سمنان؛

موافقت نامه تشویق و حمایت از سرمایه گذاری با 13 کشور دنیا نهایی شد

بهبود رتبه های اعتباری ایران نقش مهمی در جلب سرمایه گذاری های خارجی دارد.

به گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان؛معاون وزیر اقتصاد گفت: موافقت نامه تشویق و حمایت از سرمایه گذاری با 13 کشور دنیا نهایی شد.
محمد خزاعی در همایش سرمایه گذاری استان سمنان گفت: موافقت نامه های تشویق و حمایت از سرمایه گذاریهای دو جانبه با 13 کشور دنیا، در چند ماه گذشته مذاکره و نهایی شده است.
 معاون وزیر و رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصاد و فنی ایران محمد خزاعی در حاشیه نخستین همایش فرصت های سرمایه گذاری استان سمنان افزود: این موافقتنامه ها ازجمله با کشورهای ژاپن، سنگاپور، عراق، روسیه نهایی شده است.
وی با بیان این که با موسسه های مالی معتبر و بانک های مختلفی در دنیا وارد مذاکره شده ایم، خاطرنشان کرد: این مذاکره ها با کشورهایی مانند ژاپن، کره جنوبی، دانمارک، سوئد، اتریش و انگلستان در حال انجام است.
وی اظهار داشت : قدم های مشترکی از سوی سازمان سرمایه گذاری وزارت اقتصاد و بانک مرکزی کشور، برای حل و فصل بدهی های عقب افتاده ای که به خاطر شرایط تحریم پرداخت نشده نیز انجام شده که این مذاکره ها، با بانک های ساچه ایتالیا و اوکابه اتریش به نتیجه رسیده است و با بانک هرمس آلمان ادامه دارد.
دکتر خزاغی با بیان این که مشکل سوئیفت برطرف شده است، ادامه داد: نکته ای که در اجرای سوئیفت وجود دارد این است که پس از سال ها قطع ارتباط بانک های ایران با بانک های خارجی، شناسایی مجدد این بانک ها از هم، زمان می برد.
وی تصریح کرد: در مسیر نقل و انتقال سوئیفت و استفاده از سوئیفت برای نقل و انتقال مشکلی وجود ندارد و در واقع، ارتباطی که مدتها منجمد شده بود، برای بازگشایی مجدد به حالت عادی، ممکن است کمی زمان بر باشد.
خزاعی تاکید کرد : مشکلی از سوی بانک مرکزی یا تاجران و سرمایه گذاران درباره اجرای سوئیفت ارائه نشده است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: رتبه ایران قبل از برجام در رتبه بندی سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه(OECD)(رتبه خطر سرمایه گذاری) در گروه هفتم بود که دلایل اصلی آن مباحث سیاسی، اقتصادی و تحریم ها بود و به هیچ عنوان، ایران اسلامی مستحق این جایگاه نیست.
وی با تاکید بر اینکه رتبه بندی مجدد باید درباره ایران انجام شود ، ادامه داد: به همراه بانک مرکزی، با موسسه های شناخته شده ای در دنیا وارد گفت و گو شده ایم تا این رتبه، پس از مطالعه ای از سوی این موسسه ها، بهبود یابد.
دکتر خزاعی اظهار امیدواری کرد پس از چند ماه بازگشایی ارتباطات اقتصادی، رتبه اعتباری ایران به حداقل گروه سه برسد و با توجه به ظرفیت های موجود در کشور، این رتبه ، در آینده بهبود بیشتری یابد.
وی با بیان اینکه ایران اسلامی وارد مسیر گفت و گو شده و بی تردید رتبه ایران در رتبه سنجی های اقتصادی ارتقا می یابد، افزود: رتبه ایران اسلامی در فضای کسب و کار در دو سال گذشته 18 پله بهبود یافت.
وی با اشاره به مکاتبات انجام شده با نهادهای داخلی و بین المللی برای ارتقای رتبه اعتباری ایران ، افزود: بهبود رتبه های اعتباری، نقش مهمی در جلب سرمایه گذاری های خارجی دارند.
رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصاد و فنی ایران گفت: همانطور که در برجام، تیم مذاکره کننده قوی با مسئولیت دکتر ظریف، هدایت رهبری و رئیس جمهوری، توانست فضای جدید ایجاد کند، در بخش سرمایه گذاری و اقتصاد مقاومتی نیز چنین شخصیت ها و تیم های قوی نیاز داریم تا بتوانند راهگشا باشند.
وی بیان داشت : قهرمانان عرصه سرمایه گذاری و اقتصاد پسابرجام ، جهادگران اقتصادی، سرمایه گذاران داخلی و کسانی هستند که راه تحقق اقتصادی مقاومتی و توسعه اقتصادی کشور در استقلال از نفت را فقط سرمایه گذاری می دانند.
در همایش یادشده 99 فرصت سرمایه گذاری به ارزش 400 هزار میلیارد ریال، به 300 سرمایه گذار داخلی و خارجی در چهار بخش کشاورزی، صنعت و معدن، زیرساخت و انرژی و میراث فرهنگی و گردشگری، معرفی می شود.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.