جعفری در موافقت با استیضاح فرجی‌دانا:

آقای وزیر آیا از وضعیت دانشجویانی که به خارج از کشور اعزام می‌شوند، خبر دارید؟

موافق استیضاح وزیرعلوم در جلسه علنی امروز با بیان اینکه ما دغدغه علمی کشور را داریم گفت: آقای وزیر آیا از وضعیت دانشجویانی که به خارج از کشور اعزام می‌شوند و بلاهای عجیبی که سر آنها می‌آید و سپس به کشور بازمی‌گردند خبر دارید؟ آیا برنامه‌ای برای پایان‌نامه‌هایی که کپی می‌شود دارید؟

به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، قاسم جعفری نماینده مردم بجنورد جاجرم، مانه و سملقان در موافقت با استیضاح وزیرعلوم در جلسه علنی امروز چهارشنبه 29 مردادماه با بیان اینکه امروز همگان در یک امتحان بزرگ هستیم و برای آنچه که می‌گوییم مسئولیت داریم گفت: جناب آقای وزیر؛ دیروز فردی پیش من آمد و گفت می‌خواهم کاری بکنم که در حوزه انتخابیه‌ات ماندگار شود؛ این فرد خود را منسوب به جنابعالی می‌دانست.
   
وی ادامه داد: من به این فرد گفتم که به خاطر وجود شخصی مثل شما به آقای فرجی دانا تسلیت می‌گویم؛ در ادامه نیز به او گفتم که من وزیر علوم را از گذشته می‌شناسم و شأن و شخصیتی بالاتر از این دارد که امثال شما این طور آن را خرابش کنید.
 
جعفری افزود: گروه‌هایی هستند که وعده می‌دهند و همین‌ها باعث شده نگرانی ما بیشتر شود.
 
نماینده مردم بجنورد با بیان اینکه ما دغدغه علمی کشور را داریم اظهار داشت: آقای وزیر آیا از وضعیت دانشجویانی که به خارج از کشور اعزام می‌شوند و بلاهای عجیبی که سر آنها می‌آید و سپس به کشور بازمی‌گردند خبر دارید؟ آیا برنامه‌ای برای پایان‌نامه‌هایی که کپی می‌شود دارید؟
 
وی با بیان اینکه برخی به ما پیام می‌دهند که مصلحت شما نیست که حرف بزنید ادامه داد: مردم به ما رأی داده‌اند که تلاش کنیم و به موقع و درست و با استفاده به جا از ابزار قانونی در راستای مصالح نظام و مردم حرف بزنیم. مردم برای سکوت ما را انتخاب نکردند؟
 
نماینده بجنورد تصریح کرد: امام علی (ع) می‌فرماید علم اقتدار است هر کس آن را به دست آورد عالم می‌شود و بازمانده از آن مغفول می‌ماند، امروز ما نگران وضعیت علمی کشور هستیم، اقتدار علمی یک اقتدار درون‌زا است، بنابراین پیشرفت باید ادامه پیدا کند.
 
جعفری بیان داشت: ما در این 10 سال گذشته پیشرفت علمی خیلی خوبی را شاهد بودیم اما این روند نباید کند شود و این یک هشدار است نگذارید حرکت به سمت تحقیقات بیشتر و عمیق‌تر کند یا متوقف شود، دانشگاه‌ها مراکز و منابع با ارزشی برای تحقیقات هستند و باید از آن استفاده شود.
 
وی با اشاره به ثمرات رفت و برگشت فکر و کار میان نیروهای مسلح و جامعه دانشگاهی اظهار داشت: اگر حرکت ما از دور افتاد، بازگرداندن این نهضت و حرکت این شتاب علمی سخت می‌شود، این دغدغه ماست که مبادا وضعیتی پیش بیاید که روند علمی کشور کند شود.
 
جعفری موضوع اقتصاد، فرهنگ و پیشرفت علمی را 3 مسئله مهم کشور خواند و اظهار داشت: به ما می‌گویند مردم مشکل معیشت دارند؛ در این میان فردی می‌گفت آقای رئیس‌جمهور امروز نیامده است که بگوید ما کار می‌کنیم و شما جلوی کار ما را می‌گیرید؛ می‌گویند مردم مشکل معیشتی دارند و شما به دانشگاه‌ها گیر داده‌اید.
 
وی تصریح کرد: ما می‌گوییم که هنوز برنامه راهبردی برای وضعیت معیشتمان ندیدیم، لااقل دین و فرهنگ‌مان را از ما نگیرید؛ مگر در حرم شریف رضوی مقام معظم رهبری نفرمودند که فرهنگ از اقتصاد مهم‌تر است، فرهنگ مثل هوایی است که تنفس می‌کنیم، مگر رسالت دانشگاه چیست؟
 
نماینده مردم بجنورد ادامه داد: باید بر روی مسئله اقتصاد تکیه شود ولی پیشرفت علمی هم نباید از دستور خارج شود، هدف از علم این است که نفع برساند و مردم بتوانند از برکات آن علم استفاده کنند.
 
نماینده بجنورد ادامه داد: سهم نیم الی دو درصدی پژوهش دستگاه‌ها در بودجه حذف شد و وزارت تلاش پررنگی برای جلوگیری از این مساله نکرد،  همکار ما دکتر اختیاریان دیروز در داخل کمیسیون می‌گفت ما حتی آمدیم با اینکه آن را در لایحه حذف شده بود در کمیسیون گذاشتیم اما چون دفاع جانانه نشد، نتیجه نگرفتیم.
 
وی خاطرنشان کرد: رتبه ما براساس تولیدات علمی در 10 سال گذشته درست است که شاید رشد و شیب مناسبی داشته باشد اما الان مثل یک فواره شده و این یک هشدار است.
 
جعفری تأکید کرد: آقای وزیر نمی‌خواهم بگویم همه اینها به 9 ماه جنابعالی برمی‌گردد، انصاف خوب چیزی است اما این یک هشدار است، این دغدغه را مسئولان عالی نظام در حضور جنابعالی و در جمع دانشگاهیان فرمودند.
 
این نماینده مردم در مجلس نهم اظهار داشت: مقایسه تعداد مقالات علمی ایران و کشورهای دیگر هم یک هشدار را نشان می‌دهد، آهنگ ما آهنگ مناسبی نیست و در واقع درجا می‌زنیم. آیا این هشدار اشکالی دارد؟
 
وی تصریح کرد: مقایسه رتبه 4 دانشگاه برتر ما را مشاهده کنید. رتبه دانشگاه تهران در سال 92، 712 اما در سال 93، 775 بوده، رتبه دانشگاه شریف 973 و الان 1025، رتبه دانشگاه تربیت مدرس 980 و امسال 1206 است که این یعنی عقب‌نشینی و برعکس رتبه دانشگاه علوم پزشکی تهران شاید به دلیل آرامش حاکم بر آن 938 بود که امسال به 838 رسیده است.
 
جعفری گفت: آیا این همان نکته‌ای نیست که استاد حدادعادل در شورای عالی انقلاب فرهنگی به رئیس‌جمهور گفت؟ وی اعلام کرد آقای رئیس‌جمهور دو وزیر دارید که یکی هرچه معرفی می‌کند با رأی قاطع یا همه آراء رأی می‌آورد و دیگری افرادی که معرفی می‌کند به او می‌گویند نیاورد که رأی نمی‌آورد، دلیل این چیست؟
 
نماینده بجنورد تصریح کرد: وزیر محترم فکر می‌کنم، دیگران و اطرافیانتان شما را مشغول کرده‌اند، دوست و دشمن‌شناسی بسیار خوب است باور کنید به استناد و استشهاد بزرگانی در مجلس بنده به عنوان یک طلبه برای شما رأی جمع کرده‌ام اما امروز به عنوان کسی که در همه جلسات بوده‌ام نگرانم.
 
وی ادامه داد: آقای وزیر دغدغه‌هایی که رییس مجلس به شما در جلسه 16/4/93 منتقل کرد را بنده یادداشت کرده‌ام؛ "استیضاح حق استیضاح‌کنندگان است، مسئله دانشجویان ستاره‌دار، بحث بورسیه‌ها، فضای سیاسی حاکم بر وزارت علوم، روسایی که انتخاب کرده‌اید، ایجاد بحران در دانشگاه‌ها، بازگشت برخی استادان نامناسب، معتدل بودن یک واژه کشدار است، برخی از سرپرستان را می‌شود تغییر داد و حتی  در این جلسه رئیس مجلس اضافه کردند، این جلسه برای تفاهم است و به معنای سد گذاری برای استیضاح نیست و در آخر جلسه نیز بعد از صحبت‌های حضرتعالی رئیس مجلس نکاتی اعلام کرد و گفت: "بدبینی بد است ولی زور زدن برای توجیه همه‌چیز هم خوب نیست، در ساری و جاری کردن این دغدغه‌ها باید اقدام کرد.
 
جعفری ادامه داد: برخی افراد که موضع تند دارند اگر کنار شما نباشند چه می‌شود؟ افراد خاص را کنار بگذارید، در خصوص بورسیه‌ها هم اصل بر صحت است مگر آنکه خلافش ثابت شود. رفتار خطی در این سطوح واگرایی ایجاد می‌کند. وزیر مصاحبه کند و جایگاه سازمان‌های تصمیم‌گیر مثل شورای انقلاب فرهنگی را رسمیت ببخشد و ده‌ها دغدغه دیگر."
 
جعفری در پایان خاطرنشان ساخت: آقای وزیر ما دوست شما هستیم، خیلی‌ها خواستند شما را به حاشیه مشغول کنند و این حاشیه‌ها آن شد که نباید می‌شد.
 
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار