کشف باکتری های پلاستیک خوار!

اخیرا، دانشمندان ژاپنی نوعی باکتری پیدا کرده اند که می تواند به طور کامل پلی اتیلن ترفتالات (ماده اصلی سازنده اکثر ترکیبات پلاستیکی) را در هم بشکند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پلاستیک یک مشکل بزرگ جهانی است. انسان ها سالانه بیش از 300 میلیون تن پلاستیک تولید می کنند و متاسفانه به این راحتی ها نمی توان از شرشان خلاص شد. این محصولات در محیط زیست به این راحتی تجزیه نمی شوند و چند صد سال طول می کشد تا چنین حجمی از زباله به اجزای سازنده خود تبدیل شوند.

اما اخیرا، دانشمندان ژاپنی نوعی باکتری پیدا کرده اند که می تواند به طور کامل پلی اتیلن ترفتالات (ماده اصلی سازنده اکثر ترکیبات پلاستیکی) را در هم بشکند. این باکتری که Ideonella sakaiensis 201-F6 نام دارد، اخیرا یافت شده و می توان از آن برای تجزیه قطعات پلاستیکی درشت به پلی اتیلن ترفتالات بهره برد.

ایدئونلا ساکاینوسیس، PET را به ترکیب دیگری به نام MHET تبدیل می کند و سپس با آنزیم دیگری، آن را به قطعات سازنده PET در می آورد.

با این حال، آی. ساکاینوسیس یک معجزه برای بحران تولید زباله نیست. حداقل شش هفته طول می کشد تا این باکتری ها، یک لایه بسیار باریک از پلاستیک را کاملا تجزیه کنند. حالا تصور کنید با حجم 300 میلیون تن زباله سالانه چه باید کرد؟

در هر صورت، دانشمندان مشغولند تا با تغییر در ژنوم باکتری، این پروسه را سرعت بخشند و باکتری های دست کاری شده را وارد کار کنند. سویه های جدید این باکتری ممکن است راه حلی زیستی برای بحران زباله باشند.
منبع: دیجیاتو
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۶ ۰۹ دی ۱۴۰۲
بحران زباله در کشور ما بسیار جدی خواهد شد. پراکندگی جمعیت و ساخت و سازهای بی رویه موجب پراکندگی زباله و مشکلساز شدن جمع اوری ان میشود. صرفنظر از عدم توجه مسئولین و رسانه ها و نااگاهی مردم نسبت به کاهش تولید و تفکیک زباله، کارخانجات تولید مواد غذائی، مهمترین عامل تولید زباله اند. رسانه ها برای جلب توجه مردم به عمق فاجعه زباله، بطور مستمر برنامه های مربوطه را پخش کنند. با افزایش جمعیت، بحران شدت خواهد یافت. در اینده از اب سالم هم خبری نخواهد بود و در بحران کمبود اب، فاضلابها باید تصفیه و وارد شبکه مصرف خانگی شوند و دلیل بالا بودن نیترات و فسفات اب همین موضوع است. بی توجهی مسئولین به این امر حیاتی موجب گسترش بیماریها خواهد شد که ممکن است مد نظر برخی مسئولین بدخواه باشد که میخواهند تفریحگاهای جنگلی را تخریب کنند. بحران تجمع زباله میتواند یک سلاح برای شکستن مقاومت مردم بکار رود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۴ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
به این میگن بشر... به این میگن انسان