معاون امور فرهنگی مجمع اهل بیت(ع) بر ضرورت پیروی شیعیان از نهضت علمی امام باقر(ع) تاکید کرد و مهمترین راه مقابله با بحران های دشمنان را تکیه بر سلطه علمی دانست.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،نجف لک زایی به مناسبت سالروز شهادت امام محمدباقر(ع) گفت: همانگونه که امام پنجم مرزهای علوم را شکافتند و به موضوع علم اهمیت می دادند، ما نیز باید در دوره کنونی به عنوان شیعیان آن حضرت بحث نهضت علمی را جدی بگیریم و ویژگی برجسته ما به عنوان پیروان اهل بیت باید در عرصه های علم و عمل باشد.

 

وی بر اهتمام علمی شیعیان در کنار تهذیب و تقوا تاکید کرد و گفت: شیعیان و پیروان اهل بیت (ع) نیز باید شکافنده علوم باشند و مرزهای علم را گسترش بدهند و علم را در خدمت بشر قرار دهند.

 

این کارشناس مذهبی در ادامه گفت: تا زمانی که در حوزه علمی نتوانیم روی پای خودمان بایستیم، توانایی فائق آمدن بر بحران هایی که دشمنانمان بر ما تحمیل می کنند را نخواهیم داشت و مهمترین راه برای مقابله با چنین بحران هایی همانگونه که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید دارند، عبارت از تکیه بر سلطه علمی است.

 

لک زایی اضافه کرد: وقتی رفتار ائمه معصومین(ع) به عنوان الگویی برای شیعیان است، بر همین اساس باید سعی کنیم تا پای خود را جایی بگذاریم که معصومین قدم نهادند و و ویژگی برجسته امام باقر(ع) این است که مرزهای علوم را شکافتند و عرصه های جدیدی را در علوم مختلف باز کردند.

 

معاون مجمع جهانی اهل بیت(ع) اضافه کرد: در زمان امام جعفر صادق(ع) نیز که ادامه دهنده راه پدر بزرگوار خود بودند، حوزه های مختلف علمی به ویژه آموزه های فقهی و کلامی شیعه و همچنین مسائل اخلاقی گسترش فراوانی پیدا کرد و در بزرگترین کتاب حدیثی ما یعنی کتاب کافی، بخش عمده ای از احادیث از امام صادق(ع) و پس از آن حضرت روایات امام باقر(ع) است.

 

امام باقر(ع) فرزند امام سجاد (ع) به عنوان پایه گذار انقلاب فرهنگی شیعه در اول ماه رجب سال 57 هجری در مدینه دیده به جهان گشود و طی 57 سال عمر مبارک خود به نشر معارف اسلام پرداختند.

 

باقرالعلوم لقبی است که پیامبر اعظم (ص) به آن حضرت دادند. چون رسول خدا (ص) به «جابر بن عبدالله انصاری» فرمود: ای جابر، تو زنده می مانی و مردی از اولاد حسین را که نامش محمد است؛ ملاقات می کنی که او علم انبیا را می شکافد و هنگامی که او را دیدی سلام مرا به او برسان.

 

آن حضرت در حماسه کربلا سه سال بیشتر نداشتند و بعد از آن واقعه در مدت 34 سال با پدر بزرگوار خود زندگی پرتلاطمی را پشت سر نهادند. مدت امامت آن حضرت 19 سال بود و در هفتم ذیحجه سال 114 هجری به دست ابراهیم بن ولید و به دستور هشام بن عبدالملک مسموم شده و به شهادت رسیدند.


ایرنا

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.