ساری؛

جشنواره ای با طعم تمشک

جشنواره تمشک این میوه خودروء حاشیه جنگل و راه‌های ارتباطی مازندران، با هدف معرفی محصولات بومی – محلی، با همکاری موزه مردم شناسی کوتنای قائمشهر و مرکز آموزش هتلداری فنی وحرفه ای استان در روستای سیف کتی قائمشهر با استقبال گرم مردمی همراه شد.

جشنواره اي با طعم تمشکبه گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران از ساری، تمشک میوه ای شبیه شاه توت و توت فرنگی است و به رنگ زرد یا سرخ مایل به سیاه یافت می شود.

میوه تمشک ترش مزه بوده و به صورت خام یا پخته، شربت، کمپوت خورده می شود. بوته تمشک در مناطق گرم و مرطوب، در جنگل ها و صحراها می روید و گاهی آن را می کارند.

نام های دیگر تمشک، توت وحشی و سه گلی است. ساقه های تمشک نرم و به رنگ قرمز و دارای خارهای دراز است. برگ های آن متفاوت و بیضی شکل و اطراف آن کنگره کنگره و به شکل دندانه های اره ای است.

قسمت های مورد استفاده بوته تمشک عبارتند از : میوه ، برگ، تخم ، دانه و گل.

تمشک سرشار از ویتامین های C وK است و دارای خواص خنک، نرم کننده و ضد اسکوربوت می باشد.

تمشک خون را تصفیه می کند و برای کسانی که به روماتیسم مبتلا هستند، بسیار مفید است.

تمشک یبوست مزاج را معالجه می کند.

تمشک برای تسکین درد سودمند است، زیرا تمشک دارای اسید سالسیلیک می باشد.

تمشک خون را قلیائی می کند و قند آن برای مبتلایان به مرض قند مفید است.

شربت تمشک برای بیماران مبتلا به سرخک و مخملک تجویز شده است.

تخم و دانه ای که درتمشک وجود دارد، اغلب با دندان نیز خرد نمی شود، ولی وقتی خورده شود درمعالجه ی یبوست و خشکی مزاج به طور طبیعی بسیارمؤثر است و سبب می شود که یبوست به کلی رفع شود.

خانم 55 ساله از اهالی روستای سیف کتی قائمشهر که در حال چیدن تمشک بود گفت: از تمشک برای پختن مربا و ترشی استفاده می کنیم.

به گفته وی از این میوه لواشک سنتی و شربت تهیه می کنیم.

جوشانده ۲۰ تا ۵۰ گرم گل تمشک یا برگ تمشک در یک لیتر آب برای درمان ترشحات زنانگی، خونریزی در فواصل قاعدگی ، اخلاط خونی، وجود خون در ادرار، گریپ، گرفتگی صدا، آب آوردن نسوج و بیماری های پوستی اثر شفا بخش دارد. جوشانده را بعد از هر وعده ی غذا یک استکان می خورند.

جوشانده گل یا برگ تمشک برای درمان زخم های دهان، ورم لثه، درد گلو و ورم لوزه ها بکار می رود و بیمار با غرغره کردن این جوشانده دهان را می شوید.

جوشانده برگ تمشک اسهال و ورم روده را معالجه می کند، بدین منظور باید ۴۰ تا ۵۰ گرم برگ خشک تمشک را در یک لیتر آب سرد بخیسانید و به مدت ۱۰ دقیقه آن را جوشانده و سپس بگذارید ۱۰ دقیقه دم بکشد. پس از صاف کردن، روزی سه بار، هر بار یک فنجان آن را بین غذاهای اصلی بنوشید.

جوشانده فوق برای تسکین درد معده از هر نوع که باشد مانند ترشی معده، نفخ و گاز شکم و تشنج معده مؤثر است.

اگر ۱۰۰ گرم برگ خشک تمشک را به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید و پس از دم کشیدن و صاف کردن آن را به عنوان محلول شستشو برای شستن بیماری برفک، جوش های صورت و یا هر نوع تحریکات دیگر پوست به کار ببرید ، اثر شفابخش دارد.

تمشک دارای خاصیت ضد عفونی کننده است.

برای معالجه کک و مک، ابتدا صورت را خوب بشوئید و سپس ورقه نازکی از تمشک به مدت یک ساعت روی صورت بمالید. این کار را چند بار تکرار کنید تا کک و مک صورت از بین برود.
گوشت پردانه تمشک، دارای خواص توت فرنگی است و ترشی خون را از بین می برد.

تمشک،عرق آور است؛ لذا بهترین زهکش سوراخ های پوست است.

انتهای پیام/ح
برچسب ها: تمشک ، جشنواره ، مازندران ، طعم ، جنگل
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.