حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛
هنرمندان و بازیگران سینما، تئاتر و تلویزیون معمولا در بین جوامع مختلف
از محبوبیت مردمی برخوردارند و اکثریت آنها به عنوان الگوی نوجوانان و
جوانان انتخاب میشوند. مسلماً کتابخوانی عادت پسندیدهای است که یک حرکت
فرهنگی محسوب خواهد شد و سطح دانش تخصصی افراد را ارتقا میدهد.
اگر
اشخاصی که بین مردم محبوب و الگوی جوانان و خانوادهها هستند اقدامات
فرهنگی انجام دهند، مسلما این عادت مثبت فرهنگی در بین مردم رایج میشود و
جوانان به آن راغب خواهند شد.
با توجه به این امر تصمیم گرفتیم
با هنرمندان و بازیگران که در عرصه فرهنگ و هنر کشور فعالیت دارند، در خصوص
مسأله مهم کتاب و کتابخوانی گپ و گفت داشته باشیم که مدتی است هر هفته با
عنوان «کتابخوان» در سایت باشگاه خبرنگاران جوان منتشر میشود که برای این
هفته به سراغ رویا تیموریان رفتهایم.
**به عنوان سؤال اول اگر رویا تیموریان نویسنده میشد موضوع اولین کتابش را چه چیزی انتخاب می کرد؟ سعی میکردم در خصوص جهان بدون جنگ بنویسم.
**اگر مطالعه نبود دنیا از دید شما چگونه بود؟ به نظر من یک دنیایی داشتیم مثل عصر حجر که آگاهی نداشت.
**از نظر خودتان چه قدر به سرانه مطالعه کمک کردهاید؟ به نظرم درصد خیلی زیادی از هر حرفهای را مطالعه دربر میگیرد. زیرا مطالعه نگاه انسان به زندگی را تغییر میدهد و روابط آن را قویتر میکند.
** با این تفاسیر بازی در نقشی که به کتاب و کتابخوانی مربوط باشد را میپذیرید؟ بله. حتی اگر تبلیغانی باشد زیرا تبلیغ یک کالای خاصی را انجام نمیدهم و در حال تبلیغ یک امر مهم فرهنگی هستم.
** یک کتاب خوب به ما معرفی می کنید؟ در حال حاضر مشغول مطالعه کتابی هستم به نام رویاهای مادرم به قلم آلیس موندرو.
** تا به حال هنگام اجرای نقش یا کاراکتر خاصی متوجه تشابه آن با کتاب یا داستانی شدهاید؟ بله پیش میآید چون یک بازیگر دائما با کتاب و فیلم نامه و نمایشنامه سروکار دارد اما دقیقا به یاد نمیآوری که کدام کتاب است و فقط احساس می کنی برایت آشناست.
** اولین کتابی که خواندید را به یاد دارید؟ بله ششم دبستان که بودم نمرههایم خیلی خوب بود و معلم روشن و آگاهی داشتم یک کتابی به نام «درهی زنبقها» به من هدیه داد .
** علت رکود سرانه مطالعه از نظر شما چیست؟ دلیل های زیادی دارد اما باید هرجور که هست تبدیل به عادت شود. حال فرق ندارد کتاب کاغذ باشد یا کتاب صوتی یا حتی کتابهای الکترونیکی. از نظر من کتابهای صوتی برای آدمها پرمشغله و یا راننده ها که فرصت کتاب خواندن ندارند خیلی مفید است. در خصوص رکود سرانه مطالعه نیز میتوانم بگویم عواملی مثل خستگی مردم از لحاظ اقتصادی و مورد مهمی که در این امر توجهی به آن نشده اشاره کنیم به نام تبلیغات که مسئولان و هنرمندان به آن کم توجه میکنند.
** نظر شما در خصوص نشر الکترونیک چیست؟ نمیتوانم بگویم بد است یا خوب زیرا این نشر الکترونیک به محیط زیست کمک می کند و یک بانک همراه است و حتی برای کسانی که مشکل نگهداری کتاب دارند نیز مفید است اما لذت خواندن کتاب کاغذی چیز دیگری است.
** به عنوان یک الگو یا یک بزرگتر به پدر مادرها برای توجه به امر کتابخوانی یک پیشنهاد بکنید؟ ما میتوانیم از خانههایمان شروع کنیم. بچههای کوچکمان را با کتاب بزرگ کنیم کتابهایی که در رده سنی آنها برایشان مفید است حتی مادرهای باردار میتوانند برای جنینهایشان کتاب بخوانند ما باید از خانههایمان برای فرهنگسازی کتاب شروع کنیم.
گفتگو از سعیده سادات احمدی
انتهای پیام /