صولی خبر داد:

هئیت رئیسه احزاب آسیایی به دعوت حزب مؤتلفه به ایران آمدند + جزئیات برنامه‌ها

معاون امور بین الملل حزب موتلفه از ورود هئیت رئیسه احزاب آسیایی به دعوت حزب مؤتلفه اسلامی به ایران خبر داد.

به گزارش حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی صولی معاون امور بین‌الملل حزب موتلفه اسلامی با اشاره به ظرفیت استفاده از آی کپ در جهت توسعه مناسبات بین المللی کشور اظهار داشت: یکی از مناسب‌ترین ظرفیت‌ها برای گسترش اهداف سیاست خارجی، بهره گیری از ظرفیت مجامع، رویدادها و سازمان های بین المللی است و یکی از این مجامع بین المللی و نوظهور کنفرانس بین‌المللی احزاب آسیایی یا همان ICCAP است که در سال ۲۰۰۰ میلادی آغاز به کار کرد و در حال حاضر بیش از 300 حزب و سازمان سیاسی آسیایی از حدود پنجاه کشور، در آن مشارکت دارند.

وی در ادامه با اشاره به تعامل و ارتباط  وثیق میان حزب موتلفه اسلامی و کنفرانس بین المللی احزاب آسیایی اظهار داشت: تا کنون هشت مجمع عمومی، بیست و شش نشست کمیته دائمی، هشت کنفرانس ویژه و ده ها نشست تخصصی از سوی گروه های وابسته در موضوعات مهم سیاسی، اجتماعی و فرهنگی با مشارکت فعال اعضا برگزار شده است و در طی این مدت حزب موتلفه اسلامی در تمامی ارکان و مجامع حضور موثر داشته است.

صولی افزود: هم اکنون علاوه بر حضور محمدحسن غفوری فرد (عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی) به عنوان عضو کمیته دائمی، نمایندگان دیگری از حزب موتلفه اسلامی، عضو کمیته های دائمی در شاخه جوانان، شاخه بانوان، انجمن رسانه ای و شورای تجاری آسیا و آمریکای لاتین وابسته به  ICAPP بوده و درتمامی جلسات و برنامه های سالیانه حضور منظم و فعال دارند. همچنین حزب موتلفه اسلامی با حمایت از ایده تاسیس "مرکز تبادل و همکاری احزاب راه ابریشم”، نقش موثری در گسترش ایعاد همکاری های همه جانبه احزاب ICAPP  عضو ایفا نموده است.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی تصریح کرد: ICCAP دارای همکاری های گسترده با دیگر سازمان ها و نهاد های منطقه ای و بین المللی از جمله اتحادیه احزاب سیاسی آفریقایی (CAPP)، اتحادیه احزاب سیاسی آمریکای لاتین و حوزه کارائیب (COPPPAL) و نیز آژانس های سازمان ملل متحد می باشد و بررسی و تصویب قطعنامه عضویت ناظر ICAPP در مجمع عمومی سازمان ملل، در دستور کار نشست آتی سالیانه مجمع قرار دارد. وی افزود : با پیگیری های حزب موتلفه اسلامی،  وزارت امور خارجه نیز به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران، تفاهم نامه همکاری میان دولت های آسیایی برای حمایت از فعالیت های  ICAPP  را امضاء نموده است. به همین جهت هیات رئیسه کنفرانس بین المللی احزاب آسیایی بنا به دعوت حزب موتلفه اسلامی، با هدف شناسایی ظرفیت ها و گسترش و تقویت سطح همکاری با نهادهای مرتبط و نیز احزاب جمهوری اسلامی ایران، به تهران سفر نموده اند.

وی با اشاره به ظرفیت های گسترده همکاری با ICAPP تصریح کرد: دبیر خانه مجمع پارلمان های های آسیایی (APA) که مقر آن در جمهوری اسلامی ایران می باشد، از دیگر نهادهای منطقه ای است که عضو ناظر ICAPP می باشد. همچنین با عنایت به تلاش های گسترده ICAPP در خصوص کاهش تعارضات و اختلافات مذهبی و دینی و توجه به موضوع مقابله با افراط گرایی و حمایت از حقوق اقلیت های مسلمان، با پیگیری و پیشنهاد حزب موتلفه اسلامی (بنا به مصوبه کمیته دائمی در نشست ولادی وستوک روسیه)، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز به عضویت ناظر ICAPP درآمده است.

معاون بین الملل حزب موتلفه اسلامی در مورد دیدارهای اعضای هیات رئیسه ICCAP با مسئولان کشور بیان داشت: در این سفر اعضای هیات رئیسه ICAPP با آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ، دکتر سرمدی قائم مقام وزیر امور خارجه، دکتر مولاوردی معاون رئیس جمهور و رئیس مرکز امور زنان و خانواده، آیت الله اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و برخی دیگر از مقامات عالیرتبه دیدار خواهند داشت. همچنین در زمینه تقویت مشارکت و همکاری احزاب ایرانی در برنامه های ICAPP ، این هیات با دکتر غفوری فرد رئیس خانه احزاب جمهوری اسلامی ایران و نیز برخی دیگر از مسوولین و مقامات ارشد احزاب و جریان های سیاسی کشور دیدار خواهند نمود.

وی با اشاره به اینکه دیدار و مذاکره با دبیر کل و دیگر مقامات ارشد حزب موتلفه اسلامی از دیگر برنامه های این سفر می باشد، افزود: از آنجایی که به طور معمول و بر اساس رویه مرسوم در ICAPP، عموم نشست های مجمع عمومی، کمیته دائمی، نشست های موضوعی و تخصصی و جلسات شاخه های جوانان، بانوان ورسانه ها در اغلب کشورها با "میزبانی مشترک احزاب قانونی موافق و ومخالف دولت” یا "میزبانی مشترک احزاب قانونی دارای اکثریت و اقلیت در پارلمان”، برگزار می شود، بهره گیری از این الگوی سازنده که به نوعی ممارست عملی در عرصه گسترش سعه صدر سیاسی و ارتقا زمینه های گفتگو و همکاری های سازنده میان احزاب و جریان های  سیاسی محسوب می شود، مورد اهتمام و توجه ویژه حزب موتلفه اسلامی است.

صولی تصریح کرد: حزب موتلفه اسلامی اعتقاد راسخ دارد که بهره گیری از این الگو می تواند در سپهر سیاسی جمهوری اسلامی نیز نتایج ارزشمندی از همدلی و تفاهم بر روی اصول اساسی و منافع ملی توسط احزاب ایرانی را به منصه ظهور رساند. بدین جهت حزب موتلفه اسلامی با احترام به تمامی احزاب و جریان های سیاسی کشور، بر اراده و عزم خود در جلب حمایت و تحقق مشارکت و همکاری صمیمانه و سازنده همه احزاب کشور در برگزاری نشست آتی کمیته دائمی ICAPP در تهران که می تواند نتایج ارزشمندی برای پیشبرد منافع ملی و تقویت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران به همراه داشته باشد، تاکید می نماید. پیش از این نیز در مواردی دیگر، حزب موتلفه اسلامی پیشگام تعامل و همراهی با دیگر احزاب کشور در برگزاری رویدادهای بین المللی بوده است. به بیانی دیگر نشست های آتی ICAPP به میزبانی جمهوری اسلامی ایران و جلوه ای از وحدت، همدلی و مشارکت مجموعه احزاب کشور با سلائق و دیدگاه های سیاسی گوناگون خواهد بود.

وی در ادامه با اشاره به نمونه های دیگری از فعالیت های بین المللی حزب موتلفه اسلامی افزود: در دیدارهای دبیر کل حزب موتلفه اسلامی با ICCAP در خصوص نحوه تعامل میان "اتحادیه احزاب اسلامی جهان” و "اتحادیه احزاب حامی مقاومت” به عنوان دو اتحادیه مهم منطقه ای و بین المللی که با ابتکار عمل و پیگیری های مجدانه حزب موتلفه اسلامی مقدمات تشکیل آنها فراهم  شده است، گفت و گو خواهد شد. همچنین در این دیدارها درخواست حزب موتلفه اسلامی از کنفرانس بین المللی احزاب آسیایی مبنی بر حمایت از حقوق قانونی احزاب اسلامی و شیعی که اخیرا در کشورهای بحرین، آذربایجان و تاجیکستان با احکام سنگین تعلیق، مصادره اموال، حبس و محکومیت های طولانی مدت رهبران مواجه شده اند، مورد تاکید قرار خواهد گرفت.

وی در پایان یادآور شد: سخنرانی اعضای عالیرتبه این هیات در مرکز مطالعات وزارت امور خارجه، در خصوص تبیین چشم اندازهای متحول منطقه ای با حضور کارشناسان و صاحبنظران وزارت امور خارجه، از دیگر برنامه های این هیات در طول اقامت در تهران است.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار