مسئول میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری داراب گفت: خانه سوخکیان، هم‌اکنون در حال مرمت و تجهیز است تا به موزه مردم‌شناسی تبدیل ‌شود.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری فارس، علیرضا پرویزی اظهار داشت: بخشی از این خانه تاریخی پس از اتمام کار مرمت و تجهیز قرار است به خانه صنایع‌دستی تبدیل شود.

وی گفت: در این مرکز به‌ عنوان خانه صنایع‌دستی داراب در رشته‌های سازسازی سنتی، خاتم، منبت و معرق، دست‌بافته‌های داری و دوخت لباس‌های محلی در سه بخش آموزش، تولید و فروش فعالیت خواهد شد.

وی با بیان اینکه در بخشی از این خانه تاریخی قرار است موزه مردم‌شناسی راه‌اندازی شود، گفت: تجهیزات لازم برای راه‌اندازی موزه نیز خریداری‌شده که با اتمام کار مرمت این موزه نیز گشایش خواهد یافت.

در ادامه این گفت‌وگو دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی داراب نیز خبر از استقرار مرکز پژوهشی داراب‌شناسی داد و بیان کرد: میراث فرهنگی این استان و شهرستان تمام تلاش خود را به کار گرفته تا این مرکز هرچه سریع‌تر راه‌اندازی شود.

محمدباقر مهاجر افزود: کتاب‌های ارزنده‌ای نیز از سوی علاقه‌مندان به انجمن اهدا شده که پس از استقرار مرکز پژوهشی، کتابخانه تخصصی داراب‌شناسی نیز در این مرکز راه‌اندازی خواهد شد.

این فعال میراث فرهنگی، پژوهش را رکن مهمی از وظایف میراث فرهنگی برشمرد و اضافه کرد: شهرستان داراب ظرفیت منحصر به ‌فردی در حوزه میراث فرهنگی دارد و به‌ویژه در حوزه ساسانی نیاز به یک پایگاه پژوهشی داشته که با وجود پیگیری‌های فراوان، همچنان از داشتن این پایگاه محروم است.

مهاجر گفت: در صورت استقرار پایگاه در کنار شهر دارابگرد، علاوه بر حفاظت اصولی از این محوطه دوره ساسانی، بسیاری از امور پژوهشی نیز ساماندهی می‌شود.

وی به وضعیت حفاظت از آثار تاریخی در داراب نیز اشاره کرد و گفت: در حوزه حفاظت از آثار تاریخی با کمبود نیروهای حفاظت مواجه هستیم اما با تلاش مجدانه نیروهای موجود یگان حفاظت، وضعیت رضایت‌بخش و امور در کنترل است.

خانه تاریخی سوخکیان از بناهای تاریخی و ارزشمند دوره پهلوی در شهرستان داراب است که به شماره 4679 در فهرست آثار ملی ایران قرار دارد.

این بنای تاریخی در حال حاضر کاربری مسکونی دارد و در دو طبقه بنا شده است و از تزئینات این بنای تاریخی که بر ارزش‌های آن افزوده می‌توان به گچ‌بری، نقاشی‌های متنوع و منحصر به‌ فرد سقف‌ها و نمای ساختمان، تزئینات آجرکاری، استفاده از کاشی با طرح و رنگ‌های متفاوت و زیبا در بنا و همچنین مزین کردن ستون‌ها به گچ‌بری‌های زیبا اشاره کرد.

انتهای پیام/م
برچسب ها: شیراز ، سوخکیان ، موزه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.