اصفهان؛

صادرات 206 میلیون دلار کالا از استان اصفهان به خارج از کشور

در سه ماهه نخست امسال را 206 میلیون دلار کالا از استان اصفهان به خارج از کشور صادر شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،رسول زرگرپور در دومین جلسه کمیته توسعه صادرات استان افزود: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 3 درصد کاهش وزنی و 22 درصد کاهش ارزشی داشت.
وی تصریح کرد: در این مدت عمده صادرات استان چُدن، آهن و فولاد، فراورده های نفتی، فرش و کف پوش ها، مصنوعات آهن و فولاد، محصولات لبنی، مصنوعات سنگی و گچی، قند، شیرینی، شکر و مواد پلاستیکی بود.
استاندار اصفهان اضافه کرد: عراق، افغانستان، پاکستان، امارات، مالزی، اردن، ترکیه، ترکمنستان، چین و تایلند کشورهای عمده وارد کننده محصولات استان بودند.
زرگرپور افزود: صادارت فرش دستبافت در سه ماهه نخست امسال به مقدار 27 تُن و به ارزش دو میلیون دلار بود که به 13 کشور از جمله آمریکا، کویت، امارات، قطر و... صادر شد که آمریکا با 33، کویت با 23 و قطر با 18 درصد از سهم صادرات، مهمترین کشورهای هدف صدور این کالا بودند.
وی میزان صادرات طلا از استان اصفهان در سه ماهه نخست امسال را 133کیلوگرم اعلام کرد و گفت: این میزان طلا به ارزش چهار میلیون دلار از محل یکصد کیلوگرم ورود موقت به کشور امارات صادرات شد.
استاندار اصفهان افزود: در سه ماهه نخست امسال بیش از یک تُن کالا بعنوان صنایع دستی(جز فرش) با ارزش بالغ بر 40 هزار دلار از گمرکات استان به کشورهای امارات، سنگاپور و غیره صادر شد.
وی با تشریح برنامه های عملیاتی پروژه افزایش صادرات کالا و خدمات غیرنفتی در سال 95 مبتنی بر اقتصاد مقاومتی و مدیریت هدفمند واردات در راستای حفظ تراز تجاری تاکید کرد: توسعه زیرساخت های مرتبط با حوزه تجارت خارجی شامل ایجاد پایانه صادراتی، سایت جدید نمایشگاهی، کارگو حمل و نقل هوایی، نمایشگاه بین المللی کاشان، ایجاد گمرک در شهرستان کاشان و ایجاد بندر خشک باید پیگیری شود.
برخی تجار بین المللی برای ارسال کالاهای خود یا کالاهای خریداری شده از یک کشور دیگر می توانند با استفاده از شرکت های هواپیمایی کالاها را به کشور مقصد ارسال کنند که به این نوع محموله های باری که بصورت حمل بار هوایی انتقال می یابند 'کارگو' گفته می شود.
زرگرپور از اتاق بازرگانی خواست تا یکماه آینده تکلیف کارگو ترمینال فرودگاه شهید بهشتی اصفهان را مشخص کند.
وی همچنین با تاکید بر ساماندهی و برنامه ریزی هدفمند رویدادهای تجاری شامل نمایشگاه ها و هیأت های اعزامی و پذیرش گفت: شناسایی فهرست خدمات و کالاهای دارای مزیت نسبی برای رقابت صادرات و شناسایی شرکت های توانمند صارداتی باید پیگیری شود.
وی بر شناسایی موانع توسعه صادرات غیرنفتی(قانونی و اجرایی) و تهیه پیشنهادهای اصلاحی تاکید کرد و گفت: آموزش، پژوهش و ارتقای فرهنگ صادرات و پرداخت جوایز و مشوق های صادراتی باید در دستور کار قرار گیرد.
استاندار اصفهان به بازدید از انبارهای کمرگ از جمله انبار کالاهای تملیکی و قاچاق پرداخت و گفت: باید از درآمد ناچیز بازگشت این اقلام به بازار در جهت تقویت تولید داخلی چشم پوشی کرد.
وی بر ایجاد سامانه کامل پایش تصویری کالا در سراسر کشور از جمله استان اصفهان تاکید کرد و گفت: صادرکنندگان باید حمیت اصفهانی بودن خود را حفظ کنند و از گمرکات بخواهند حتما در اسناد مبدأ صادرات که اصفهان است درج شود تا میزان واقعی صادرات استان مشخص گردد.
وی با اشاره به سامانه جامع امور گمرکی کشور گفت: با راه اندازی سیستم جامع فرامرزی کشور تحول بزرگی در این بخش صورت گرفته است و می تواند باعث تسریع و تسهیل همراه با افزایش دقت در فعالیت های گمرک شود.
استاندار اصفهان با بیان اینکه این سیستم در ارتباط با جلوگیری از قاچاق کالا بسیار موثر خواهد بود، اظهارداشت: جلوگیری از فساد و رشوه و سلامت در بخش گمرک از نقاط مثبت سیستم جامع فرامرزی کشور است.
زرگرپور اضافه کرد: تمام موانعی که مانع بازگشت استان به جایگاه گذشته خود در صادرات است، باید برطرف شود.



انتهای پیام/م
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار