حسینی‌صدر در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:

بررسی "پارازیت" و نقش آن در سلامت جامعه در فراکسیون محیط زیست مجلس

سخنگوی فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار از بررسی موضوع پارازیت و تاثیر آن در سلامت جامعه در فراکسیون متبوعش خبر داد.

"موید حسینی‌صدر" نماینده مردم خوی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، از بررسی موضوع پارازیت و نقش آن در سلامت در فراکسیون محیط زیست خبر داد و گفت: با توجه به تاثیر آن بر سلامت انسان، بررسی این موضوع در اولویت کار فراکسیون محیط زیست قرار دارد.

وی ادامه داد: این موضوع با هدف جلوگیری از به خطر افتادن سلامت مردم در اولین فرصت با دعوت از کارشناسان مربوطه و ارائه اظهار‌نظر بررسی خواهد شد.

گفتنی است؛ امواج الکترومغناطیسی امواجی هستند که توسط حرکت ذرات باردار الکتریکی تولید می‌شوند، این امواج، تابش الکترومغناطیسی نیز نامیده می‌شود؛ چرا که بر اثر تابش ذرات باردار الکتریکی به وجود می‌آیند، این امواج از فضای خالی، هوا و دیگر مواد عبور می‌کنند.

مطالعات و تحقیقات دانشمندان روی تاثیر امواج الکترومغناطیسی بر سیستم‌های مختلف زیستی از سال 1935 آغاز شد. نتایج بسیاری از این تحقیقات نشان داد، امواج الکترومغناطیسی با تغییر در توزیع یون‌ها تاثیراتی بر ارگانیسم موجودات زنده از جمله رشد آنها دارد، همچنین این مطالعات نشان داد بین میدان‌های الکترومغناطیسی و از بین رفتن کلونی زنبورها در اروپا و آمریکا و همچنین مهاجرت پرندگان ارتباط وجود دارد.

در حالی که جنبه‌های مثبت فناوری‌های نوین سبب می‌شود زندگی انسان مدرن ساده‌تر شود، اثرات منفی این فناوری‌ها نیز می‌تواند به کیفیت زندگی انسان لطمه وارد کند.

امواج الکترومغناطیسی که توسط بسیاری از منابع طبیعی و انسان تولید می‌شوند، می‌توانند به فواصل طولانی تابیده و نقش بسیار مهمی در زندگی روزمره انسان ایفا کنند.
 
به طور خاص، میدان‌های الکترومغناطیسی که در فرکانس‌های رادیویی ( RF ) برای ارتباطات، رادیو و تلویزیون، شبکه‌های تلفن همراه و سیستم‌های بی سیم داخل ساختمان استفاده می‌شود، به جز جدانشدنی زندگی انسان تبدیل شده‌اند.

به خصوص با توجه به آسیب‌های بالقوه امواج رادیویی بر مردم، افزایش چشمگیر گوشی‌های تلفن همراه، نگرانی‌های قابل توجهی را برای انسان به همراه آورده است، از آنجا که تلفن‌های همراه در موقعیت‌های بسیار نزدیک به بدن انسان استفاده می‌شوند و به تعداد زیادی ایستگاه آنتن نیاز دارند، تاثیر شبکه‌های تلفن همراه بر سلامت انسان همواره مورد توجه بوده است.

در پاسخ به نگرانی‌های عمومی در مورد استفاده از این امواج روی سلامت انسان، در سال 1996 سازمان بهداشت جهانی (WHO) تلاش‌های تحقیقاتی را در این زمینه آغاز کرد. در ماه مه 2011، آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان وابسته به سازمان بهداشت جهانی، چکیده‌ای از خطرات بهداشتی میدان‌های الکترومغناطیسی را منتشر کرد.

در این گزارش آمده است که شواهد محدودی از خطرات امواج الکترومغناطیسی روی سلامت انسان وجود دارد که از میان آن‌ها می‌توان به افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های گلیوما و نوروم آکوستیک (تومورهای سرطانی اعصاب و مغز) اشاره کرد، در نتیجه این سازمان امواج الکترومغناطیسی را در دسته امواج ˈاحتمالا سرطان زا ˈ (possibly carcinogenic) طبقه بندی کرده است.

به گفته محققان اگرچه بیش از 30 سال پژوهش های بسیاری در مورد اثرات سوء امواج الکترومغناطیسی صورت گرفته است، ولی هنوز برای شناسایی آسیب‌های آن به سلامت انسان باید پژوهش‌های بیشتری انجام شود. در پایان باید گفت طیف گسترده‌ای از تاثیرات زیست محیطی باعث اثرات زیستی روی انسان می‌شود اما این اثرات صرفا به معنی خطر نیست و تحقیقات ویژه برای شناسایی و اندازه گیری مخاطرات بهداشتی مورد نیاز است.

ولی آنچه از نتایج این تحقیقات برمی آید تاثیر فرکانس‌های کم، میدان های الکتریکی و مغناطیسی خارجی بر بدن بسیار ناچیز است. بدون شک قرار گرفتن کوتاه مدت در معرض سطوح بسیار بالای میدان‌های الکترومغناطیسی می‌تواند برای سلامتی مضر باشد.

آمارها نشان می‌دهد که سرطان، سقط جنین و نازایی در ایران رشد یافته و در آینده می‌تواند خطرناک باشد، در همین باره نصب دکل‌های BTS برای استفاده از تلفن‌های همراه و آنچه که از آن پارازیت یاد می‌شود، همیشه مورد بحث کارشناسان بهداشت بوده است.

همچنین بنابر اعلام مسوولان سازمان هواشناسی و بررسی تصاویر رادار هواشناسی تهران، مشخص شد که در سال‌های اخیر، میدان دید رادار تهران و برخی دیگر از شهرها به دلیل امواج الکترومغناطیسی (آلودگی صوتی یا سیگنالی) ناشی از منابع مختلف، بسیار محدود شده و اغلب موارد تصاویر تولید شده توسط رادارهای هواشناسی با پارازیت همراه است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار