شیوع هپاتیت B در ایران به کمتر از یک درصد رسیده است/ ریشه کنی هپاتیت C تا سال 1410

رییس شبکه هپاتیت کشور از آمار شیوع هپاتیت B در اقصی نقاط کشور به زیر یک درصد خبر داد و گفت: تا سال 1410 هپاتیت c درکشور ریشه کن می شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛سید موید علویان در نشست خبری روز جهانی هپاتیت که امروز صبح در محل وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: 20 سال قبل شیوع هپاتیت B در برخی مناطق کشور بیش از 5 درصد گزارش شده بود، اما از سال 73 با شروع واکسیناسیون نوزادان، افراد پر خطر و سایر گروه‌ها این رقم امروز به جز استان‌های سیستان و بلوچستان و گلستان به کمتر از 2 درصد رسیده است. در برخی نقاط نیز کمتر از یک درصد ابتلا به هپاتیت B وجود دارد.

وی افزود: در حال حاضر میزان شیوع هپاتیت B در افراد زیر ۲۸ سال کمتر از یک درصد و در افراد زیر ۲۲ سال کمتر از نیم درصد است که نشان دهنده تاثیر مثبت برنامه‌های وزارت بهداشت در این زمینه است.

شیوع هپاتیت B در ایران به کمتر از یک درصد رسیده است/ ریشه کنی هپاتیت C تا سال 1410

رییس شبکه هپاتیت کشور با اشاره به اینکه کشور ما جزو کشورهایی است که واکسیناسیون بر علیه هپاتیت B در 12 ساعت اول تولد انجام می‌گیرد عنوان کرد: در طی سال‌های اخیر پیشرفت خوبی در درمان هپاتیت  B  داشتیم و خوشبختانه تمام داروهای درمان این بیماری در کشور تولید می‌شود و تحت پوشش بیمه قرار دارند.

وی تصریح کرد: نزدیک به 1 میلیون 450 هزار نفر در کشور مبتلا به هپاتیتB هستند که متأسفانه از ابتلای خود به این بیماری بی‌خبرند بنابراین باید با اطلاع‌رسانی و غربالگری این افراد را پیدا کنیم و تحت درمان قرار دهیم.

علویان اظهار داشت: خوشبختانه واکسن هپاتیت B در انستیتو پاستور ایران تولید می‌شود و از نظر کمبود این نوع واکسن هیچ مشکلی در کشور نداریم.

وی تاکید کرد: بیماران مبتلا به هپاتیت B هیچ منعی برای ازدواج و فعالیت در جامعه ندارند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به بیماری هپاتیت C اشاره کرد و افزود: راه انتقال این نوع هپاتیت از راه تماس‌های پرخطر، تزریق سرنگ‌های آلوده مشترک و تزریق خون آلوده است. باید توجه داشت که بیماران دیالیزی، تالاسمی و هموفیلی بیشتر در معرض خطر ابتلا به این نوع بیماری هستند.

رییس شبکه هپاتیت کشور با اشاره به اینکه 10 سال پیش شیوع هپاتیت C در بیماران دیالیزی بیش از 18 درصد بوده و الان به زیر 3 درصد رسیده است، گفت: میزان شیوع نیز در بیماران هموفیلی حدود 10 سال پیش بالای 40 درصد و در حال حاضر به زیر 10 درصد رسیده است. در بیماران مبتلا به تالاسمی میزان شیوع 10 سال پیش حدود 30 درصد بوده که در حال حاضر به زیر 8 درصد رسیده است، باید توجه داشت که در طی 9 سال اخیر حدود 8 هزار بیمار مبتلا به هپاتیت B به صورت رایگان درمان شده‌‌اند که این امر باعث شده میزان شیوع این نوع هپاتیت کنترل شود.

علویان با بیان اینکه 500 بیمار مبتلا به هپاتیت C مقاوم به درمان در کشور وجود دارد، اظهار داشت: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قرار است که تا سال 1410 هپاتیت C در کشور ریشه‌کن شود که البته هدف‌گذاری برای ریشه‌کنی هپاتیت C مقاوم به درمان سال 1400 است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه بین 180 تا 250 هزار بیماری مبتلا به هپاتیت C در کشور وجود دارد، افزود: قسمت اعظم مبتلایان به این نوع هپاتیت معتادان هستند که وزارت بهداشت با کمک بهزیستی، سازمان زندان‌ها و شهرداری اقدام به اجرای برنامه‌های کاهش آسیب کرده‌اند.

علویان در پایان خاطر نشان کرد: در سال گذشته 4 هزار 500 بیمار مبتلا به هپاتیت C تحت درمان قرار گرفته‌اند که تا پایان امسال این تعداد به 6 هزار بیمار می‌رسد.

سنگینی هزینه بالای داروهای هپاتیت C بر دوش بیماران
در ادامه مراسم گویا رییس مرکز مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه حذف هپاتیت‌های ویروسی تا سال 2030 جزو برنامه‌های وزارت بهداشت قرار دارد، گفت:هدف ما این است که موارد ابتلا به هپاتیت را آنقدر کم کنیم که دیگر این بیماری جزو مشکلات عمده بهداشت و درمان کشور نباشد.

شیوع هپاتیت B در ایران به کمتر از یک درصد رسیده است/ ریشه کنی هپاتیت C تا سال 1410

وی ادامه داد: بیماری هپاتیت B و C دو روش درمانی کاملا متفاوتی دارند. هپاتیت B واکسن دارد، بنابراین ما بهترین سلاح را در اختیار داریم و تمام کسانی هم که مبتلا می‌‌شوند می‌توانیم به راحتی درمانشان‌ کنیم به همین منظور از چند سال پیش طی یک برنامه 4 ساله متولدین سال 68 تا 77 را تحت واکسیناسیون هپاتیت B قرار دادیم که هر سال نزدیک به یک میلیون نفر واکسینه شدند.

گویا در خصوص برنامه‌هایی که به منظور حذف هپاتیت در حال انجام است، عنوان کرد: اولین برنامه این است که متولدین قبل از سال 68 را مورد واکسیناسیون هپاتیت B قرار دهیم. برنامه دوم واکسینه کردن افراد در معرض خطر است که پر خطر‌ترین این افراد زندانیان هستند که به همین منظور سال گذشته 350 هزار نفر در زندان ها واکسینه شدند که این امر امسال هم ادامه دارد.

وی ادامه داد: خوشبختانه داروهای جدید برای درمان هپاتیت B تولید شده که مزیت عمده آن‌ها عارضه کم و خوراکی بودن آنها است.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در ادامه به بیماری هپاتیت C اشاره و اظهار داشت: این بیماری واکسن ندارد و مهمترین ویژگی آن این است که فرد می‌تواند ویروس را به دیگران منتقل کند. تا چند سال گذشته داروهای درمان هپاتیت C مبتلایان را با عارضه های زیاد و طولانی مدت مواجه می کردند اما خوشبختانه با داروهای جدید خوراکی طول درمان از 1 سال به 3 تا 4 ماه رسیده و شانس درمان از 60 درصد به 98 درصد افزایش پیدا کرده است. 

وی تاکید کرد: موارد ابتلا به هپاتیت C در ایران  نسبت به کشورهای منطقه کم است اما در گروه‌های پر خطر یعنی افرادی که اعتیاد تزریقی دارند زیاد است. طبق آمار 38 درصد معتادان، درگیر هپاتیت C هستند که نیاز است با برنامه‌ریزی‌‌های صورت گرفته این افراد هرچه زودتر تحت درمان قرار گیرند.

گویا به داروی بیماران هپاتیت C اشاره و عنوان کرد: داروهای جدید طی چهار ماه اخیر وارد بازار شده اند و خوشبختانه نوع تولید داخل این داروها نیز در دسترس این مبتلایان قرار دارد اما هزینه‌ دارو‌های مبتلایان به هپاتیت C در طی درمان سه تا چهار ماهه 2 میلیون و 500 هزار تومان است که این مبلغ برای بسیاری از این بیماران بسیار سنگین است.

وی خاطر نشان کرد: با اینکه این دارو‌ها تحت پوشش بیمه هستند اما سهم پوشش آنها کم است، بنابراین بیمه‌ها برای رفاه حال بیماران درگیر این بیماری باید میزان پوشش را افزایش دهند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار