اوباما توافق هسته‌ای ایران را با جنگ عراق مقایسه می‌کند

رئیس جمهوری آمریکا در دفاع از اهمیت توافق هسته‌ای ایران به جنگ عراق استناد خواهد کرد.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از به گزارش خبرگزاری فرانسه؛ "باراک اوباما،" رئیس جمهور آمریکا، در تلاش برای به دست آوردن حمایت نمایندگان کنگره از توافقی که اواسط ژوئیه با تهران به دست آورد، گفتگوهای مربوط به برنامه هسته‌ای ایران را مشخص‌ترین تصمیم دیپلماتیک آمریکا از زمان جنگ عراق خواهد خواند.

یک مقام کاخ سفید در این باره گفت: اوباما طی نطقی در "دانشگاه آمریکن" در واشینگتن اعلام خواهد کرد بحث کنگره درباره توافقی که 14 ژوئیه (23 تیر) در وین به دست آمد مهم‌ترین بحث پس از آن است که نمایندگان کنگره آمریکا حمایت خود را از تصمیم "جرج دبلیو بوش" در سال 2002 (1381) درباره جنگ در عراق اعلام کردند .

رئیس جمهور آمریکا بارها تکرار کرده است این مصوبه اشتباه سنگینی بود که آمریکا را وارد جنگ خونین و بی فایده 8ساله کرد .
این مقام آمریکایی توضیح داد: اوباما در این سخنرانی تاکید خواهد کرد همین افراد که از جنگ عراق حمایت کردند با راه حل دیپلماتیک با ایران مخالفت می‌کنند و از دست دادن این فرصت، اشتباهی تاریخی خواهد بود.

استفاده از جنگ در عراق به عنوان مقایسه، برای مشخص کردن الگویی که باید دنبال شود یادآور تلاش‌های "جان اف کندی،" رییس جمهور اسبق آمریکا، برای جلوگیری از آزمایش‌های هسته‌ای است.

"کندی" چند ماه پیش از قتل خود، نطقی در همین مکان – دانشگاه امریکن - برای ترویج صلح با اتحاد جماهیر شوروی سابق در برابر نگرانی‌های مربوط به مناقشه هسته ای انجام داده بود.
"اوباما" اعلام کرده است جایگزین توافق درباره برنامه هسته‌ای تهران اقدام نظامی است، منتقدان اوباما این استدلال را غلط می‌دانند.
به گفته این منتقدان ،‌ جایگزین یک توافق بد،‌‌ توافق بهتری است. کنگره آمریکا در آغاز نشست‌های پارلمانی پیش از 17سپتامبر (26 شهریور) درباره قطعنامه‌ای در مخالفت با این توافق رای گیری می‌کند. اگر این قطعنامه به تصویب برسد‌،‌ مانع از آن می‌شود که "باراک اوباما" بتواند دستور تعلیق تحریم‌های واشینگتن علیه تهران را که در توافق با ایران پیش بینی شده است،‌ صادر کند.

جمهوری‌خواهان در دو مجلس کنگره اکثریت را در اختیار دارند و تصویب چنین قطعنامه‌ای قطعی به نظر می‌رسد؛ اما "باراک اوباما" گفته است آن را وتو خواهد کرد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
منوچهر
۰۹:۵۵ ۱۴ مرداد ۱۳۹۴
جمهوری اسلامی ایران به رابطه بین کشورها معنای صمیمیت داده
آخرین اخبار