ساخت کوچکترین نیروگاه اتمی جهان برای کنترل دریای جنوبی چین

چین برای کنترل همه جانبه بر جزایر دریای جنوبی این کشور، کوچکترین نیروگاه اتمی جهان را ساخت.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از تایمز او ایندیا؛ پکن برای کنترل هرچه بیشتر جزایر دریای جنوبی چین، کوچکترین نیروگاه اتمی جهان را ساخت که قابل استقرار درون یک کشتی باری است.

ارتش آزادی خلق چین از راکتور این نیروگاه برای تامین برق واحدهای ساختمانی که قرار است در جزایر مورد مناقشه ساخته شود استفاده خواهد کرد. این راکتور ظرفیت نمک‌زدایی از آب دریا را نیز دارد و می‌تواند آب شرب مورد نیاز برای جزایر را نیز تامین کند.

بسیاری از این جزایر که چین اصرار بر مالکیت آنها دارد به کوچکی صخره‌های معمولی داخل دریا هستند؛ اما جالب آنکه تعدادی از کشورهای منطقه بر سر تملک همین صخره‌های کوچک با یکدیگر درگیر هستند. این کشورها بیشتر از جزایر یاد شده به دنبال گرفتن حق ماهیگیری در آب‌های دریای جنوبی چین هستند و حتی این احتمال وجود دارد که در جزایر معادن مواد معدنی کشف شود. 

نیروگاه کوچک ساخت چین درون یک زیردریایی متعلق به دهه 70 میلادی و ساخت شوروی سابق مستقر شده است. یک کارشناس انگلیسی نگهداری راکتور را در این زیردریایی قدیمی کاری بسیار پرخطر دانسته است.

مقامات چینی معتقدند نیروگاه اتمی آنها کوچکترین نمونه در جهان است که برای مصارف غیر نظامی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. نخستین راکتور هسته‌ای چین تا پنج سال آینده در دریای جنوبی کار خود را آغاز خواهد کرد و پکن آماده است نمونه‌های مشابهی را به مشتریان آسیایی، اروپایی، آفریقایی و یا کشورهای خاورمیانه بفروشد.

آکادمی علوم چین به عنوان طراح و سازنده این نیروگاه کوچک اتمی اعلام کرد هدف آنها  توسعه کاربردهای غیرنظامی دانش هسته‌ای است؛ اما یک نهاد مستقل مشاوره اتمی در انگلیس هشدار داد ممکن است همانند انچه سال 2000 بر سر زیردریایی هسته‌ای روسیه آمد و غرق شدن آن فجایع زیست‌محیطی فراوانی به بار آورد، برای زیردریایی چینی نیز اتفاق افتد.

درصورتیکه اتفاقی برای نیروگاه هسته‌ای چین در دریا روی دهد اکوسیستم جانوری و گیاهی در منطقه کاملا تغییر خواهد کرد و دمای آب نیز چند درجه افزایش خواهد یافت. اگر مواد رادیواکتیو در آب‌های دریای جنوبی چین نشت کند، ماهی‌ها با تغذیه آن، آلودگی هسته‌ای را تا کیلومترها دورتر نیز می‌برند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار