تبریز؛

علف های هرز عاملانی برای کاهش کیفیّت روغن کلزا

قائم مقام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: علف‌هاى هرز نه تنها در مصرف آب، نور و مواد غذایى با کلزا رقابت مى‌کنند، بلکه اختلاط بذور علف‌هاى هرز هم‌خانواده کلزا، باعث پایين آمدن کيفيت روغن و کنجاله مى‌شود.

  
موسی ایزدخواه در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: گونه علف هرز، محیط، تراکم گیاهی، زمان رقابت، حاصلخیزی و رقم گیاه زراعی برای ایجاد یک چارچوب صحیح برای تلفیق روش‌های متناوب کنترل علف‌های هرز و نیز برای بهینه سازی کاربرد علفکش‌ها و یا هر روش کنترل دیگر، در سیستم مدیریت تلفیقی، اطلاعاتی در مورد دوره بحرانی مداخله علف‌های هرز بسیار ضروری است.

وی تصریح کرد: آماده‌سازى زمين در کاهش علف‌هاى هرز بسيار مؤثر بوده و بهتر است پيش از کاشت آبيارى نموده و علف‌هاى هرز موجود را با انجام ديسک يا در صورت امکان با علفکش رانداپ علف‌هاى هرز چند ساله و با علفکش گراماکسون علف‌هاى هرز يک ساله را از بين برد.

ایزدخواه ادامه داد: براساس تحقیقات انجام شده70 درصد علف‌های هرز مزارع کلزای ایران را پهن برگ‌ها تشکیل می‌دهند که 20 درصد آنها هم تیره کلزا هستند و کنترل آنها مشکل است.

قائم مقام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: در زارعت های ردیفی و مکانیزه استفاده از ادوات میکانیکی مانند کولتیواتور فارویی و کولتیواتورهای گردان در کنترل علف های هرز بسیار مؤثر خواهد بود.

وی افزود: در میان علف‌های هرز باریک برگ که 30 درصد کل علف‌های هرز کلزای کشور را تشکیل می‌دهند، یولاف وحشی، گندم و جو خودرو از دیگر علف‌های هرز این تیره مهم‌تر هستند.

ایزدخواه تاکید کرد: علف‌های هرز موجب کاهش محصول کلزا در اثر رقابت جهت کسب نور، رطوبت و عناصر غذایی می‌شوند و کلزا به دلیل کُندی رشد آن و دیر پوشش دادن سطح خاک در اوایل فصل رشد رقابت کننده قوی با علف‌های هرز نیست.
 
انتهای پیام/ع
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.