رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور گفت:‌ اقامه نماز جمعه با جمعیت‌ نسبتا زیادی انجام می‌شود که نیازمند فضای گسترده‌ای است در حالیکه دوسوم از 830 شهر کشور که نماز جمعه در آنها اقامه می‌شود، فضای مناسبی برای اقامه نماز جمعه ندارند.

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،‌حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در نشست خبری که صبح امروز (شنبه) به مناسبت روز نماز جمعه برگزار شد، اظهار داشت: باید برای نیروهای ارزشی جامعه حساب ویژه‌ای باز کنیم زیرا آنها پای انقلاب ایستاده‌اند و در مقاطع مختلف از هیچ کاری دریغ نکرده‌اند.

تقوی در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر اینکه پیشنهاد شما برای وحدت و اجماع نظر اصول‌گرایان چیست، بیان کرد: باید برای نیروهای ارزشی، انقلابی و مومن حساب جداگانه‌ای باز کنیم، همانطور که برای خانواده‌های شهدا نگاه‌های مردم ویژه و متفاوت است زیرا آنها عزیزند و بهترین فرزندشان را از دست داده‌اند.

وی در ادامه افزود: در نهاد نماز جمعه برای نیروهای ارزشی، جایگاه ویژه‌ای قائل هستیم چرا که این توصیه امام خمینی(ره) است که نیروهای ارزشی نباید سرخورده شوند و گوشه‌نشینی کنند.

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور با اشاره به اینکه نیروهای ارزشی، ولایی و اصول‌گرا حجم کثیری از جامعه ایران را تشکیل می‌دهند، ادامه داد: به خواسته بسیاری از اصولگراها پیشنهاداتی ارائه شد تا مرحوم آیت‌الله مهدوی کنی پرچم همگرایی اصولگرایان را به دست گیرد اما آن مرحوم با توجه به شرایط جسمی‌ که داشت، قبول نکرد و در نهایت این مسئولیت بر عهده من گذاشته شد تا نیروهای ارزشی را در کنار یکدیگر جمع کنیم زیرا کار ما فقط انسجام، وفاق و همگرایی بوده و ما تلاش می کنیم که فاصله آنها کم شده و درگیری کمتری بوجود آید.

وی با بیان اینکه تاکنون درباره همگرایی اصولگرایان توفیقات خوبی داشته‌ایم، گفت: اخیراً میان احزاب سیاسی ارزشی و ولایی نشست‌ها و جلساتی برگزار شد و آنها برای ارائه گزارشات به حضور آیت‌الله موحدی کرمانی و آیت‌الله یزدی رسیدند.
 
رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور با بیان اینکه بنده برای افزایش وحدت و همگرایی اصول‌گرایان به 29 استان کشور سفر داشته‌ام، تأکید کرد: فضای بسیار خوبی بوجود آمده و این فعالیت‌ها به نشاط سیاسی جامعه کمک می‌کند.

*نقش رسانه‌ها در تعالی جامعه بی‌بدیل است

تقوی در پاسخ به سوال دیگر باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر اینکه رسانه‌ها در ترویج، تبلیغ و انعکاس اخبار نماز جمعه به چه میزان نقش‌آفرینی داشته‌اند، گفت: نماز جمعه در حقیقت یک رسانه است، رسانه‌ها باید تعامل بیشتری با یکدیگر داشته باشند زیرا با تعامل دستگاه‌های مختلف رسانه‌ای کارها به جلو می‌رود.

وی اظهار داشت: اگر در درون رسانه‌ها تعامل و همکاری بیشتری وجود داشته باشد اهداف زودتر محقق می‌شود اما اگر در داخل رسانه درگیری باشد از مردم غافل خواهیم شد.

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور با تأکید بر اینکه رسانه‌ها باید خبرها را منصفانه منعکس کنند، گفت: البته ما هم به رسانه‌ها کمک می‌کنیم تا فرهنگ‌سازی صورت گیرد زیرا نقش رسانه‌ها در تعالی جامعه بی‌بدیل است چرا که رسانه‌ها در حوزه‌های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی جامعه را سالم‌سازی می‌کنند و در برخورد با ناهنجاری‌ها آنها را سامان می‌دهند.

وی اظهار داشت:‌ هر کشور و هر جامعه‌ای که بتواند اطلاعات را به موقع دریافت و دسته‌بندی کند، برنده است البته باید رسانه‌ها اخبار صحیح را تحلیل و به مخاطب ارائه دهند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور در بخش دیگری از اظهاراتش بیان کرد: با نامگذاری سال توسط مقام معظم رهبری با عنوان "دولت و ملت؛ همدلی و همزبانی"، ما تریبون‌های نماز جمعه را در اختیار مسئولین دولتی قرار می‌دهیم البته تریبون نماز جمعه برای تذکرات است نه فقط برای تعریف و تمجید لذا باید در رابطه با دستگاه‌های اجرایی نقدها منصفانه و دفاع‌ها واقع‌بینانه باشد.

تقوی با بیان اینکه یکی از دستاوردهای ارزشمند انقلاب اسلامی، اقامه نماز جمعه بوده که به محوریت نظام متصل است، ادامه داد: نماز جمعه،‌نماز حاکمیتی است از این‌رو باید تریبون نظام باشد.

تقوی با اعلام اینکه نماز جمعه در حدود 830 شهر کشور اقامه می‌شود، افزود: برای برگزاری نمازهای جمعه در سراسر کشور حدود 39 هزار نیروی ستادی داریم البته آنها حقوقی دریافت نمی‌کنند و فقط برای خدمت به نمازگزاران در روز جمعه همکاری و فعالیت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه ستادهای اقامه نماز جمعه، بازوان امام جمعه هستند که در اقامه نماز به امام جمعه کمک می‌کنند، ادامه داد: ما در نهاد نماز جمعه مشکلاتی داریم زیرا اقامه نماز جمعه با جمعیت‌های نسبتا زیادی انجام می‌شود که نیازمند فضای گسترده‌ای است در حالیکه از 830 شهر کشور که نماز جمعه در آنجا اقامه می‌شود، دو سوم آنها فضای مناسبی برای اقامه نماز جمعه ندارند.

تقوی بیان کرد: شرایط موجود برای نمازگزاران درشأن نظام اسلامی نیست البته سیاست ما این است که مردم را برای سرمایه‌گذاری شریک کنیم البته در بعضی از شهرها مردم توانایی سرمایه‌گذاری بزرگ را ندارند زیرا باید برای 3000 الی 50000 نمازگزار مصلی ساخته شود. 

وی با تأکید بر اینکه دولت و مجلس مسئول سرمایه‌گذاری‌ برای ساخت مکان‌هایی برای نمازگزاران هستند، گفت: مجلس باید در بودجه سالانه رقم مشخصی را برای این‌ها درنظر بگیرد، سال گذشته 24 میلیارد تومان برای ساخت مصلی اختصاص یافت درحالیکه که این رقم برای ساخت یک مصلی هم کافی نیست.

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور در پایان گفت: ما در بیش از 200 شهر کشور در حال ساخت مصلی هستیم البته مصلی فقط برای برگزاری نمازهای جمعه نیست زیرا ارگان‌ها و سازمان‌ها، مراسم‌ و بعضی آزمون‌ها را در مصلی‌هایشان برگزار می‌کنند و همین مصلی‌ها در مقاطعی پناهگاه حادثه دیدگان می‌شود. 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار