سین جیم استانی شماره 34:

بانویی که جنگ و عشق را درهم می‌آمیزد

پروانه نجاتی را با اشعار دفاع مقدسش، به نام بانوی شعر شهدا می‌شناسند.

به گزارش خبرنگار اشعاری از جنس باروت و عشقگروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ البته! در تألیفات نجاتی غزل‌های عاشقانه و آثار پژوهشی هم دیده می‌شود. 

کتابهای سوگ َسور برادرانه‌ام، داغ و دغدغه از آثار دفاع مقدس او و کتاب زیر پوست شهر را در قالب اشعار اجتماعی سروده است.

سه مجموعه غزل عاشقانه او خاکستر پروانه، لحظات عاشقانه‌ی یک زن، غزل‌های ما می‌‌باشد.

قناری‌ترین آواز، شکستنی‌تر از آنم، شرح پرواز، بهانه‌ها و من سردم است در قالب‌های مختلف سروده شده است. پروانه نجاتی متولد بهبهان اما ساکن شیراز است .

سین : خودتان را معرفی کنید؟

جیم : پروانه نجاتی، متولد بهبهان و موسس انجمن شعر زنان شیراز هستم. از سال 1366 به طور جدی سرودن شعر را دنبال کردم و 12 کتاب تالیف کردم، که این تالیفات شامل شعر و آثار پژوهشی است .

سین : مهمترین اثر پژوهشی شما چیست ؟

جیم : تذکره زنان شاعر فارس از آغاز تا امروز

سین :چرا شما را بانوی شعر شهدا می خوانند ؟

جیم : این عنوان را اهالی جبهه و جنگ به من دادند، البته من افتخار می کنم که بانوی شعر شهدا باشم و امیدوارم که باشم، شاید دلیلش این باشد که در هر محفلی شعری از جبهه و شهدا خوانده‌ام.

سین : گرایش اصلی شما اشعار دفاع مقدس است ؟

جیم: نه گرایش اصلی من شعر عاشقانه است و دفتری دارم که در یک ماه بیش از 30 غزل عاشقانه سروده‌ام، 3مجوعه‌ی غزل به نام‌های خاکستر پروانه، لحظات عاشقانه‌ی یک زن و غزل‌های ما دارم. من دغدغه‌هایم را شعر می‌کنم، دغدغه‌ی امروز من اشعار اجتماعی است که البته آن را هم باشعر شهدا گره می‌زنم.

سین : چه چیزی باعث گرایش شما برای سرودن اشعار دفاع مقدس شد ؟

جیم : من متولد خوزستان هستم و تا سال 66 در آنجا زندگی می‌کردم و در زمان جنگ شاهد حضور جوانانی بودم که از اقصی نقاط ایران برای دفاع از کشور به خوزستان می‌آمدند.

و آن موقع و حتی امروز هم به این مساله فکر می‌کنم که اگر آن جوانان سلحشوری که به جبهه می‌رفتند و برخی هم شهید می‌شدند؛ نبودند چه اتفاقی برای ایران به ویژه زادگاهم خوزستان می‌افتاد ؟ از طرفی پایداری در کشور ما معنای گسترده‌ای دارد ما در لحظه لحظه‌ی

عمر انقلاب اسلامی حاصل مقاومت در برابر دشمنان را تجربه کردیم .

سین : با توجه به این که شما از شاعرانی هستید که درباره فلسطین سرودید، به نظرتان انقلاب اسلامی چه تا ثیری بر مبارزات مردم فلسطین داشته است.

جیم : با دمیدن تفکر انقلاب اسلامی رویکرد جدیدی در مقاومت فلسطینی‌ها هم ایجاد شد، انقلاب اسلامی مانند سدی مانع تکثیر رژیم صهیونیستی در جامعه‌ی انسانی شد .

سین :پیام شاعران به مردم دنیا درباره فلسطین چیست؟

جیم : این که بی‌تفاوت نباشند

سین : نمونه‌ای از ابیات پایداری را بخوانید

جیم : آنچه این روزها غم دین است قصه غربت فلسطین است این حکایت چقدر جان فرساست این مصیبت چقدر سنگین است.

سین : پیام شما به عنوان یک شاعر زن به بانوان چیست ؟

جیم : معتقدم ما باید به زن بودن خودمان ایمان داشته باشیم و قدر خودمان را بدانیم. به نظر من زن جلوه‌ای از جمال و مهربانی خداوند

متعال به روی زمین است .

سین : از شعری بگویید که در محضر رهبر معظم انقلاب خواندید؟

جیم : این شعر حدیث حیا نام دارد، و من از ارزش و جایگاه عفاف در قالب گفتگویی صمیمانه و با زبانی طنز با دخترم سخن گفته ام. این گونه‌ آغاز می شود.

چکی مامان بیا صمیمی باشیم مثل دوتا دوست صمیمی باشیم بیا با هم حرف بزنیم بخندیم در رو به روی غصه ها ببندیم نام دخترم چکاوک است.

سین : چه احساسی داشتید از این که در محضر رهبری این شعر را خواندید؟

جیم : شعر خواندن برای رهبری روحانی و علاقمند به ادبیات با هیجان ویژه‌ای همراه است. البته من برای چهارمین بار در محضر ایشان شعر می‌خواندم. تایید ایشان باعث شادی من شد؛ و حتی چون شعر را با زبانی طنز گفته‌ام وقتی دیدم طنز شعر باعث مسرت آقا شده و ایشان هم همراه دیگران می‌خندند. بسیار خوشحال شدم.

سین : نظر رهبر معظم انقلاب درباره‌ی شعر شما چه بود؟

جیم : ایشان بعد از تایید گفتند بسیار ارزشمند است که مادری بتواند حرف‌هایش را با زبان فاخر شعر به دخترش بگوید.

سین : چرا شعر را انتخاب کردید؟

جیم : به نظر من کسی با یقین نمی‌تواند بگوید چیزی را انتخاب کرده است، من زمانی را به یاد می‌آورم که به خودم آمدم و دیدم چیزهایی می‌نویسم که موزون است، تا دوم دبیرستان هم برای کسی نخواندم . اشعارم با سرودن نوحه‌های حماسی برای شهدا آغاز شد ،ورود به دانشگاه شیراز و انجمن ادبی این شهر برعلاقه‌مندی من افزود و به دلبستگی‌هایم پر وبال داد.

سالهای 66 و 67 پر بارترین فضای شعری دانشگاه شیراز بود ما مرتبا شب شعر داشتیم و من در این جو غرق شدم به شعر ایمان آوردم تا پیام‌هایم را به مخاطبم در قالب شعر منتقل کنم. ازدواجم با دکتر کافی و شاعر بودن ایشان تقویت خوبی برای باورها و علاقمندی‌هایم شد.

سین : انجمن شعر زنان شیراز با چه هدفی تشکیل شد ؟

جیم : این انجمن از سال 1374با هدف داشتن فضایی دوستانه تشکیل شد و خانم‌های شاعر در سنین مختلف از کودک تا بانوان سالمند عضو انجمن هستند ، جلسات به طور مستمر چهارشنبه هر هفته برگزار می شود.

حضور اعضا به عنوان برگزیده المپیاد خوارزمی، برگزیده‌ی المپیاد ادبی کشور و برگزیده‌هایی در کنگره‌های مختلف ادبی از دستاوردهای انجمن است. در انجمن شعر زنان شیراز ما شعر و عشق و زندگی و مهربانی را باهم تجربه می‌کنیم .

سین : اوقات فراغت را چظور سپری می‌کنید؟

جیم : من دبیر زبان انگلیسی هستم و شاغل بودن باعث می‌شود اوقات فراغت آنچنانی نداشته باشم. اما در کل انجام کارهای منزل برایم لذت بخش است. ساختن محیطی آرام برای همسر و فرزندانم برایم اهمیت زیادی دارد، مطالعه بخش اصلی زندگی من است و آگاهی دادن

به شعر گفتنم کمک می‌کند .

سین : چه نوع کتابهایی مطالعه می‌کنید‌؟

جیم : کتاب های شعر ، رمان عاشقانه و کتاب های روان شناسی و هر کتاب دیگری که به من حس سیراب شدن بدهد. از خواندن قرآن و دعا و در خلوت خودم بودن هم لذت می‌برم. البته دیدن یک سریال خوب هم برایم لذت بخش است‌.

سین : فرزندان شما هم به شعر علاقه دارند؟

جیم: بله، آنها به شعر علاقه دارند، دخترم بعضی وقت‌ها شعر می‌گوید و من شعرهایم را برای پسرم می‌خوانم. اما فکر می‌کنم آنها به دنبال هنرهای دیگری در زندگی هستند. دخترم 22 ساله و فارغ التحصیل حقوق و پسرم 17 ساله است .

سین : شیرین‌ترین و تلخ‌ترین لحظه‌ی زندگیتان چه لحظه‌ای است؟

جیم : خدا راشکر لحظه‌هایی که بتوانم از آن به عنوان لحظه شیرین یاد کنم بسیار است، از جمله ازدواج و تولد فرزندانم. اما ! تلخ ترین لحظه، لحظه‌ی مرگ مادرم می‌باشد.

سین : به نظر شما پروانه نجاتی کیست ؟

جیم : یک انسان عاشق ولی پر دغدغه!

گزارشی از: راضیه جوینده

انتهای پیام/ز

برچسب ها: اشعار ، مقاومت ، تجربه ، شعر ، شیراز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.