سفیر سابق ایران در اردن مطرح کرد؛

ضرورت خیزش بین‌المللی برای جلوگیری از تخریب آثار باستانی نمرود و حضر توسط داعش

سفیر سابق ایران در اردن گفت: گروه تروریستی داعش براساس اعتقادات منحرف خود نگهداری آثار باستانی را عملی شرکت آمیز می‌داند در صورتی که این با عقاید اسلامی، ملی و ارزشی منافات دارد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، گروه تروریستی داعش در ابتدای شکل‌گیری خود با کشتار بی‌رحمانه مردم به سرعت نام خود را در میان مردم جهان مطرح کرد، و امروز به جرات می‌توان ادعا کرد که کمتر کسی را می‌توان در جهان یافت که نام این گروه تروریستی را نشنیده باشد.

این گروه تروریستی تنها به کشتار بی‌رحمانه در عراق و سوریه رضایت نداد و هم‌اکنون با وحشی‌گری تمام به تخریب آثار تاریخی افتاده که دیگر متعلق به این دو کشور نیست و بخشی از تمدن تمامی انسان‌ها است.

در دوهفته گذشته این گروه تروریستی یک فیلم هالیوودی دیگر را منتشر کرد که بر اساس آن افراد این گروه در حال تخریب تندیس‌های  یک موزه در شهر موصل به تصویر کشیده شده بودند. این فیلم واکنش‌های زیادی را در پی داشت اما گویا این واکنش‌ها هیچ تاثیری در این اقدام داعش نداشته است و این گروه تروریستی در اقدامی تازه به جان دیگر آثار باستانی عراق افتاده است.

روز گذشته اخباری از حمله این گروه تروریستی به  شهر نمرود منتشر شد که نشان می‌دهد داعش این اقدام خود علیه آثار باستانی را موثر ارزیابی کرده است و قصد دارد از این طریق بیشتر راهبرد رسانه‌ای خود را دنبال کند.
 


شهر تاریخی نمرود حدود ۳۰ کیلومتری جنوب‌شرقی موصل قرار دارد و از آن به عنوان نگین تمدن آشوری یاد می‌شود و یکی از مناطق تاریخی مهم عراق می‌باشد، و در قرن ۱۳ پیش از میلاد و در حاشیه رود دجله، ، بنیان گذاشته شده است.
 
هنوز چیزی از انتشار خبر تخریب شهر تاریخی نمرود توسط داعش نگذشته بود که منابع کردی در شمال عراق اعلام کردند، گروه تروریستی داعش عملیات تخریب خرابه‌های شهر باستانی حضر را آغاز کرده‌اند.

شهر حضر از معدود آثار بجا مانده از دوران اشکانی است و قدمتی بیش از دو هزار سال دارد و به جرات یکی از مهمترین آثار به جا مانده از تمدن کهن این منطقه است، و خرابه‌های این شهر با دیوارها و ستون‌های بلند، نمونه بارزی از شهرهای آن دوران بشمار می‌رود.

 
در این راستا "احمد دستمالچی" در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، گفت: در گذشته در افغانستان نیز آثار باستانی مهمی تخریب شد و این می‌توانست تجربه خوبی باشد برای جلوگیری از شکل‌گیری گروه‌های تندرو توسط دولت‌های دیگر، که متأسفانه این طور نشد.

سفیر سابق ایران در اردن گفت: داعش براساس اعتقادات منحرف خود نگهداری آثار باستانی را عملی شرکت آمیز می‌داند در صورتی که این با عقاید اسلامی، ملی و ارزشی منافات دارد.

وی تأکید کرد: آثار باستانی گنجینه‌هایی تاریخی هستند که باید حفظ شوند و این آثار هویت تاریخی ملت‌ها و تمدن‌ها را نشان می‌دهند.
 
دستمالچی ادامه داد: جدا از اعتقادات کور و متعصبانه داعش می‌توان این طور نیز قلمداد کرد که این آثار به عمد تخریب شده و دلیلی جز معرفی بیشتر این گروه تروریستی نداشته باشد.

سفیر سابق ایران در اردن اظهار داشت: باید یک خیزش بین‌المللی و همدردی مردمی ایجاد شود تا این آثار ارزشمند حفظ شده و از دستبرد این گروه‌ها در امان بماند و تنها راه حفظ این آثار باستانی خیزش تشکل‌های مردمی در کشورهای مختلف است.
 
دستمالچی ادامه داد: یونسکو مسئولیت مستقیم حفظ آثار تاریخی را برعهده دارد اما این نهاد مهم بین‌المللی تاکنون فعالیت موثری انجام نداده است.

سفیر سابق ایران در اردن تصریح کرد: اگر یونسکو موثر عمل می‌کرد حداقل یک موج مردمی بین‌المللی علیه تخریب این آثار به راه می‌افتاد.

وی افزود: سازمان ملل و یونسکو نتوانستند به مسئولیت خود در قبال جنایات داعش عمل کنند و باید به این سوال پاسخ دهند که چرا با مسائل مختلف با معیارهایی دوگانه برخورد می‌کنند؟

دستمالچی در پایان خاطر نشان کرد: مسئول حفظ آثار تارخی در جهان یونسکو است و این نهاد نیز مستقیما زیر نظر سازمان ملل می‌باشد و تاکنون اقدامی موثری از سوی دبیرکل سازمان ملل و رئیس یونسکو مشاهده نشده است.
 
انتهای پیام/
برچسب ها: نمرود ، داعش ، حضر ، باستانی ، یونسکو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار