گزارش‌ها حاکی از آن است که دنیای ارتباطات مجازی باعث بروز آسیب‌هایی در جامعه و خانواده‌ها شده است، به طوری که احوالمان را هم اینترنتی از هم می‌پرسیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران؛ نیازی به آمار گرفتن نیست. کافی است  یک روز به هر دلیلی از دسترس تلفن همراهتان خارج شوید. در زندگی امروزه وابستگی انسان به موبایل تا حدی است که اگر نگوییم شمار زیادی از مردم به آن اعتیاد دارند، باید بگویم که بیشتر مردم با حذف آن نمی‌توانند زندگی عادی داشته باشند و دچار نارضایتی خواهند شد.
 
*تسلط تکنولوژی بر زندگی
 
در دنیای کنونی زندگی روز به روز بیشتر از قبل رنگ و بوی تکنولوژی به خود می‌گیرد. پیش از این پاسخ دادن به ایمیل و یا چک کردن شبکه‌های اجتماعی فقط با رایانه انجام می شد.

اما امروز با تلفن همراه‌های هوشمند به راحتی می‌توان از پس تمام آن کارها برآمد.اینترنت با همه فوایدش ، از کاستی‌ ها و آسیب‌هایی نیز برخوردار است.

البته صحبت کردن از آسیب‌های اینترنت به معنی نگاه منفی به همه ابعاد و مزایای آن نیست، بلکه واقعیت این است که اینترنت دارای کارکردهای منفی خاصی است که لازم است در مقابله با آنها مجهز باشیم.
 
*پیشرفت سریع،‌دنیای جدید
 
با توجه به آنچه گفتیم این موضوع پیش می‌اید که پیشرفت سریع تکنولوژی در دهه های اخیر، همه را متعحب کرده و دنیای جدیدی را به روی همه گشوده است که خود آن عاملی برای بروز اسیب‌های اجتماعی خواهد بود.

امروزه به واسطه گسترش مدرنیته در تمام ابعاد وجود بشر، فرزندان ما با وسایلی که محصول این فرایند جهانی است بزرگ می‌شوند.

آنان کامپیوتری دارند که از طریق آن می‌توانند هر ساعت از شبانه‌روز به اینترنت متصل شوند .اینان در عصر انفجار تکنولوژی جوانی می کنند.
 
*موبایلها همراه همیشگی حتی هنگام خواب!
 
حال باید گفت،‌اگر چه وسایل ارتباطی ابزاری برای گسترش ارتباطات و تبادل اطلاعات محسوب می‌شوند.

اما بسیاری از شرکت‌های سازنده با افزودن برخی امکانات جانبی به این وسایل کارکرد اصلی آنها را کاملا دگرگون نموده‌اند.
در میان انواع وسایل ارتباطی، بدون شک تلفن همراه پرکاربردترین و عمومی ‌ترین فناوری مورد استفاده می‌باشد.

این وسیله ارتباطی با امکاناتی که در زمینه ارسال متنهای نوشتاری، عکسها، اتصال به شبکه اینترنت و ...  برقرار نموده است، امروزه به یک جزء جدا نشدنی از زندگی تبدیل شده است.
 
هر چند فرهنگ استفاده از یک فن‌آوری مانند تلفن همراه، جدای از فرهنگ عمومی جامعه نیست،‌اما به نظر می رسد این فن‌آوری بخصوص به واسطه افزودن برخی خدمات جانبی، به پدیده‌ای مسئله‌ساز تبدیل شده که در مواردی حتی در تعارض جدی با فرهنگ‌ سنتی قرار گرفته است.
 
*تلفن همراه به جای لوازم التحریر
 
ارزانی خطوط و دسترسی آسان به تلفن همراه در میان  اقشار جامعه، مسیر ورود این وسیله ارتباطی به مدارس را هموار نموده است.

به نحوی که امروزه این وسیله ارتباطی در کنار لوازم التحریر، دفتر و کتاب ازدیگر وسایلی است که همراهشان است . این واقعیت نه تنها خود یکی از پیامدهای آسیبی تلفن همراه است بلکه عدم آگاهی و آموزش در مورد نحوه استفاده درست از این وسیله دانش آموزان و نوجوانان خود از علل افزایش و گسترش عواقب منفی گفته شده است.
 
سرعت تکنولوژی و پیشرفت آن عواقبی را به دنبال دارد که تاثیر به سزایی بر آینده جامعه خواهد داشت.
 
کاهش تمرکز ، ورود تصاویر و محتوای غیر اخلاقی و تاثیرات آن بر جوانان و نوجوانان اختلالات و تاثیرات این دستگاه ارتباطی بر سلامت جسم و روان و همچنین هیجان زدگی و استرس از اسیب‌های تلفن همراه می‌باشد.
 
استفاده بی‌رویه تلفن همراه که امروزه بیشتر به جهت سرگرمی استفاده می‌شود، عوارضی مانند کم شدن حافظه، سردرد و افزایش فشار خون و ایجاد اختلال در عملکرد قلب و کلیه‌ها را به همراه دارد که اثرات منفی آن در دوره‌های زمانی طولانی مدت مشخص می شود.
 
*خانواده‌ یکی از مقصران اصلی
 
با این اوصاف والدین نباید فراموش کنند که همیشه جامعه و محیط در بروز مشکلات رفتاری فرزندان مقصر اصلی نیستند بلکه، تربیت فرزندان از ابتدا تا دوران جوانی تاثیر مستقیم و مهمی بر عقاید و افکار او در بزرگسالی دارد.

وقتی کودکی می بیند که پدر و مادرش ساعت‌ها وقت خود را صرف حرف زدن با تلفن و ... می‌گذراند این رفتار را بعنوان رفتاری نمونه و الگویی مناسب کرده و در آینده  نیز این رفتار را اجرا خواهد کرد.

در این میان لزوم توجه بیشتر والدین به رفتارهای خود و شیوه استفاده آنها از وسایل ارتباطی مانند تلفن همراه و اینترنت ،‌به شدت اجساس می شوند تا آنکه فرزندان با امنیت بیشتری وارد دنیای ارتباطات و فضای مجازی شوند.
 
گزارش : زهرا رمضانی
 
انتهای پیام/
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمد شرافت
۰۴:۴۵ ۱۱ خرداد ۱۳۹۴
یک روز بدونه داشتن تلفن همراه بدونه وسیله نقلیه را تجربه کنیم
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۱۸:۰۰ ۱۰ خرداد ۱۳۹۴
بنده به عنوان یک بازنشسته که جهت تأمین هزینه های زندگی مجبور به کار میباشم از ساعت هشت و نیم صبح از منزل خارج شده و ساعت ده شب (حتی روزهای تعطیل هم) باز میگردم. واقعا" وقتی هم باقی میماند تا به .......
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۱۷:۵۹ ۱۰ خرداد ۱۳۹۴
بنده به عنوان یک بازنشسته که جهت تأمین هزینه های زندگی مجبور به کار میباشم از ساعت هشت و نیم صبح از منزل خارج شده و ساعت ده شب (حتی روزهای تعطیل هم) باز میگردم. واقعا" با توجه به گفته های مسئولین که دم از کاهش تورم میزنند، فکر میکنید اوقات فراقتی هم باقی میماند تا به .......
Iran (Islamic Republic of)
اسماعيل
۰۸:۳۹ ۱۰ خرداد ۱۳۹۴
من بيش از 7 ماهه برادر و خواهرم را نديده ام، نزديك يكساله خاله ام را نديده ام ، بيشتر از يكماهه پدر و مادرم رو نديده ام. اين همان چيزي است كه دشمنان مي خواهند و بهش خوب رسيده اند.
شغلم كارمند است و با هزاران مشكل اقتصادي دارم پنجه در پنجه مي اندازم، فكر نكنيد قناعت پيشه نيستم نه بخدا ساده ترين زندگي را دارم ولي اجاره و قسط وام و هزينه هاي بالاي زندگي نميگذارد نفس راحتي بكشم.
به لحاظ رفتاري هم آدم عاطفي هستم و خيلي اهل رفت و آمد خانوادگي هستم ولي با اين وضعيت نميتوانم كاري بكنم.
فقط خدا مي داند كه در آينده چه خواهد شد؟؟!!
Iran (Islamic Republic of)
عباس
۲۳:۴۵ ۱۰ خرداد ۱۳۹۴
معلومه از بس گرفتاری که نشستی پای این سایت و شصت خط نظر هم مینویسی!!! خسته نباشی واقعا!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۲۷ ۰۹ خرداد ۱۳۹۴
کدام صله رحم ... با این بحران اقتصادی کی وقت میکنه بره دید و بازدید.

از صبح تا شب باید بریم برا یه لقمه نون کار کنیم.

من حتی نمیدونم چندتا عمه و خاله و دایی و عمو دارم.
United States of America
ناشناس
۱۰:۱۷ ۱۳ خرداد ۱۳۹۴
الکی میگی
Germany
مجتبی
۱۶:۱۳ ۰۸ خرداد ۱۳۹۴
واتس اپ وایبر جایگزین دید و بازدید شده

فناوری تمامی ارتباطات قدیمی و زیبا رو نابود کرده
آخرین اخبار