به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری عصر امروز (سه شنبه) در نشست نقش مناطق آزاد در اقتصاد مقاومتی که در جزیره کیش برگزار شد، اظهار داشت: کیش یک جزیره استثنایی، زیبا و باطبیعت و سواحلی منحصر به فرد است و اگر برخی محدودیتها پیش روی توسعه ی این جزیره وجود نداشت درآمدهای فراوانی از این منطقه ایجاد می شد.
معاون اول رئیس جمهور افزود: برنامه های آتی برای جزیره ی کیش باید به گونه ای باشد که این منطقه به یک قطب مهم تجارت و گردشگری کشور تبدیل شود.
معاون اول رئیس جمهور جزایر خلیج فارس را از سرمایه های مهم و ظرفیت های پراهمیت دانست و افزود: این اتفاق بسیار مهمی بود که جزایر مهم ایرانی خلیج فارس تحت پوشش و زیرمجموعه مناطق آزاد کیش و قشم قرار گرفت.
وی با اشاره به بازدید امروز خود از جزیره هندورابی خاطرنشان کرد: این جزیره فرصتی استثنایی برای توسعه است اما متأسفانه مردم این منطقه از حداقل امکانات نیز محروم هستند و باید به عمران این مناطق به طور جدی بپردازیم.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره خود را مسئول امنیت خلیج فارس میداند، تصریح کرد: ما همواره از خلیج فارس به عنوان یک کانون باثبات و بااهمیت حفاظت کرده ایم تا همه کشورهای خلیج فارس بتوانند با یک رابطه صمیمانه در جهت توسعه خود و منطقه حرکت کنند.
جهانگیری در ادامه با اشاره به سابقه تصویب اولین منطقه آزاد در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مهمترین موضوع از زمان تشکیل مناطق آزاد این بود که این مناطق باید به کانون سرمایه گذاری و توسعه صادرات تبدیل می شدند چرا که این مناطق از برخی مقررات دست و پاگیر معاف هستند و کارها در این مناطق آسان تر انجام می شود و این شرایط می تواند به توسعه صادرات و جذب سرمایه گذاری منجر شود.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: البته برخی افراد همواره به دنبال ایراد گرفتن هستند و تلاش می کنند با استفاده از موضوعاتی که به ظاهر ارزشی است، مانع از انجام برخی کارهای بزرگ شوند. ارزشی بودن با شعار دادن مشخص نمی شود بلکه کارنامه و عملکرد افراد در مقاطع مختلف نشان دهنده ارزشی بودن آنها خواهد بود.
جهانگیری با تأکید بر اینکه در دوران پساتحریم نیازمند برنامه ریزی جدید و نگرشی نوین در فعالیتها هستیم، گفت: باید مشخص کنیم که در دوران پساتحریم چگونه می خواهیم کار کنیم و به چه شکل قرار است با دنیا تعامل داشته باشیم.
وی افزود: معتقد هستم ایران در آینده می تواند بخشی از اقتصاد جهان را به حرکت درآورد زیرا دنیا به دنبال کانون هایی است که شرایط توسعه را داشته باشند تا به واسطه ی توسعه ی این کانون ها بقیه مناطق جهان نیز توسعه یابند.
جهانگیری با اشاره به ظرفیت ها و مزیت های منحصر به فرد ایران خاطرنشان کرد: ایران در منابع گاز رتبه نخست را دارد و سومین دارنده منابع نفت جهان است و علاوه بر آن از جمعیت بزرگ 80 میلیونی برخوردار است و با همه این امتیازات اگر با دنیا تعامل مثبت داشته باشیم و دیپلماسی عاقلانه ای را در پیش بگیریم، ایران می تواند به کانون توسعه منطقه تبدیل شود.
جهانگیری با اشاره به مسائل و حوادث اخیر منطقه نظیر گروه های تروریستی داعش گفت: کشوری که می تواند کانون ثبات و امنیت ساز برای دیگر کشورها در منطقه باشد، جمهوری اسلامی ایران است.
معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود ضرورت وجود یک اجماع سازنده را برای اداره مطلوب کشور مورد تأکید قرار داد و گفت: هنر دولت دکتر روحانی این بود که توانست در پیچیده ترین مسئله کشور که پرونده هسته ای بود به گونه ای عمل کند که یک انسجام و اجماع به وجود آید و همه با هم در یک مسیر حرکت کنند.
جهانگیری ضرورت شکل گیری یک اجماع سازنده برای پیشبرد اهداف اقتصادی را نیز مورد تأکید قرار داد و گفت: اگر بتوانیم همه نیروهای فعال کشور را حول یک سیاست واحد جمع کنیم، توسعه اتفاق خواهد افتاد.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با ابراز ناخرسندی از عدم رأی مثبت مجلس شورای اسلامی به ایجاد مناطق آزاد در برخی نقاط کشور که از سوی دولت پیشنهاد داده شده بود، تصریح کرد: دولت تصمیماتی در راستای توسعه برخی مناطق نظیر زابل و بانه کردستان اتخاذ کرده بود که برای عدم موافقت با این تصمیمات باید دلایل و توجیهات منطقی ارائه می شد.
جهانگیری افزود: مقام معظم رهبری نیز بر اهمیت مناطق آزاد در توسعه کشور تأکید کرده اند و توسعه سواحل مکران و جاسک نیز همواره مورد تأکید ایشان بوده است.
جهانگیری همچنین با تأکید بر اینکه رویکردهای اقتصاد مقاومتی باید در سازمان های مناطق آزاد کشور جاری و ساری شود، افزود: مدیران عامل سازمان های مناطق آزاد کشور باید 5 رویکرد اصلی اقتصاد مقاومتی را به صورت دقیق در این مناطق حاکم کنند.
معاون اول رئیس جمهور افزود: بند یازدهم سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی به صورت ویژه به مناطق آزاد پرداخته است که می تواند توسعه عمل و فعالیت ها و حتی تعداد این مناطق را افزایش دهد.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به اینکه در مناطق آزاد برخی مقررات دست و پاگیر وجود ندارد، خاطرنشان کرد: این مناطق باید به دنبال اقدامات و فعالیت هایی باشند که انجام آنها در سایر مناطق میسر نیست. مدیران مناطق آزاد باید فعالیت هایی نظیر انتقال فناوری های پیشرفته به کشور را دنبال کنند و تولیداتی که در نقاط دیگر امکان پذیر نیست را متناسب با شرایط هر منطقه ی آزاد راه اندازی کنند.
جهانگیری اظهار داشت: در مقطع فعلی و در دوران پساتحریم توسعه صادرات یکی از اولویت های اصلی کشور است و لازم است برای تولیدات داخلی بازارهای جدید پیدا کنیم تا کارخانه ها و واحدهای تولیدی بتوانند با همه ظرفیت فعالیت کنند.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در مقطع فعلی مسئولیت مهمی بر دوش دارند و لازم است مقرراتی شفاف و راهکارهایی سازنده تدوین کنند که منجر به جذب سرمایه گذاران خارجی شود.
معاون اول رئیس جمهور اضافه کرد: از دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه ی اقتصادی و نیز تک تک مدیران عامل این مناطق می خواهم به عنوان یک نیاز ضروری کشور سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را دنبال کرده و آن را در مناطق آزاد عملیاتی کنند.
وی با تأکید بر ضرورت عملکرد شفاف در مناطق آزاد کشور تصریح کرد: برخی افراد نسبت به اینکه دولت مسائل سالهای گذشته را مطرح می کند انتقاد دارند اما بنده در سابقه ی مدیریتی خود هیچگاه علیه مدیر پیش از خود سخنی نگفتهام اما در دوره ی گذشته ظلم زیادی به این کشور شد و با شعار مبارزه با فساد، انقلابی ترین افراد را از صحنه خارج کردند و بدترین فسادها اتفاق افتاد آن هم در کشوری که برای استقرار جمهوری اسلامی خون های مقدس و پاک زیادی به زمین ریخته شد و انقلاب حاصل رنج ها و مشقت های فراوانی است که شکل گیری اینگونه فسادها به هیچ عنوان قابل توجیه نیست و ما مکلف به مبارزه با آن هستیم.
معاون اول رئیس جمهور گفت: یکی از کانون ها که گویا به حیات خلوت برخی افراد در سالهای گذشته تبدیل شده بود مناطق آزاد بود و گزارش های تکان دهنده ای از میزان فساد در این زمینه به دست ما رسیده است که ما مکلف هستیم از بیت المال مسلمین حمایت کنیم و کارهای خلاف را اصلاح کنیم.
جهانگیری از مدیران عامل مناطق آزاد کیش، قشم و چابهار خواست راجع به دوران گذشته با جدیت پیگیری کنند و برای بررسی و پیگیری تخلفات گذشته از هیچ احدی نترسند.
وی افزود: این دولت هیچ خط قرمزی ندارد و به هیچ مدیری تعهد نداده است که در همه شرایط از او دفاع خواهد کرد. مدیران باید شفاف عمل کنند و به خصوص در مناطقی که مقررات آسان تر و نظارت کمتر است ضرورت عملکرد شفاف از سوی مدیران دوچندان است.
جهانگیری با اشاره به گزارشی از رئیس کل بانک مرکزی به رئیس جمهور در خصوص برداشت 17 هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی و پرداخت آن به خزانه در سال 89 گفت: مگر هیچ مقامی می تواند دستور دهد که چنین پولی از بانک مرکزی که در حکم بیت المال مسلمین است، برداشته شود و عامل تورم در کشور گردد. رئیس جمهور به معاون اول خود دستور داده است که این موضوع را بررسی کند و اگر به صورت غیرقانونی انجام شده پیگیری شود.
در این جلسه وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز تأکید کرد باید رویکرد مناطق آزاد و ویژه ی اقتصادی از واردات کالای مصرفی به سمت تولید داخلی و توسعه ی صادرات سوق پیدا کند.
گفتنی است در این نشست دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه ی اقتصادی و نیز مدیران عامل مناطق آزاد کیش، ارس، اروند، انزلی، چابهار و ماکو گزارشی از اقدامات انجام شده و برنامه های آتی برای تبدیل مناطق آزاد به کانون های توسعه ی کشور ارائه و چالش های پیش روی این برنامه ها را مطرح کردند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم در این نشست با تأکید بر اینکه توسعه ی گردشگری بدون توجه به مسائل زیست محیطی میسر نیست، گفت: توجه به حفاظت محیط زیست در مسائلی نظیر انرژی سبز، بازیافت و بهینه سازی مصرف انرژی اهمیت فراوانی دارد.
انتهای پیام/