شیراز؛

آداب و رسوم ماه مبارک رمضان در استان فارس

ماه مبارک رمضان معمولا در مناطق مختلف با آداب و رسوم خاص آن منطقه همراه است و استان فارس نیز دارای آداب و رسوم خاصی است.

به گزارش  گروه استانهای باشگاه خبرنگاران از شیراز ؛ ماه مبارک رمضان معمولا در مناطق مختلف با آداب و رسوم خاص آن منطقه همراه است و استان فارس آداب و رسوم خود را دارد خیلی از این آداب و رسوم در گذشته بوده است و امروزه با گسترش تکنولوژی منسوخ و یا به فراموشی سپرده شده است مثل نواختن توپ یا طبل و شیپور برای بیدار کردن مردم هنگام سحر، مناجات خواندن با صدای بلند در پشت بام های منازل و مساجد هم یکی از این رسوم است.

برخی مناطق استان فارس از جمله جهرم در ماه مبارک رمضان آداب و رسوم خاصی دارد در این ماه کسانی که سواد خواندن و نوشتن دعا و قرآن را داشتند در هنگام سحر با صدای بلند مناجات می کردند.

نعمتی محقق و پژوهشگر می گوید: یکی از آیین های ماه مبارک رمضان در استان فارس خواندن شعرهای زیبا از عرفای بزرگ در پشت بام ها بود که رفتن به پشت بام و مناجات کردن موجب می شد صدای مناجات به گوش دیگران برسد و همدیگر را در پشت بام دیده و از حال یکدیگر با خبر شوند.

اما بسیاری از این رسوم قدیمی هنوز هم جایگاه خود را در بین مردم فارس حفظ کرده است از آن جمله قبل از اینکه ماه مبارک رمضان فرا برسد فامیل دور هم جمع شده و کسانی که با یکدیگر کدورتی داشتند این کدورتها را برطرف می کردند.

برگزاری مراسم تلاوت قرآن کریم در منازل، مساجد، مکانهای مذهبی استان و سنت حسنه

افطاری دادن از جمله این آداب است.

خوراکیها و نوشیدنی هایی مخصوص ماه مبارک رمضان در استان فارس آماده می شود. مردم شیراز و استان فارس معمولا روزه را با خرما و عرقیات افطار می کنند.

عرقیات گرم مثل گل گاوزبان، نسترن، طارونه، بهارنارنج از جمله عرقیاتی است که مورد استفاده قرار می گیرد.

خانم شناور کارشناس تغذیه نیز می گوید: یکی از خوراکیهای لذیذی که در سفره های افطار و سحر مردم فارس مشاهده می شود ترحلوای شیراز است.

وی ادامه داد: ترحلواهایی که پایه و اساس آنها شیر باشد در تامین پروتئین و کلسیم بسیار مغذی هستند.

نعمتی محقق و پژوهشگر بیان کرد: یکی از غذاهای خاص شیراز کوفته هلو و شامی است کوفته هلو درشت تر از کوفته قلقلی و کوچکتر از کوفته سبزی است با همان موادی که کوفته سبزی با آن درست می کنند.

رنگینک جهرم، حلوای مسقطی لارستان و نان براتی آباده هم تنها بخشی از خوراکیهای مخصوص فارس در ماه رمضان است.

گزارشی از مژده عینی

انتهای پیام/ع



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مبارک
۱۹:۵۱ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
بسیار عالی