با از سرگیری صادرات نفت به اروپا؛

رسانه روسی: ایران در صادرات نفت به ژاپن عربستان را پشت سر گذاشت

یک رسانه روسی نوشت: ایران با از سرگیری صادرات نفت به اروپا، با جا گذاشتن عربستان، کویت و امارات، بالاترین میزان صادرات نفت به ژاپن را به نام خود ثبت کرده است.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از اسپوتنیک، این پایگاه خبری در تحلیلی از افزایش صادرات نفت ایران نوشت: در کنار کشورهای عضو اتحادیه اروپا، ژاپن هم یکی از بازارهای سنتی و راهبردی نفتی ایران در دوران پساتحریم به شمار می رود و آمارهای جدید از ثبت بالاترین میزان فروش نفت ایران به پالایشگران ژاپنی در سایه رقابت کشورهای عربی عضو اوپک حکایت دارد.

این خبرگزاری روسی افزود: بر این اساس، در دسامبر سال 2015 میلادی و در حالی هنوز تحریم‌های نفتی ایران به طور رسمی لغو نشده بود، صادرات نفت ایران به ژاپن در مقایسه با سایر کشورهای صادرکننده نفت همچون عربستان، قطر، امارات، روسیه و کویت بیشترین میزان را به نام خود به ثبت رسانده است.

اسپوتنیک گفت در این مدت در حالی رشد صادرات نفت برخی از کشورهای عربی همچون امارات متحده عربی و کویت منفی شده و فروش نفت عربستان هم فقط 5 درصد افزایش یافته که صادرات نفت خام ایران به پالایشگاه های ژاپنی از رشد 34 درصدی برخوردار بوده است.

این رسانه روسی خاطرنشان کرد وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن هم با انتشار گزارشی با تایید جهش حدود 34 درصدی واردات نفت خام از ایران در دسامبر سال 2015 میلادی، اعلام کرده است در این مدت، بیش از 175 هزار بشکه نفت خام از ایران وارد ژاپن شده است.

اسپوتنیک افزود: از سوی دیگر برآوردها نشان می دهد با لغو تحریم‌های بانکی و به ویژه از سرگیری همکاری‌های بانکی بین ایران و بانک «توکیو میتسوبیشی یو. اف. جی» به عنوان بزرگترین بانک ژاپن، حجم فروش نفت خام ایران به این کشور صنعتی در ماه‌های پیش روی با افزایش بیشتری همراه شود.

این رسانه روسی ادامه داد با وجود تلاش مقامات عربستان سعودی و برخی از کشورهای عربی عضو اوپک برای حفظ تولید نفت خود به منظور عدم بازگشت ایران به بازار، اما ایران موفق شده است که به ثبت رکورد جدید فروش نفت به پالایشگران ژاپنی دست یابد.

اسپوتنیک با قید این که در دسامبر حجم فروش نفت امارات متحده عربی و کویت به ترتیب با 3 و 2 درصد کاهش به 780 و 320 هزار بشکه در روز رسیده است، اضافه کرد: اکنون حدود 32 درصد بازار نفت ژاپن در اختیار عربستان سعودی بوده و سهم کشورهای امارات 22.4 درصد، کویت 9.1 درصد، قطر 8.3 درصد، روسیه 8 درصد و مکزیک 2.73 درصد بوده، این در حالی است که اکنون ایران از سهمی حدود 5 درصدی در این بازار برخوردار است.

در این گزارش آمده است یکی از برنامه‌های کلان شرکت ملی نفت ایران در اختیار گرفتن سهمی حدود 10 درصدی و معادل 350 هزار بشکه نفت خام در روز بوده که در صورت تحقق این برنامه، ایران به سومین کشور بزرگ تامین کننده نفت خام ژاپنی ها تبدیل خواهد شد.

یکی از مهمترین چالش‌های پیش روی به منظور افزایش صادرات نفت خام ایران به پالایشگاه‌های ژاپنی به ویژه در دوران پساتحریم، کاهش ظرفیت پالایش نفت در این کشور آسیایی است. ظرفیت پالایش نفت ژاپن از حدود 5 میلیون و 500 هزار بشکه در روز در چند سال اخیر به روزانه حدود 3 میلیون و 500 هزار بشکه کاهش یافته که محدود شدن ظرفیت پالایش نفت، رقابت در بین کشورها به منظور گرفتن سهم بیشتر در این بازار استراتژیک نفتی را دو چندان کرده است.
 
خبرگزاری روسی خاطرنشان کرد یکی از مهمترین برگ برنده‌های نفت ایران در بازار ژاپن، سازگاری استاندارد و کیفیت طلای سیاه ایرانی در مقایسه با سایر کشورهای رقیب به ویژه نفت تولیدی کشورهای حاشیه خلیج فارس است، ضمن آنکه ایران تامین کننده مطمئن و پایدار نفت خام پالایشگران ژاپنی حتی در بدترین شرایط ژئوپولیتیکی و طبیعی به شمار می رود.

اسپوتنیک در پایان نوشت: ایران افزایش صادرات نفت خود به ژاپن به سقف روزانه 350 هزار بشکه را هدف قرار داده و برای این منظور برنامه ریزی کرده است.





انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۳ ۲۶ بهمن ۱۳۹۴
يك كمپين بايد در جهان را بيفتد كه نفت عربستان هزينه ترروريست ها را كه قاتلين بچه ها در يمن و سوريه هستند پرداخت ميكنه تا مردم كشور ها به دولت ها فشار بياورند نفت عربستان را نخرن تا ما از شر ال سعود راحت بشويم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۹ ۲۶ بهمن ۱۳۹۴
همانطور که امام خامنه ای بیان فرموده اند . ما باید هر موقع که دلمان خواست بتوانیم درهای چاه های نفتمان را تخته کنیم و خوشحال شدن از صادرات نفت به هیچ وجه خبر خوبی نخواهد بود.
به امید روزی که خروجی پالایشگاه هایمان را بفروشیم نه منابع اولیه مان را.
آخرین اخبار