فردا برای خواندن دیر است؛

دیدار رئیس نمایشگاه کتاب مکزیک با صالحی/ اعلام جزئیات خرید کتاب از ناشران در نمایشگاه کتاب

اولیسس کانچولا سفیر مکزیک در ایران و ماریول شولتز رئیس نمایشگاه کتاب مکزیک با سید عباس صالحی رئیس بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ستاد خبری بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، در این دیدار اولیسس کانچولا سفیر مکزیک در ایران با اشاره به حضور هیات نویسندگان مکزیک در نمایشگاه کتاب تهران گفت: جمعی از بهترین نویسندگان، ناشران و فعالان فرهنگی کشرو مکزیک در نمایشگاه تهران حضور دارند و در تلاش هستیم برنامه‌‌ها و تعاملات فرهنگی خود را در حوزه‌‌های مختلف توسعه دهیم.
 
وی افزود: کشور مکزیک علاقمند به حضور در فعالیت‌‌های مختلف نمایشگاه کتاب تهران است و امیدواریم بتوانیم در سال‌های آینده ارتباطات بیشتری داشته باشیم.
 
همچنین در این نشت ماریول شولتز، رئیس نمایشگاه (گوادالاخارا) با بیان اینکه نخستین بار است به ایران سفر می‌‌کند، گفت: حضور امروز ما در نمایشگاه کتاب قدم بزرگی برای افزایش تعاملات و مراوده‌‌های فرهنگی دو کشور در حوزه‌‌های بین المللی و کتاب است.
 
وی ادامه داد: نمایشگاه کتاب گوادالاخارا یکی از بزرگترین نمایشگاه‌‌های مکزیک است که هر ساله با حضور ناشران بزرگ امریکایی لاتین و امریکای مرکزی همچنین حدود  پنجاه دو کشور شرکت کننده برگزار می‌‌شود.
 
شولتز این نمایشگاه را فرصتی برای تفکر و اندیشه اهالی فرهنگ دانست و گفت: ما این نمایشگاه را جشنواره در جشنواره می‌‌دانیم چون برنامه‌‌های متنوعی برای دیدار و گفت‌وگوی نویسندگان و ناشران به وجود می‌‌آورد.
 
رئیس نمایشگاه گودالاخارای مکزیک با اشاره به آمار و ارقام گفت: ما هر ساله در سه روز نخست حدود 20 هزار کتاب می‌‌فروشیم و در مدت چهار  روز برپایی نمایشگاه حدود 400 هزار جلد کتاب به فروش می‌‌رسد.
 
در ادامه این نشست که به همت اداره کل مجامع تشکل‌‌ها و فعالیت‌‌های فرهنگی وزارت ارشاد برگزار شد، سید عباس صالحی نیز به ارایه آمار و ارقام درباره این نمایشگاه پرداخت.
 
جزئیات خرید کتاب از ناشران در نمایشگاه کتاب اعلام شد
مهرزاد دانش درباره شیوه‌نامه اجرایی حمایت از ناشارن شرکت کننده در بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: این برای نخستین بار است که در نمایشگاه این طرح اجرا می‌شود و به همین منظور مشورت‌های فراوانی درباره انجام شد تا به بهترین شکل از ناشران بخش خصوصی حمایت صورت گیرد.

وی افزود: از این رو جدولی بر اساس متراژ غرفه‌ها و میزان خرید کتاب از آن ناشران تدوین شد. بر اساس این جدول از غرفه‌های زیر 20 متر تا سقف 70 درصد هزینه غرفه‌، 20 تا 40 متر 60 درصد هزینه‌ غرفه، 40 تا 60 متر 50 درصد هزینه‌ غرفه، 60 تا 80 متر 40 درصد هزینه‌ غرفه و 80 تا 100 متر 30 درصد هزینه غرفه کتاب خریداری خواهد شد.

دانش درباره نحوه خرید از ناشران دارای غرفه‌‌های بالای 100 متر نیز گفت: از غرفه‌های بالای 100 متر نیز به میزان  20 درصد هزینه غرفه کتاب خریداری می‌شود. البته از نمایندگان ناشران ایرانی در بخش بین‌الملل نیز بر اساس این مبنا کتاب خریداری خواهد شد.

وی با اشاره به ارسال این کتاب‌ها به کتابخانه‌های روستایی در سراسر کشور عنوان کرد: بیشتر این کتاب‌ها برای کتابخانه‌های مدارس و کنابخانه‌های روستایی ارسال خواهد شد تا از این طریق آن‌ها نیز سهمی از برگزاری نمایشگاه کتاب تهران داشته باشند.

دبیر هیات انتخاب و خرید کتاب با اشاره به بازدید ناظران از یک 500 غرفه در نمایشگاه گفت: ناظران ما از ابتدای نمایشگاه فعالیت خود را آغاز کرده‌اند و با توجه به ملاک‌های معین شده کتاب‌های ناشران را انتخاب می‌کنند.

دانش درباره نحوه عملکرد ناظران نیز گفت: پس از انتخاب کتاب‌ها حواله‌ای برای ناشران صادر می‌شود. ناشران می‌توانند نیز به فاصله یک روز پس از بازدید ناظران، به هیات انتخاب و خرید کتاب در نمایشگاه مراجعه کنند و حواله‌های خرید خود را تحویل بگیرند.

وی ادامه داد: ناشران پس از پایان نمایشگاه باید کتاب‌های مشخص شده را به انبار کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کیلومتر 5 جاده کرج تحویل دهند و پس از دریافت رسید انبار با مراجعه به امور مالی معاونت امور فرهنگی نسبت به تسویه حساب اقدام کنند.

بر اساس این گزارش، تدوین طرح انتخاب و خرید کتاب از ناشران حاضر در نمایشگاه کتاب بر اساس مصوبه شورای سیاست‌گذاری مبنی بر حمایت از ناشران در نمایشگاه اجرا می‌شود.

بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «فردا برای برای خواندن دیر است...» از ۱۵ تا ۲۵ اردیبهشت در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار می‌شود. مجموعه شهر آفتاب در اتوبان خلیج فارس، روبه روی حرم مطهر امام خمینی (ره) قرار دارد.



انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار