گاردین نوشت؛

انگلیس باید از مردم ایران عذرخواهی کند

روزنامه گاردین فهرست کوتاهی از جنایت‌هایی که انگلیس باید به خاطر آن از ایران و مردم دیگر کشورهای منطقه عذرخواهی کند منتشر کرد.


 به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه گاردین اخیرا از قول جرمی کوربین (نامزد ریاست حزب کارگر انگلیس) نوشته بود که وی در صورت ریاست این حزب در خصوص حمله به عراق عذرخواهی می‌کند.

گاردین در مطلبی به قلم تری ماهونی نوشت: این عذرخواهی از مردم عراق بابت رنج و مرارت‌هایی است که کشیده‌اند و ما نیز در ایجاد آنها نقش داشته‌ایم.

 
 انگلیس باید از مردم ایران عذرخواهی کند

کوربین شاید بتواند از طرف همه ما نه فقط بابت این جنگ، بلکه تحریم‌هایی عذرخواهی کند که قبل از این جنگ به طور مستقیم موجب مرگ هزاران عراقی شد و به داروهای مورد نیاز دسترسی نداشتند. او چه بسا باید از هزاران نفر در جنوب عراق عذرخواهی کند که به سبب قرار گرفتن در معرض تکه‌های گلوله‌ها و خمپاره‌های حاوی اورانیوم ضعیف شده مورد استفاده در جنگ نخست خلیج فارس به سرطان مبتلا شدند یا براثر سرطان جان باختند.
 
گاردین می‌افزاید: او باید بابت حمایت غرب از رژیم صدام در جنگ با ایران که به کشته شدن صدها هزار نفر از هر دو طرف انجامید و صدام را دچار این توهم کرد که می‌تواند به راحتی و مصون از مجازات به کویت حمله کند، عذرخواهی کند.
 
روزنامه انگلیسی ادامه می‌دهد: کوربین باید از مردم ایران بابت توطئه سیا و ام‌آی۶ که به سرنگونی دولت دموکراتیک محمد مصدق در سال ۱۹۵۳ و به روی کارآمدن رژیم بیرحم شاه انجامید عذرخواهی کند. پس از سرنگونی رژیم شاه در سال ۱۹۷۹ بود که غرب جنگی نیابتی را با استفاده از عراق علیه ایران به راه انداخت.
 
کوربین باید بابت حمایت انگلیس از فتح عربستان توسط خاندان سعود در دهه ۱۹۲۰ و دهه ۱۹۳۰ نیز عذرخواهی کند، چرا که روی کارآمدن این خاندان موجب شد به قدرت و ثروت دست یابد و با آن اولا به صدور وهابیسم اقدام کند که تا آن زمان شاخه‌ای نسبتا کوچک اما فوق محافظه‌کار از اسلام بود و ثانیا رژیمی را اداره کند که پیامدهای آن، در کنار پشتیبانی مستمر غرب، به ظهور اسامه‌بن‌لادن و ۱۵ نفر از ۱۹ هواپیماربای حوادث ۱۱ سپتامبر منجر شد که این نیز به نوبه خود به جنگ ضد تروریسم و تجاوز نظامی به عراق انجامید.
 
گاردین خاطرنشان کرد: شاید تقاضا برای این همه عذرخواهی غیرمنطقی باشد، اما اگر سیاستمداران انگلیسی و بالاخص آمریکایی متوجه شوند که غرب طی چند دهه چه نقش برجسته‌ای در شکل‌گیری خاورمیانه کنونی ایفا کرده است، نه اینکه بخواهند کشورهای ما را ناظرانی معصوم در تحولات این منطقه جلوه دهند، آنگاه شاید بتوانند مقداری اعتبار در داخل و خارج به دست آورند.

منبع:کیهان


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۹:۱۵ ۰۲ شهريور ۱۳۹۴
به نام خدا

سلام

عذر خواهی چیزی نیست که بشه خون جوانهای پاک این سرزمین رو باهاش پاسخ داد.