به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران همایون حائری در هفتمین کنفرانس نیروگاههای برق کشور گفت: تا سال 1400 حداقل 10درصد برق کشور از طریق انرژیهای خورشیدی و بادی تامین میشود و ظرفیت این نیروگاهها تا این سال به 12 هزار مگاوات خواهدرسید.
وی با اشاره به تمرکز کنونی صنعت برق بر انرژیهای نو ادامه داد: به دنبال آن هستیم تا ظرفیت انرژیهای نو را سالانه دو برابر افزایش دهیم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ظرفیت نیروگاهی نصب شده کشور حدود 73 هزار مگاوات است ادامه داد: که از این رقم چیزی حدود 50 درصد مربوط به ظرفیت نیروگاههای خصوصی کشور است.
مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به تنوع نیروگاهی کشور گفت: نیروگاههای بخار با بهره گیری از تمام علوم مهندسی، به عنوان یک دانشگاه مطرح وهمچنین صنعت نیروگاههای گازی نیزدر کشور یک صنعت بومی محسوب میشود.
حائری در ادامه به پتانسیل قانون بودجه سال های 92و 93 کشور در بحث تبدیل نیروگاه گازی به سیکل ترکیبی اشاره کرد و گفت: افزون بر 6300 مگاوات نیروگاه گازی خصوصی و دولتی براساس قانون بودجه به سیکل ترکیبی تبدیل میکنیم.
وی از افزایش ظرفیت نیروگاههای تولید پراکنده (DG) به هزار مگاوات در آینده نزدیک خبر داد و گفت: گسترش این نیروگاهها کاهش تلفات در شبکه برق و افزایش پایداری شبکه را به دنبال دارد.
مدیرعامل شرکت توانیرافزود: از نیروگاهها به غیر از تولید برق استفادههای دیگری در جهت پایداری شبکه نیز صورت می گیرد و در حال حاضر 20 هزار مگاوات واحد حرارتی در کشور کنترل فرکانس را بر عهده دارند.
وی افزود: هماکنون فرکانس برق کشور از 0.3± 50 هرتز به 0.2± 50 هرتز ارتقا یافته و در صددیم که این رقم را به0.1± 50 برسانیم.
حائری ادامه داد: در زمستان به دلیل داشتن ظرفیت اضافی، راندمان نیروگاههای کشور به 40 درصد رسید که این نشان میدهد اگر سرمایهگذاری به موقع انجام شود و ظرفیت اضافه در شبکه موجود باشد، میتوانیم آرایشی از نیروگاهها را انتخاب کنیم که راندمان آنها به افزون بر 40 درصد برسد.