باران در بعضی از مناطق کشور شد و چون زمان زیادی تا شروع ماه مبارک رمضان نبود چاره ای نبود و عوامل تولید به کار خود ادامه دادند.  
 
در کل سیروس مقدم  کارگردان سریال مدینه با همکاری زینب تقوایی تهیه کننده جوان و خوش حساب سریال، سعید نعمت ا… نویسنده با ذوق که عادت دارد فیلمنامه را سر صحنه تکمیل کند همچنین بازیگران با تجربه و دیگر عوامل تولید با همه اما و اگر ها سریال را جمع می کند و به موقع به آنتن می رساند.
 سیروس مقدم چهره های شاخصی همچون آتیلا پسیانی، رضا رویگری را با ظرافت قابل تحسینی به بازی گرفته تا بیننده را با خود همراه کند از دیگر کارهای شاخص او در سریال مدینه می توان به نقش اول سریال پریوش نظریه اشاره کرد با وجود این که در کارنامه پریوش نظریه بیش از 20 فیلم سینمایی و چندین سریال به چشم می خورد و موفق به دریافت سیمرغ بلورین نیز شده است مخاطبان تلویزیون امسال با چهره جدید مادری صبور، مهربان و با گذشت آشنا شدند؛  چهره ای که خاطره نقش آفرینی مادران سریالهای سالهای اخیر را در ذهن مخاطب تداعی نمی کند.
 
در داستان سریال" مدینه" ضمن این که بیننده با حس و حال مادری رو به رو می شود فرهنگ نادرستی که سبب شده تعریف نادرستی از نامادری در بین اذهان عمومی باشد اصلاح می شود.


یاداشت از: الهه علیزاده /


انتهای پیام /اس
 
 
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار