جمله‌ی معروف النکاح سّنتی،‌جمله‌ای است آشنا اما در عین حال غریب آشنا از لحاظ پرکاربرد بودن آن در عموم مردم و غریب از لحاظ استعمال پرکاربرد آن در میان عموم که عمق معنای خود را از دست داده است و ژرفای معنای آن در عرف رایج مردم ذوب شده است.

به گزارش   خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران  ،  "النکاح سنتی" اگرچه زیبایی پیوستن عشق 2 جان را در ذهن همگان به تصویر می‌کشد، اما تاریخ این پیوستن را در معنا با خود به همراه ندارد، رنجی که این روزها عرف به عنوان ضمیمه به جمله النکاح سّنتی الحاق کرده است.

دیگر نه تنها زیبایی و سرور شادمانی پیوند دو جوان را به همراه ندارد، بلکه هزینه‌های گزاف آن رعشه به تن جوانان و اطرافیان آن‌ها می‌اندازد. ترس از این هزینه که قابل پنهان نیست و از آن به عنوان هزیه‌ی شادمانی یاد می‌شود و متاسفانه به عنوان رسمی نا به جا در اذهان عموم حک شده است. اما رسم که نه، بدعت ...! بدعتی که پایه‌های سست بنیادش به ستونی استوار مبدل شده است و شکستن این ستون نا به جا از جانب برخی به سنّت شکنی مبدل شده است،‌ اما فارغ از آنکه تأملی کوتاه و چند ثانیه‌ای نشان از آن دارد که این تنها سنّت شکنی نیست، بلکه از میان برداشتن بدعتی نا به جا است و بستر جمله‌ی زیبای حسنه "النکاح سنّتی" را روز به روز فراختر می‌‌کند تا دیگران 2 جوان برا بیان احساساتشان نیاز به پیمانه کردن اقتصاد نداشته باشند، به جای انباشت تفکر حول تجملات به معنویات مکان‌های متبرکه برای شروع پیوند
زوجین فکر کنیم، قدری تامل پیرامون این موضوع، زیبایی آن را روز به روز بیشتر به تصویر می‌کشد.

مسئله‌ای که تمام کارشناسان و مشاوران خانواده بر اخلاق در ازدواج بیشتر از تجملات وحدت دارند.

در این خصوص امان الله قرایی مقدم، استاد دانشگاه بر نفی تجملات در ازدواج تاکید کرد و اظهار داشت: ازدواج آسان این رزها دیگر کمرنگ شده و زرق و برق تجملات چشم همه را پر کرده است، اما ازدواج صحیح و برپایه‌ی سنّت پیامبر ازدواجی است که بتواند به راحتی و با کمترین هزینه با امکانات اولیه پایه‌های یک زندگی را بر اساس عشق و علاقه و بدون هزینه‌های اضافی شروع کند.

وی تصریح کرد: اگرچه در شهرهای بزرگ تجملات رواج دارد، اما خوشبختانه در شهرهای کوچک هنوز هم ازدواج‌ها ساده و بر اساس معیار دینی برگزار می‌شود و آرامش روانی که بر این گونه ازدواج‌ها حاکم است، اهمیت بسزایی دارد؛ نکته‌ای که دیگر این روزها به دست فراموشی سپرده شده است.

مقدم افزود: الگو برداری از زندگی حضرت فاطمه زهرا و رواج اعتقادات و باور‌های مذهبی در افکار مردم از رواج تجملات جلوگیری می‌کند اما افسوس که این جملات فقط در سطح صحبت باقی مانده است و در عمل رعایت نمی‌شود.

قرایی مقدم در خاتمه با اشاره به اهمیت برگزاری ازدواج‌‌های آسان خاطرنشان کرد: برطبق معمول آموزش همیشه تاثیر گذار بوده است و باید جایگاه ویژه آموزش اخلاق در ازدواج در دانشگاه‌ها پایه ریزی شود و فیلمسازان باید به عنوان معضل روز، معضل اجتماعی، به این مهم بپردازند تا باری سنگین از دوش خانواده بردارند، البته اهمیت این مسئله به حدی است که باید گروه‌های ویژه‌ای به عنوان پیشگام در این زمینه حرکت کنند و این سنّت حسنه را در سطح وسیع اجرا کنند تا زیبایی برگزاری مراسم ازدواج در مکان‌های متبرکه و مزین کردن پیوند ازدواج با نام ائمه اطهار به عنوان الگوی جامعه شکل بگیرد.
این راهکار می‌تواند کمک به از میان بردن اخلاق‌های بی پایه و اساس در جامعه شود و این کار در سطح وسیع عرف را نیز تغییر می‌دهد و نباید از نظر دور داشت که خود جوانان با استقبال از ازدواج آسان می‌توانند خانواده‌ها را نیز با خود همراه کنند. امید است در همین روزها نه در آینده‌ای دور شاهد رواج اخلاق حسنه باشیم. /گزارش: شبنم رخ فیروزگرافی
انتهای پیام/
برچسب ها: عشق ، غریب ، جوانان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.