عضو شورای شهر گفت: کیوسک سلامت در مترو برای رسیدگی‌های فوری و کنترل فشار و قند خون لازم است.

علیرضا دبیر رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در ادامه جلسه علنی امروز ضمن قدردانی از حضور وزیر در شورا اظهار کرد: اولین اقدامی که می‌توان در حوزه تعامل بهداشت و شهری انجام داد، تشکیل کارگروهی برای تعیین تکلیف و تقسیم بندی بهتر کارها است که می‌توانند پزشکان با عضویت در این کارگروه در بحث ساماندهی اماکن بهداشتی و درمانی حضور موثری داشته باشند و البته وجود دکتر ایازی نیز فرصت ارزشمندی است.

وی افزود: در مورد پسماند‌های بیمارستانی تصمیم گیری بهتری شود و تکلیف نهایی آن را مشخص کنیم.

وی ادامه داد: در حوزه بیمارستان‌ها بهتر است که به همکاری خیرین اقدامات بهتری انجام دهیم، چرا که بیمارستان فیروز آبادی و شهدای هفت تیر در وضعیت نامطلوبی به سر می‌برند و نیازمند کمک خیرین هستند.

دبیر در پایان گفت: در بخش همراه سرا که در بودجه دیده شده، اقدامات خوبی انجام شده است و امیدواریم با حضور قالیباف و هاشمی به جمع بندی بهتری برسیم. با تشکیل کارگروه و تحقق نظام مدیریت یکپارچه شهری نیز گام برداریم.


پیشنهاد دوستی در ایجاد کیوسک سلامت در مترو

به گزارش خبرنگار شهری باشگاه خبرنگاران،اسماعیل دوستی عضو شورای شهر در ادامه جلسه علنی امروز با اشاره به کمبود‌های اعتباری و بهداشتی اظهار کرد: طرح تحول سلامت از اقدامات خوب و موثری بود که انجام شد که البته نظرات مختلفی در ادامه این طرح وجود دارد که برخی موافق ادامه آن و برخی دیگر مخالف آن هستند.

وی افزود: پیشنهادی برای رسیدگی‌های فوری برای مردم دارم و آن ایجاد کیوسک سلامت در مترو برای کنترل فشار و قند خون مردم است که می‌تواند در ارتقای سلامت مردم تاثیر بسزایی داشته باشد.

دوستی در پایان گفت: باید برای بیماران صعب العلاج و نیازمندان که با این مشکل دست به گریبان هستند نیز اقدام را انجام دهیم.

*پرونده خون های آلوده را شخصی نکنیم

صابری عضو شورای شهر در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه با اشاره به مشکل پرونده خانه‌های آلوده اظهار کرد: متاسفانه در این زمینه وزارت خانه و مدیریت شهری به بی‌راهه رفته‌اند و به بحث شخصی تبدیل شده است.

وی افزود: این مشکل با تعامل برطرف می‌شود و بهتر است جلسه‌ای را با حضور نماینده مردم و مسئولان سلامت برگزار کنیم تا بتوانیم این مشکل را برطرف کنیم.

صابری ادامه داد: البته اگرچه در این زمینه که خودم وکیل پرونده هستم، ممکن است ضرر کنم، اما باید مشکل خونهای آلوده را با تعامل برطرف کنیم.

صابری در پایان گفت: خوشبختانه کشوری هستیم که سیستم قضایی دولت را محکوم به عذرخواهی می‌کند و در طی سال‌های 83 تا 85، هزار و 144 نفر از مردم ایران از وزیر بهداشت یک عذرخواهی طلب کار هستند و خوشبختانه این سیستم در کشور ما حاکم است که قضا دولت را مکلف به عذرخواهی می‌کند.


*واگذاری اورژانس هوایی و داخلی و بیمارستان‌ها، به شهرداری تهران

سید حسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در جلسه امروز شورای شهر تهران اظهار داشت: شهرداری و شورای شهر تهران توجه نسبی به موضوعات اجتماعی داشتند که البته انتظارات ما در این زمینه بیشتر است.

وی تصریح کرد: در شهر تهران اقدامات ارزشمندی انجام شده و در حال انجام است که جای تشکر از شورا و شهرداری را دارد و بدون تعصب می‌گویم که در این دوران اقدامات خوبی صورت گرفته است و بعد از پایان فعالیت قالیباف،‌ منصفانه می‌توان قضاوت کرد که چه خدماتی در شهر تهران صورت گرفته است.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: یکی از اقدامات قابل توجه شهرداری راه‌اندازی بوستان یاس بود که کار ویژه‌ای بود و قطعاً آیندگان به نیکی از آن یاد خواهند کرد.

وی افزود: سال گذشته خدمت‌های کلی سلامت توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد که امیدواریم در عمل هم مجلس و دولت قوانین لازم را متناسب با بندهای کلی سیاست تدوین و اجرا کنند در این سیاست‌ها در گنجینه بایگانی نشوند چرا که سیاست‌ها کلی سلامت ابلاغ شده از سوی رهبری می‌تواند به توسعه خدمات سلامت کمک کند.

هاشمی با اشاره به بیان برخی از آمارهای حوزه سلامت گفت: از نظر امید به زندگی رتبه ما در بین 22 کشور منطقه، 12 است و از نظر مرگ و میر در رتبه 13 در بین کشورهای منطقه هستیم ضمن اینکه آمار مرگ و میر شیرخواران زیر 1 سال 11 و کودکان بالای 5 سال 12 است.

وی یاداور شد: وضعیت ما از نظر پزشک قابل قبول نیست و کمبودهای زیادی را در این بخش احساس می‌کنیم به طوری که کشورهای پاکستان،‌ افغانستان و عراق از نظر پزشک نیز قبل از کشور ما هستند.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی خاطر نشان کرد: در خصوص پرستار نیز ما با مشکلات عمده‌ای روبرو هستیم که آمار خوبی را در این زمینه نداریم ضمن اینکه در بقیه شاخص‌ها نیز در منطقه وضعیت مناسبی را نداریم.

وی ادامه داد: در سال 90 و در بخش هزینه‌ها بیش از 56 درصد از هزینه‌های درمان از جیب مردم، 17 الی 18 درصد از سهم بیمه‌های پایه و 18 درصد از سوی دولت پرداخت می‌شد.

هاشمی در ادامه با اشاره به آغاز دولت یازدهم و مشکلات و بحران‌های آن موقع گفت: در آن زمان ما با یک بحران شدیدی در زمینه تعطیلی بیمارستان‌ها و کمبود دارو بودیم به طوری که بیمارستان‌ها هزینه تامین پول آب، برق،‌گاز، را ندارند چه برسد به تامین ابزارهای جراحی، دارویی و ...

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: طبق برنامه پنجم توسعه می‌بایستی 70 درصد هزینه‌های درمان توسط دولت و 30 درصد از جیب مردم پرداخت می‌شد که متاسفانه عملا این اتفاق نیفتاده و شاهد بودیم که این رقم به صورت بلعکس پرداخت می‌شد.

هاشمی ادامه داد: قبل از دولت یازدهم 16.8 درصد مردم تحت پوشش بیمه‌ها نبودند و شهرهایی از جمله قم،‌تهران و البرز وضعیت بدتری را نسبت به سایر شهرها داشتند اما با آغاز این دولت نیز شاهد بودیم که حوزه سلامت سرلوحه دولت یازدهم قرار گرفت. 

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: با اجرای طرح تحول نظام سلامت امیدها برای رفع موانع و مشکلات ایجاد شد و ما اقداماتی را برای حفاظت مالی بیماران صعب‌العلاج و اهمیت تولیدات دارویی داخل انجام دادیم.

هاشمی گفت: در بحث بیمه بالغ بر 9 میلیون ایرانی که فاقد هر نوع بیمه بودند تحت پوشش بیمه سلامت همگانی قرار گرفتند و در نهایت نیز داروهای جدیدی تحت پوشش‌ بیمه‌ها قرار گرفت. 

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در ادامه صد و پنجاه و دومین جلسه شورای شهر تهران با اشاره به اعزام پزشک عمومی متخصص به مناطق محروم خاطر نشان کرد: استقرار پزشک مقیم در بیمارستان های بالای 64 تخت، افزایش تجهیزات درمانی و دارویی و .. از دیگر اقدامات انجام شده از سوی دولت در طرح تحول نظام سلامت بود.

هاشمی ادامه داد: اصلاح وضعیت هتلینگ‌ بیمارستان‌ها یکی دیگر از موضوعاتی بود که در دستور کار قرار گرفت به طوری که براساس آمار از 576 بیمارستان بیش از 50 درصد از بیمارستان‌ها دارای تخت فرسوده هستند که البته این آمار در تهران نگران کننده‌تر است چرا که اکثر بیمارستان‌ها در تهران عمرشان بالای 50 الی 80 سال است.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: شورا و شهرداری تهران می‌تواند در ساخت و ایجاد بیمارستان‌ها گام‌های موثری را بردارند و می‌تواند در این زمینه موثر باشند.

وی در ادامه با اشاره به دیگر اقدامات وزارت بهداشت در طرح تحول نظام سلامت گفت:  از آنجایی که بیش از یک دهه گذشته آمار سزارین رو به افزایش بوده ، با اجرای طرح تحول نظام سلامت و برنامه ترویج زایمان طبیعیآمار سزارین به طور مطلق 10 درصد در بخش دولتی و خصوصی کاهش پیدا کرده است.

هاشمی در ادامه با اشاره به آمادگی وزارت بهداشت جهت واگذاری بیمارستان‌ها، اورژانس هوایی و داخلی به شهرداری گفت: چنانچه شهرداری تهران آماده باش است ما حاضریم تمام بخش‌های درمانی را به شهرداری واگذار کنیم چرا که کار ما سیاست‌گذاری و نظارت است.

وی گفت: در حال حاضر 17 پایگاه آمبولانس هوایی در شهر تهران دایر شده است که البته این تعداد باید به 45 پایگاه هوایی برسد که شهرداری تهران می‌تواند در این زمینه اقدامات موثری را جهت خرید آمبولانس‌های هوایی از شرکت‌های خارجی داشته باشند.

وی اظهار امیدواری کرد: در آینده‌ای نزدیک حمایت‌های دولت و وزارت بهداشت از بیماران صعب‌العلاج افزایش یابد.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: اعزام پزشک به مناطق محروم و حاشیه‌ای و در شهرهای زیر 20 هزار نفر از سیاست‌های اصلی وزارت بهداشت است و این سیاست ادامه پیدا خواهد کرد.

به گفته هاشمی تا پایان بهار 2 هزار خانه بهداشت در شهرها و مناطق محروم راه‌اندازی خواهد شد.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به افزایش خدمات در حوزه دارویی و تجهیزات پزشکی گفت: در این بخش نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است  و داروهای جدیدی تحت پوشش بیمه‌ها قرار گرفته‌اند.

هاشمی گفت: در حال حاضر 10 میلیون و 130 هزار حاشیه‌نشینی فاقد خدمات درمانی و بهداشتی هستند که بنا داریم تا پایان شهریور و براساس برنامه‌ای دقیق و مدون مشکلات این افراد را برطرف کنیم.

وی در ادامه با اشاره به اجرای طرح ارزش نسبی خدمات سلامت گفت: در اصلاح تعرفه‌ای درمانی گفت: این طرح از سال 84 تا 89 به مبسوط مانده بود و سرانجام سال گذشته و با همت وزارت بهداشت و رفاه کتاب ارزش خدمات نسبی سلامت بازنگری و اصلاح شد.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به جمعیت شهر تهران گفت: به گفته رئیس شورای شهر تهران جمعیت شهر در شبها در تهران 8 میلیون و در طی روز این رقم به 10 میلیون نفر می‌رسد و در واقع جمعیت تهران 13 درصد از کل کشور است و داشتن فضاهای سبز می‌تواند در سلامتی و هوای پاک در شهر موثر باشد.

هاشمی در ادامه با انتقاد و نگرانی در خصوص از بین بردن فضاهای سبز در منطقه شهریار گفت: متاسفانه بخش عمده‌ای از این فضاها از بین رفته و ساخت و سازهایی در این منطقه صورت گرفته است که امیدواریم این موضوع مورد توجه قرار بگیرد.

وی اظهار امیدواری کرد: با حمایت شهرداری و شورا سرانه مراکز درمانی در شهر تهران به 3 برابر افزایش یابد.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در ادامه انی جلسه با اشاره مجدد به اقدامات شهرداری در خصوص راه‌اندازی سراهای محلات و خانه‌های سلامت گفت: این اقدام موثری در حوزه سلامت و درمان بوده و همچنین ایجاد کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری در شورای شهر تهران نیز قابل توجه و ارزنده است.

وی اظهار امیدواری کرد: با تلاش شورا و شهرداری و تامین زیرساخت‌های لازم، عقب‌ماندگی‌ها در حوزه درمان و سلامت برطرف شود.

هاشمی در ادامه با اشاره به اینکه بیشترین عامل مرگ و میر ایرانیان بیماری‌های قلبی، عروقی و سکته‌های قلبی و مغزی است گفت: بیش از 40 درصد از آمار مرگ ایرانیان مربوط به این بیماری‌ها است و یکی دیگر از عوامل مرگ ایرانی‌ها حوادث ناشی از رانندگی است.

وزیر بهداشت ضمن هشدار به افزایش چاقی در زنان ایرانی گفت: زنان ایرانی از سن 35 سال شروع به چاق شدن می‌کند و پیش‌بینی می‌شود در آینده بیش از یک چهارم مردم کشورمان چاق شوند.

هاشمی ادامه داد: چنانکه بخواهیم نظام سلامت کاملی داشته باشیم باید سلامت مردم را تامین کنیم و بخش‌های کشاورزی، مسکن، آموزش و پرورش و حقوق شهروندی در این زمینه می‌تواند موثر باشد.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در ادامه جلسه گفت: حضور و مشارکت مردم در تامین سلامت موثر خواهد بود و امیدواریم فضاها و تخت‌های بیمارستانی با مشارکت شهرداری و شورا به 5 برابر افزایش یابد.

وی در پایان گفت: بنده به عنوان نماینده دولت در صحن علنی شورا عنوان می‌کنم که آمادگی واگذاری بیمارستان‌ها با همین اعتبارات به شهرداری هستیم و ما می‌توانیم با سیاست‌گذاری و نظارت در حوزه سلامت فعالیت خود را ادامه دهیم.

*حضور وزیر بهداشت به همراه شهردار تهران در جلسه شورا

یکصد و پنجاه و دومین جلسه علنی شورای شهر متفاوت‌تر از جلسات دیگر برگزار می‌شود و سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت و ایازی معاون وزیر و قالیباف شهردار تهران در آن حضور دارند.


انتهای پیام/
برچسب ها: وزیر ، بهداشت ، معاون ، شورا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار