در مناظره "از تسخیر تا نفوذ" مطرح شد؛

سراج: آمریکا نباید به "شیطان اصغر" تبدیل شود/ عطریانفر: نباید برای جمهوری اسلامی "دشمن تراشی" کرد

مناظره ای با عنوان "از تسخیر تا نفوذ" امروز(چهارشنبه) با حضور محمد عطریانفر و رضا سراج برگزار شد.

سراج: آمریکا نباید به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران، محمد عطریانفر عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران صبح امروز (سه‌شنبه 6 آبان ماه) در مناظره "از تسخیر تا نفوذ" که با حضور رضا سراج کارشناس مسائل راهبردی در دانشکده خبرگزاری فارس برگزار شد، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سیر تاریخی جریان نفوذ پس از انقلاب را چطور تشریح می‌کنید، اظهارداشت: وقتی سخن از نفوذ به میان می‌آید، علی‌القاعده صحبت از نفوذ دشمن است؛ دشمنانی که در حوزه منافع ملی در جهت تامین منافع خودشان از بستر نظام جمهوری اسلامی هستند.

وی در ادامه تصریح کرد: نباید اینقدر دشمن‌تراشی برای ایران کرد، ایران یک دشمن دارد و آن هم آمریکاست؛ بزرگ کردن انجمن حجتیه در زمینه نفوذ درست نیست.

عطریانفر گفت: وقتی ما سخن از نفوذ قدرت‌های بزرگ و در رأس آن کشور مقتدر و مدعی جهان معاصر یعنی آمریکا می‌گوییم، در واقع باید ابتدا ببینیم کسی که در مقام نفوذ است چه منافعی برای خودش متصور است و در آن حوزه‌ای که قصد نفوذ در آن دارد آیا این منافع در آن حوزه قابل استحصار است یا نه.

عضو شورای مرکزی کارگزاران ادامه داد: در 11 آبان 58 متأسفانه مهدی بازرگان و ابراهیم یزدی که نخست وزیر و وزیرخارجه دولت موقت بودند، با برژینسکی مشاور امنیت ملی کارتر در الجزایر ملاقاتی را داشتند و تصاویری از آنها به بیرون درز پیدا کرد که اعتراضات زیادی را در جامعه بوجود آورد.

وی افزود: امام(ره) در 12 آبان 58 خواستار اعتراض شدیدی نسبت به آمریکا شد و ما شاهد بودیم که دانشجویان در یک موقعیت‌شناسی و عمل انقلابی، لانه جاسوسی را اشغال کردند و بعدا هم معلوم شد که چقدر اقدام به موقعی انجام دادند که حضرت امام(ره) از آن بعنوان انقلاب دوم یاد کردند.

عطریانفر با بیان این که نفوذ باید نسبت روشنی با مقوله‌ای به نام منافع ملی پیدا کند، گفت: زمانی که ما نتوانیم تعریف دقیق و روشنی از منافع ملی یک ملت و نظام سیاسی داشته باشیم و تعریف روشنی از منافع ارائه کنیم، چنانچه درجاتی از مراتب منافع ملی را هم به صورت کاملاً دسته بندی شده مورد بحث و بررسی قرار ندهیم، مثلاین است که بگوییم فلان گروه قصد نفوذ در منافع ما را داشته است که شاید قافیه به مقصود نباشد.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران با بیان اینکه اگر جمهوری اسلامی تلاش دارد امروز با حضور معنادار خود در منطقه از اصول انقلاب حمایت و در منطقه نفوذ کند آیا این بد است یا خوب ادامه داد: حتماً خوب است، از این منظر که ما نشسته‌ایم و تحلیل می‌کنیم این یک امر خوب است کما اینکه این حرکت ما در منطقه از سوی کسانی که درصدد تأمین منافع خود هستند یک امر مزاحم و بازدارنده محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: آمریکا با بسترسازی که انجام داد می‌خواست آینده نظام و حاکمیت ایران را با منویات خود سر و سامان دهد و این از منظر منافع آمریکایی‌ها امری خوب تلقی شده است اما این موضوع از نظر من انقلابی و من ایرانی منفی محسوب می‌شود لذا معتقدم باید درباره زمینه‌های نفوذ بحث کنیم.

عطریانفر با اشاره به اینکه اگر ما تمامی اتفاقات تاریخی را ذیل یک عنوان کلی نفوذ رد کنیم، این امر کفایت نمی‌کند خاطرنشان کرد: آیا رویکرد سید مهدی هاشمی، رفتار دولت موقت، اقدامات منافقین خلق و بلایی که بر سر ما آوردند با حرکات کسانی که در پوشش افکار چپ و مارکسیستی اقدام کردند و با بازیگری قومیت‌ها در ابتدای انقلاب یکسان است؟

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران ادامه داد: من تصور می‌کنم اینها از یک سنخ نیستند و تأثیرگذاری هر کدام از این وقایع متفاوت است، می‌توان از این منظر که رأس کل خطیئه را دشمن می‌دانیم همه اینها را ذیل یک عنوان ببریم اما هر کدام از این اتفاقات تاریخی باید به صورت جداگانه تحلیل شود.

وی ادامه داد: وقتی دشمن قصد نفوذ دارد طبیعی است که از زمینه‌های نارضایتی، اختلاف، مناقشه و دسته‌بندی‌ها استفاده می‌کند و با تحریک لایه‌های مختلف و بزرگ کردن آنها درصدد است آنها را در مقابل نظام سامان بدهد؛ اما با این وجود من هم موافقم که جریان منافقین و گروهک مسعود رجوی بازیچه دست آمریکا بوده است.

عطریانفر با بیان اینکه جریان مهدی هاشمی هم می‌تواند بستری برای نفوذ باشد اما برای تحقق یک واقعه ما به وجهه فاعلی و قابلی نیاز داریم، افزود: این آمریکاست که بعد از فروپاشی نظام سلطنت کاملاً هشیار بر روی سکوی انتظار با چشم تیزبین آژانس‌های اطلاعاتی و امنیتی خود می‌خواست در فرصتی این فراز را به نفع خود تغییر دهد اما همه آنچه گذشت قطعاتی از پازل ملت ماست که مورد سوءاستفاده دشمن نیز قرار گرفت.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران روایت‌ سراج از قضیه منتظری را مخدوش دانست و گفت: بنده به اعتبار سن بیشتر و سرمایه ارتباطی‌ام از این قضیه مطلع هستم که این گونه که آقای سراج گفت نبوده است، بعد از انتخابات 88 برخی از جوانان من را دیدند و در مباحثه با بنده مهندس موسوی را از اول تاریخ انقلاب تا آن روز به عنوان عامل سیاه معرفی کردند که من به آنها گفتم شما بگویید موسوی در انقلاب رشد کرد و در مقطعی دچار تزلزل شد چرا که این بهتر است لذا ما باید صرفاً موضوع مورد اشکال را نقد کنیم.

وی تأکید کرد: مهدی هاشمی پدیده ناهنجار در بیت منتظری بود که می‌خواست مطامع خود را تقویت کند اما اینکه بگوییم منتظری هم این گونه بوده است درست نیست؛ در باب قائم‌مقامی آقای منتظری یکی از کسانی که از این موضوع دفاع کرد شخص آیت‌الله خامنه‌ای بود که در مجلس خبرگان رهبری از این پوزیشن و موقعیت ایشان دفاع کرد.


عطریانفر با اشاره به دلبستگی خود به سید احمد خمینی تصریح کرد: اینکه ایشان رنج‌نامه‌ای بر پایه دریافت خود می‌نویسد به معنی واقعیت موجود در ذهن امام نبود با اینکه سیداحمد خمینی عزیز امام و نور چشم ماست.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران با بیان اینکه شخص منتظری علاقه‌مند به عنوان رهبری در این نظام نبوده است یادآور شد: بلافاصله بعد از نام امام خمینی، نام منتظری به عنوان ابزار نیرومند امام مطرح و تبلیغ می‌شد اما ساد‌ه‌اندیشی‌هایی هم نیز از سوی ایشان وجود داشت هر چند که معتقدم وی برای رهبری نظام هوای نفس نداشت.

وی با بیان اینکه درست است که اطرافیان آقای منتظری می‌خواستند سوءاستفاده کنند اظهار داشت: حضرت امام نیز با شناختی که از آقای منتظری داشت این موقعیت را برای ایشان مناسب تشخیص نمی‌داد.

عطریانفر یادآور شد: در خبرگان رهبری برخی تندروهای خط امام مثل ما می‌گفتند خبرگان تضعیف رهبری است اما امام ما را ادب کردند و گفتند این تقویت رهبری است نه تضعیف آن.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران تصریح کرد: در جلسه خبرگان بحث قائم‌مقامی آقای منتظری مطرح شده بود و برخی بر اساس آنچه شنیده بودند به نمایندگی از خبرگان خدمت امام رفتند تا در این باره با ایشان گفت‌وگو کنند. امام گفته بود که آقای منتظری تمایلی برای رهبری ندارد و مناسب هم نیست لذا شما این را از دستور کار خارج کنید بدون آنکه این موضوع را معطوف به نظر بنده کنید.

وی ادامه داد: آن زمان مذاکرات خبرگان از رادیو ایران پخش می‌شد و امام مذاکرات خبرگان را از رادیو پیگیری می‌کردند. ایشان متوجه می‌شوند که پیش از دستور نام آقای منتظری مطرح می‌شود و امام نیز برای دفع ضرر مقدر به سیداحمد خمینی می‌گویند به آن سه نفر که پیش من بودند بگویید باز گردد و زمانی که آنها نزد امام می‌آیند حضرت امام به آنها می‌گویند چون نام ایشان در مجلس خبرگان مطرح شده دیگر طرح آن موضوع به مصلحت نیست و اجازه دهید این امر مسیر خود را برود.

عطریانفر با بیان اینکه اگر این طور باشد باید بگوییم که مجلس خبرگان دوم نیز در خط نفوذ بوده است، اظهار داشت: رویکرد امام از این نقطه به بعد مقاومت می‌شود و بنای ایشان این می‌شود که آقای منتظری را برای رهبری نظام تربیت کنند اما این تلاش تا روز عزل منتظری به نتیجه مثبتی نمی‌رسد و شرایط تغییر می‌کند.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران تأکید کرد: ما باید واقع‌بین باشیم چرا که واقع‌بینی رکن سیاست‌ورزی است، من معتقدم تا اطلاع ثانوی آمریکا دشمن شماره یک ماست و منافع ملی ما به هیچ عنوان قابل مذاکره نیست اما باید بدانیم که در تراز منافع ملی کسی در رأس نظام قرار دارد که قدرت نظام است؛ در بحث نخبگانی بنده نیز می‌توانم از ادبیات قدیسان زمان یعنی امام و رهبری استفاده کنم و حرف خود را بزنم اما فرمایشات این بزرگواران در تاریخ ثبت شده است.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره مختصات شرایط مبارزه با آمریکا در دوران جدید پسابرجام و نفوذ آمریکا در شرایط جدید، اظهار داشت: رهبر انقلاب تذکر مهمی به امسال بنده به آقای سراج دادند که این گونه نباشد که رهبری چیزی بگوید و دیگران آن را تکرار کنند، من معتقدم ما در اصل مبارزه هیچ مناقشه‌ای نداریم و با آقای سراج هم سنگر هستیم اما چگونگی این مبارزه برای ما بسیار مهم است لذا حضور نخبگان باید به این سازوکار فکر کند و آن را در اختیار نظام قرار دهد.

عطریانفر ادامه داد: ما برای اینکه فرمایشات رهبری را در صحن دولت، روشنفکران و معتقدان نظام عملیاتی کنیم باید وظیفه خود را بدانیم و خیلی مهم است که برای اصول کلی مواردی را اضافه کنیم.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان که خطاب به وی گفت: شما عضو ستاد قیطریه بوده‌اید و این ستاد از محل‌های اصلی نفوذ دشمن در انتخابات 88 بوده است، گفت: بنده عضو ستاد قیطریه نبودم، در ستاد قیطریه جماعتی از دوستان دوم خرداد حضور داشتند که می‌خواستند با آقای موسوی همراهی کنند اما رها بودند البته خطاهایی هم در آن صورت گرفت اما اینکه می‌گویید وزارت اطلاعات در آنجا چیزهایی پیدا کرده است اگر چنین است به ما هم نشان بدهید تا ببینیم.

وی با بیان اینکه من در کیس 88 معتقد بودم نباید نقش فعالی داشته باشم، به قضیه مصاحبه خود که در رادیو اسرائیل منتشر شد اشاره کرد و گفت: یک مؤسسه ترجمه زیرنظر مجموعه وزارت اطلاعات به خبرنگاران خارجی سرویس ترجمه ارائه می‌دهد، چون تشخیص دادند من در گفت‌وگو با خبرنگاران خارجی رعایت‌هایی می‌کنم، آنها را به بنده شیفت دادند و من این موضوع را تحمل کردم و پذیرفتم که ذیل تدابیر جمهوری اسلامی و دولت احمدی‌نژاد با خبرنگاری از کشور فرانسه که از مؤسسه تحت نظر وزارت اطلاعات مجوز گرفته بود مصاحبه کنم که این فرد یک اسرائیلی بود که گفت‌وگوی ما را در رادیو اسرائیل نیز منتشر کرد.

عطریانفر با بیان اینکه این قضیه یعنی یک فرد پدر سوخته‌ای از منطق‌الفراغ جمهوری اسلامی سوءاستفاده کرده است، ادامه داد: باید واقع‌بین بود ممکن است در انتخابات 88 از این بستر برای نفوذ استفاده شده باشد اما اینکه می‌گوییم موسوی از اول نفوذی بوده درست نیست.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا خوش‌بینی ما به آمریکا می‌تواند نفوذ دشمن را تسهیل کند یا خیر، گفت: بله ما باید نسبت نفوذ و منافع ملی را روشن کنیم و اساساً سخن از نفوذ یک امر ابدی نیست؛ قدرت نفوذ و بهره‌گیری از مسیر نفوذ نیز مهم است، اینکه تمام کشورها از دفاتر در سفارتخانه‌های خود به عنوان دفتر جاسوسی استفاده می‌کنند قابل توجه است.

وی ادامه داد: من گفتم که ما در منطقه نفوذ داریم که پاسخ دادند حضور ما در منطقه الهام‌بخش است، خب آمریکا هم می‌خواهد الهام‌بخش لیبرالیسم باشد و بنابراین همه می‌خواهند سنگرهای خود را آن طرف‌تر بگذارند؛ ما نیز با اسرائیل اگر می‌جنگیم چون مشروعیت آن را قبول نداریم و اسرائیل دشمن ماست.

عطریانفر تصریح کرد: امام فرمودند اگر آمریکا هم آدم شود ما مشکلی نداریم، اگر ما فقط بنشینیم و از نفوذ سخن بگوییم پس وظیفه ما چه می‌شود، ما باید از زمینه‌های نفوذ جلوگیری کنیم قبل از اینکه نفوذ به حادثه، خشونت و خط خونین تبدیل شود.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران با اشاره به تصور آمریکا از ایران بعد از انقلاب و جنگ خاطرنشان کرد: ما از بعد از جنگ تا به امروز واقعیتی را به آمریکا تحمیل کردیم که ما یک کشور مشروع با مبانی اسلامی خود هستیم و از این رو نگاه آمریکا به ما در حال حاضر نسبت به آغاز انقلاب و ابتدای جنگ و پس از آن در پایان جنگ تفاوت دارد.

وی با بیان اینکه یکی از مؤلفه‌های قدرت و امنیت ملی رفاه است، یادآور شد: تندروهای اصولگرایی باورشان این است که در دوره آقای هاشمی رفسنجانی، ایجاد بستر رفاه چیز بدی بوده است، درست است که امکان نفوذ را بیشتر می‌کند اما ما باید در زمان تصمیم بگیریم و میزان قائم و استوار برای ما مقام معظم رهبری است.

عطریانفر تأکید کرد: شایسته‌ترین فرد برای تفسیر خط امام شخص مقام معظم رهبری است.

** سراج: امام(ره) هوشمندانه با جریان نفوذ برخورد می‌کردند/ آمریکا نباید به "شیطان اصغر" تبدیل شود

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، رضا سراج کارشناس تحلیلگر مسائل استراتژیک هم در این مناظره گفت: ماچند خط نفوذ را در دهه اول انقلاب داریم؛ خط اول لیبرال‌ها، خط دوم جریان‌های منافقین، خط سوم جریان‌های الحاقی مثل حزب توده و مارکسیستی، خط چهارم جریان‌های متحجر و خط آخر که مهم است باند تبهکار "مهدی هاشمی" اطراف آیت‌الله منتظری  است که با مدیریت حضرت امام(ره) این خط نفوذ بسته شد.

وی ادامه داد:  زمانی از نفوذ حرف می‌زنیم که منظورمان برنامه‌ریزی اطلاعاتی آمریکا برای ضربه زدن به منافع ملی ایران است، هم اکنون جریان نئو حجتیه شکل گرفته که در زمینه نفوذ بسیار خطرناک است.

این کارشناس مسائل استراتژیک گفت: من انتظار داشتم آقای عطریانفر با توجه به اینکه تسلط خوبی نسبت به تحولات اول انقلاب داشته و از فعالین قبل از انقلاب بوده است بیشتر به مسئله نفوذ در انقلاب می‌پرداخت.

وی ادامه داد: مسئله نفوذ  در دهه اول انقلاب بسیار جدی بود و بطور مشخص ما چند جریان نفوذ را در دهه اول داشتیم که ظهور و بروز پیدا کرد که با مدیریت امام راحل منافذ جریان نفوذ بسته شد و از خسارات بیشتر آنها جلوگیری شد.

این کارشناس مسائل استراتژیک با اشاره به فرمایشات امام خمینی(ره) در مورد نفوذ مبنی بر اینکه "استکبار جهانی وقتی از نابودی مطلق روحانیت در حوزه‌ها مأیوس شد دو راه را برای ضربه زدن انتخاب کرد؛ یکی راه زور و دیگری راه نفوذ لذا در قرن معاصر وقتی تهدید چندان کارایی نداشت راه‌های نفوذ تقویت شد"، گفت: انگلیسی‌ها و آمریکایی‌ها بسیار تلاش کردند که جریان روحانیت در کشور ما تقویت نشود و اساسا بحث خلع لباس روحانیت را هم مطرح کردند که رضاخان آن را دنبال کرد اما بالعکس جریان روحانیت روز به روز در کشور ما تقویت و انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام پیروز شد.

سراج گفت: همچنین از سوی استکبار بسیار تلاش شد که از راه زور برخورد کنند که خوشبختانه آن راه هم موثر واقع نشد و ما شاهد پیروزی انقلاب اسلامی بودیم لذا آمریکا و متحدانش همچون انگلیس که یک شبکه نفوذ سنتی در ایران داشت و دارد ، ناگزیر به سمت بهره گرفتن از جریان نفوذ شدند و همان‌گونه که امام(ره) پیش بینی می‌کردند نفوذ به یک مسئله خطرناک و جدی تبدیل شد.

وی افزود: زمانی که ما مشغول مبارزه با رژیم بعثی صدام بودیم با جریان نفوذ در داخل نیز مقابله می‌کردیم.

سراج با اشاره به مدیریت حضرت امام(ره) در مقابله با نفوذ گفت: حضرت امام(ره) با علم بر اینکه نفوذ یکی از مهمترین راهکارهای دشمن برای مقابله با انقلاب اسلامی بود بسیار هوشمندانه با جریان نفوذ مقابله کردند.

وی با اشاره به تسخیر لانه جاسوسی در سال 58 تصریح کرد: ماجرای تسخیر لانه جاسوسی شیطان بزرگ در ایران با زمینه‌سازی امام راحل توسط دانشجویان انقلابی و برای مقابله با نفوذ انجام شد و اتفاقا تسخیر لانه جاسوسی باعث شد که منافذ یک خط نفوذ بسیار قوی در همان ابتدای انقلاب بسته شود.

سراج گفت: امام (ره) در 12 آبان یک روز قبل از تسخیر لانه جاسوسی در پیامی از دانشگاهیان و طلاب علوم دینی خواستند که با قدرت تمام مبارزه خود را علیه آمریکا گسترش دهند چرا که قبل از آن، آمریکایی‌ها شاه را پناه داده بودند و شاه با حضورش در آمریکا انگیزه‌ای را برای مبارزه با آمریکا ایجاد کرد.

این کارشناس مسائل استراتژیک با بیان اینکه اشغال لانه جاسوسی، اولین مقابله با جریان نفوذ بود، گفت: در اسناد لانه جاسوسی، ارتباط دولت موقت از طریق رابطشان با نام مستعار "محمد توکلی" که در حقیقت "محمد توسلی" بود به اضافه امیرانتظام با آمریکایی‌ها و سازمان CIA برملا و معلوم شد که نگرانی امام(ره) چقدر بجا به موقع هم بود.

سراج افزود: البته دولت موقت در مقابل اشغال لانه جاسوسی ترفندی را به نام استعفا به کار برد که در این ترفند آنها گمان می‌کردند که اگر امام(ره) را به استعفا تهدید کنند ایشان عقب‌نشینی می‌کنند، حتی برای بعد از عقب‌نشینی هم دو شرط را برای بازگشت به قدرت مدنظر داشتند، دولت بازرگان در اعتراض به تسخیر لانه جاسوسی استعفا داد چرا که فکر می‌کرد که امام(ره) استعفایش را نمی‌پذیرد.

وی گفت: مرحوم حاج احمد آقا این گونه نقل می‌کند که "به من اطلاع دادند که از قم و از بیت حضرت امام(ره) با شما کار دارم، زمانی که من رفتم به من اعلام کردند که امام با استعفای دولت موقت موافقت کرده اند. وقتی وارد اتاق شدم این‌ها می‌گفتند که معلوم است امام استعفای ما را قبول نمی‌کند ولی اگر ما بخواهیم برگردیم دو شرط داریم؛ یکی اینکه دست دولت باز باشد و دیگر اینکه گروگان‌ها بلافاصله آزاد شوند، ولی امام استعفای این‌ها را پذیرفتند بخاطر خطری که نسبت به نفوذ احساس می‌کردند".

این کارشناس مسائل استراتژیک اظهار داشت: بنابراین اولین جریان نفوذ به آمریکایی‌ها که روی آن خیلی حساب می‌کردند، از این طریق ناکام ماند.

سراج ادامه داد: قطعاً وقتی از نفوذ صحبت می‌کنیم، منظورمان تحمیل اراده یک طرف از طریق قدرت پنهان است که صورت می‌گیرد.

وی گفت: وقتی از نفوذ صحبت می‌کنیم، تلاش سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی را برای برهم زدن امنیت ملی و ممانعت از منافع ملی و تضعیف اراده ملی را مطرح می‌کنیم اما این که آیا آمریکایی‌ها از طریق دولت موقت و شبکه نفوذی که در جریان لیبرال‌ها داشتند، به دنبال ضربه زدن بودند و اقداماتی را انجام دادند، کاملاً بازخوانی تاریخ این را به ما اثبات می‌کند.

این کارشناس مسائل استراتژیک خاطرنشان کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، لیبرال‌ها تمام تلاش‌شان را کردند تا جمهوری اسلامی شکل نگیرد و سپس سعی کردند تا قانون اساسی با موضوعیت نظام دینی نوشته نشود، آنها همچنین به دنبال انحلال مجلس خبرگان نیز بودند که حضرت امام(ره) در مقابل آنها ایستادند که تأثیر آن را بر روی اراده ملی و امنیت ملی مشاهده می‌کنیم.

سراج با اشاره به جریان دوم نفوذ افزود: جریان دوم، جریان بنی‌صدر است، در واقع بنی‌صدر خودش را به برخی از عناصر درون انقلاب نزدیک کرده بود و این‌ها در جمعی تصمیم‌سازی کردند که بنی‌صدر به عرصه انتخابات ورود داشته باشد، تصمیم‌سازی آن‌ها مؤثر واقع و بنی‌صدر رئیس جمهور شد که بعدها بنی‌صدر ماهیت خودش را نشان داد و با عمل انقلابی مجلس و حضرت امام (ره) این خط نفوذ هم کور شد.

وی ادامه داد: جریان منافقین که از عوامل نفوذ بودند با جنگ مسلحانه با جمهوری اسلامی به نزاع پرداختند و قریب به 17 هزار نفر از هموطنانمان را شهید کردند بنابراین سازمان منافقین در خدمت آمریکا بود.

سراج خاطرنشان کرد: خط نفوذ بعدی، جریان منافقین بود که امام (ره) خیلی آن‌ها را نصیحت کرد.

این کارشناس مسائل استراتژیک با بیان اینکه جریان بعدی نفوذ،‌ جریان حجتیه بود، افزود: حجتیه یک جریان سازمان یافته قوی بود اما برخورد حضرت امام (ره) با این جریان نسبت به جریان‌های دیگر متفاوت بود. امام (ره) با آن‌ها ارشادی برخورد کردند و برخی افراد درون این تشکل به ماهیت این جریان پی بردند اما امام (ره) سعی کردند با کمترین هزینه با این جریان برخورد مدبرانه‌ای داشته باشند و لذا بسیاری از افراد انجمن، از انجمن خارج شدند.

سراج گفت: کادرهایی از انجمن حجتیه، رفتار تشکیلاتی خودشان را حفظ کردند و به کشورهای غربی به ویژه آمریکا رفتند و بعد از رحلت امام (ره) به کشور برگشتند و الان ما جریانی به عنوان نئوحجتیه را داریم که در خط نفوذ جریان بسیار مؤثری است.

وی اظهار کرد: یک جریان نفوذ دیگری هم وجود دارد به نام باند تبهکار مهدی هاشمی که برای نسل سوم و چهارم انقلاب بسیار مهم است چرا که باید جریان نفوذ را خوب بشناسند. وقتی رهبر معظم انقلاب در این مدت از جریان نفوذ صحبت می‌کنند، باید پیشینه و سابقه نفوذ بازروایی شود تا جریان نفوذ و خطرات آن معلوم شود.

این کارشناس مسائل استراتژیک افزود: باند تبهکار مهدی هاشمی، باندی بود که اطراف آیت الله منتظری جمع شدند و از صفات وی سوءاستفاده کردند و برنامه سنگینی را برای تخریب شخصیت امام (ره) و شخصیت‌های انقلابی و هم برای انتصاب منتظری به عنوان رهبر نظام اسلامی داشتند.

وی ادامه داد: ماجرا از آن‌جا شروع می‌شود که این‌ها در واقع تلاش می‌کنند با ارتباطی که با برخی از گروهک‌ها می‌گیرند، یک شخصیت فراجناحی به منتظری بدهند و سپس وی را در یک موضع انتقاد و بعد در موضع انفصال از امام (ره) قرار دهند، این جریان از سال 62 برای زمینه‌سازی قائم مقامی منتظری تلاشهایی را شروع کردند که تا سال 64 ادامه داشت و در سال 64 وقتی مجلس خبرگان اول رهبری تشکیل شد، امام (ره) در پیام این افتتاحیه این مجلس دو نکته را ذکر کردند؛ یکی این که فرمودند "باید بدانید تبهکاران و جنایت‌پیشگان بیش از هر کسی چشم طمع به شما دوخته‌اند و با اشخاص منحرف نفوذی و با چهره‌های صددرصد اسلامی و انقلابی ممکن است خدایی ناکرده فاجعه به بار آورند و با یک عمل انحرافی نظام را به انحراف بکشانند و به دست شما به اسلام و نظام جمهوری اسلامی سیلی بزنند".

وی افزود: اگر خواص آن روز در مقابل پیام امام (ره) اجتهاد نمی‌کردند و در اطاعت از امام (ره) درنگ نمی‌کردند، امام (ره) مجبور نمی‌شدند با چشمان اشکبار و با قلبی شکسته قائم مقام خودشان را عزل کنند.

سراج ادامه داد: پس معلوم است در پیچ تندی که پیش روی امام بود امام با هزینه خود سعی کرد کشتی انقلاب را از این طوفان سنگین عبور دهد.

وی در بخش دیگری از این مناظره خطاب به عطریانفر گفت: برخلاف دیدگاه آقای عطریانفر که می‌گوید خیلی ضرورتی ندارد ما این قدر دشمن تراشی کنیم بنده معتقدم که چرا شما اینقدر سهل‌اندیشی می‌کنید؟

وی با بیان اینکه بستر نفوذ از طریق همین سهل‌اندیشی‌ها اتفاق می‌افتد، تصریح کرد: اگر ما امروز در مقابل نفوذ محکم می‌ایستیم از اماممان یاد می‌گیریم. امام می‌دانست نهضت آزادی می‌خواهد معبری برای آمریکایی‌ها باشد تا آنها به کشور بازگردند.

این کارشناس مسائل استراتژیک با بیان اینکه ما باید با دشمن مرزبندی داشته باشیم، گفت: این مرزبندی با دشمن دشمن تراشی نیست. بازخوانی نفوذ در دهه اول انقلاب برای نسل سوم و چهارم انقلاب بسیار عبرت‌آموز است.

سراج با بیان اینکه در مورد اظهارات آقای عطریانفر در مورد آقای منتظری همه را ارجاع می‌دهم به کتاب خاطرات آیت‌الله ری‌شهری که فقیهی عادل و منصوب به حضرت امام است و در این کتاب به صورت مستند بحث کرده‌ است.

وی تأکید کرد: من در این مناظره تازه به این نکته دست یافتم که امام و اندیشه‌های وی تحریف می‌شود. جریانی که خود را مدعی خط امام می‌دانست، عکس‌العملی نشان نمی‌دهند وقتی ما سند حاج احمد آقا را تخطئه می‌کنیم طبیعی است که امام نیز به سمت تحریم کشیده شود. من از همه می‌خواهم که مصاحبه خبرگزاری فارس با فرزند شهید محراب حجت‌الاسلام اشرفی اصفهانی را مطالعه کنند.

این کارشناس مسائل استراتژیک ادامه داد: برخلاف آقای عطریانفر که پدیده مهدی هاشمی را ناهنجار می‌داند من معتقدم که این پدیده خیلی نابهنجار نبود چرا که آنها حتی برای اهداف خود قتل صورت داده بودند و هدف‌گذاری کرده بودند.

سراج ادامه داد: بعد از رحلت امام ما شاهد یک جریان نفوذ قوی‌تر و سازمان‌یافته‌تر و کارآمدتر بودیم و امام نگران این قضیه بودند و این نگرانی نیز از تکرار مشروطه بود. امام از خطبا و روشنفکران می‌خواهد که مراقب باشید که مبادا حادثه مشروطه تکرار شود.

این کارشناس مسائل استراتژیک ادامه داد: مشروطه، مشروطه مردم را تبدیل به مشروطه انگلیس کرد. بنابراین در این جریان خواست ملی ما تبدیل به پلویی شد که در دیگ انگلیسی‌ها می‌جوشید. بنابراین امام به همین خاطر در سال‌های آخر بحث مشروطه انگلیسی و اسلام آمریکایی را مطرح کردند چراکه امام امت سعی می‌کرد ما را هوشیار کند.

وی تصریح کرد: آنهایی که طرفدار اسلام آمریکایی بودند از مکتب امام خارج و به سمت لیبرال دموکرات و نئو لیبرالی حرکت کردند و پذیرای جریان نفوذ پیچیده‌ای شدند که در دولت اصلاحات این جریان نفوذ قوی‌تر بود.

سراج در پاسخ به این پرسش خبرنگار خبرگزاری فارس، مبنی براینکه مختصات مبارزه با آمریکا در شرایط جدید و در دوران پسابرجام را چطور ارزیابی می‌کنید چون رهبری بیش از 70 بار در مورد نفوذ هشدار دادند، گفت: مبارزه با آمریکا و استکبار می‌تواند وجوه مختلفی داشته باشد.

وی با تاکید براینکه باید از بزک کردن چهره آمریکا جلوگیری شود، گفت: بعضی‌ها می‌خواهند چهره آمریکا را در ذهن افراد بزک کرده و تبدیل به کدخدایی کنند که همه ما تحت نظر او عمل می‌کنیم. این یکی از وجوه آمریکا است.

این کارشناس مسائل استراتژیک با تاکید براینکه آمریکا جنایتکار است و در حق این ملت (ایران) جنایت کرده است به کودتای 28 مرداد، حمایت از منافقین و مشارکت در جنگ تحمیلی اشاره کرد.

سراج تاکید کرد: امروز برجام تصویب شده بنابراین پیگیری اجرای برجام در چارچوب منویات رهبری یکی از وجوه مبارزه با آمریکا و استکبار است. رهبری از تیم مذاکره‌کننده حمایت کرده و در نامه اخیر خود تصریح کردند که باید همه تحریم‌ها لغو شود بنابراین پیگیری منویات رهبری در چارچوب برجام می‌تواند یکی از مصادیق مبارزه با آمریکا باشد.

وی ادامه داد: باید مراقب باشیم که آمریکایی‌ها تبدیل به شیطان اصفر نشوند. یک جریان تحریفی و پیچیده ما را به سمت لابی صهیونیست‌ها سوق می‌دهد. صهیونیست‌ها غده سرطانی هستند اما موجودیتشان به آمریکایی‌ها مرتبط است و با اجازه آنهاست که کارها را پیش می‌برند.

این کارشناس مسائل استراتژیک در بخش دیگر این مناظره خطاب به عطریانفر گفت: ساده‌سازی مسئله بسیار مهمی مثل فتنه 88 و کم‌اهمیت کردن آن منجر به تخطئه می‌شود و کار درستی نیست. فتنه سال 88 طراحی‌شده بود و دو سال قبل یکی از رسانه‌های غربی از طرح سازمان سیا برای بی‌ثبات کردن ایران پرده برداشته بود.

سراج تاکید کرد: یکی از دلایلی که فتنه 88 طراحی شده بود پیاده‌سازی مدل انقلاب رنگی گرجستان و اوکراین با ادعای واهی تقلب بود و سعی در بی‌ثبات کردن کشور داشتند. بنابراین خودخواهی و اراده نفوذ کشور را به سمت بی‌ثباتی برد و فرصت‌های زیادی را از نظام گرفت بنابراین یکی از مصادیق همین ادعا تحریم‌های ظالمانه‌ای است که بعد از فتنه بر کشور تامین شد.

وی با تاکید براینکه فتنه 88 عاملی شد که تحریم‌ها با یک حجم موثر و بیشتر به نظام تحمیل شود، گفت: فتنه‌گران در فتنه 88 به دنبال زمین زدن جایگاه رهبری و تغییر شعار جمهوری اسلامی به جمهوری ایرانی بودند. الان نیز مهم نیست که چه کسانی در نفوذی که در سال 88 صورت گرفت نفوذی بوده است. اما قدرت‌طلبی، دروغ‌گویی و عدم رعایت حق‌الناس این قضایا را به وجود آورد.

این کارشناس مسائل استراتژیک تاکید کرد: فتنه سال 88 هیچ گاه فراموش نخواهد شد و ملت هم فتنه‌گران را به خاطر اینکه در پازل آمریکایی‌ها بازی کردند، نمی‌بخشد.

سراج در پاسخ به پرسش دانشجویی مبنی براینکه چرا در این مناظره بیشتر به نفوذ قبل از برجام و در زمان امام اشاره کرد و گفت: من بازخوانی جریان نفوذ را سودمند می‌بینم چراکه نسل سوم و چهارم وقتی با واژگانی مثل نفوذ مواجه می‌شوند اگر تاریخ جریان نفوذ را ندانند ممکن است در تعقیب این امر مهم و سرنخ‌های آن دچار مشکل شوند.

وی معتقد است که نفوذ دارای 5 بخش است و نفوذ در دوره امام، سازندگی، اصلاحات، دولت دهم و پسابرجام قابل بررسی خواهد بود.

این کارشناس مسائل استراتژیک در بخشی از این مناظره خطاب به عطریانفر گفت: این روا نیست که ما به دوستانی که دل‌بسته امام هستند و اندیشه امام را دنبال می‌کنند برچسب افراط بزنیم.

سراج در پاسخ به این صحبت‌های عطریانفر مبنی براینکه برخی‌ها فقط صحبت‌های رهبری را تکرار می‌کنند، گفت: تکرار صحبت‌های رهبری انقلاب یک لقلقه زبانی نیست بلکه نقشه راهی است که باید تکرار شود و این نقشه راه را عملیاتی و مورد مطالبه قرار داد. بنابراین کسی پشت صحبت‌های رهبری خود را پنهان نمی‌کرد.

وی اظهارداشت: پرداختن به این صحبت‌ها در اصل همان الگو به امام و امت است و طبق آن امت باید در راه امام قرار بگیرد و این به معنای نفی آزاداندیشی و استقلال فکری نیست و مصداق آن این است که روشنفکران در طول این چند سال همواره نظرات خود را مطرح کردند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار