اربعین در ادبیات گذشته مغفول مانده است

یك شاعر آئینی گفت: نگاه شعر پس از انقلاب به واقعه عاشورا متفاوت شد و این واقعه عظیم بشری را تنها در حزن و اندوه خلاصه نكرد و نگاه عزت‌مند و حماسی وارد شعر عاشورایی شد.

به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مصطفی محدثی خراسانی، شاعر آئینی و متعهد كشور  با بیان این كه اربعین حسینی در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی از غربت و غفلت بیرون آمده است، اظهار كرد: نگاه جان دار و تازه‌ای در ادبیات پس از پیروزی انقلاب اسلامی به اربعین حسینی شده است. اربعین در ادبیات گذشته كشورمان مغفول مانده و كمتر به آن توجه شده است.
 
وی همچنین گفت: به بركت افقی كه آموزه‌های انقلاب اسلامی فرا روی ما نهاد، نگاه شعر پس از انقلاب نیز به واقعه عاشورا متفاوت شد و این واقعه عظیم بشری را تنها در حزن و اندوه خلاصه نكرد و نگاه عزت‌مند و حماسی وارد شعر عاشورایی شد. اربعین حسینی نیز به ویژه در سال‌های اخیر كه راهپیمایی عظیم شیعیان و دوست داران آن حضرت به سوی كربلا شكل گرفته است، در شعر و ادبیاتمان رونق گرفته است و خون تازه‌ای در شعر آئینی كشور تزریق شده است.
 
محدثی خراسانی ادامه داد: شعر انقلاب اسلامی در مسیر تكاملی خود مراحلی را سپری می‌كند و با موضوعات مختلف مواجه می‌شود. در دوره ای جنگ تحمیلی و شعر دفاع مقدس، دوره دیگر فلسطین و مظلومیت مردم این كشور و پس از آن نیز بیداری اسلامی و مدافعان حرم و ... همگی خون تازه‌ای را به شعر انقلاب تزریق كردند و امروز هم اربعین حسینی تكمیل كننده این روند است.
 
این شاعر كشورمان برداشت های شاعرانه از راهپیمایی عظیم اربعین حسینی را وابسته به مرتبه وجودی شاعران دانست و تصریح كرد: برداشت شاعران از اربعین حسینی متفاوت است و این برداشت به وقوف شاعر به موضوعات تاریخ اسلام و همچنین نگاه او به بشریت و آینده بشریت باز می گردد.
 
وی با اشاره به مراسم حج و حضور هر ساله مسلمانان در مكه كه به نوعی نماد وحدت است، عنوان كرد: راهپیمایی عظیم اربعین و حضور شیعیان و مسلمانان جهان در حرم امام حسین (ع) نیز می‌تواند نشانه ای از وحدت باشد. همچنین اربعین حسینی به نوعی نماد حماسه و ظالم ستیزی شیعیان است. پس از واقعه روز عاشورا، مرثیه و سوگ به پایان می رسد، هر چند كه در همان واقعه هم حماسه نهفته است. اما پس از آن حتی مرثیه و سخنرانی های حضرت زینب (س) هم حالتی از حماسه دارد.
 
محدثی‌خراسانی در پایان گفت: در زمینه شعر اربعین حسینی تا به حال آثار ادبی بسیاری تولید شده است. اما این آثار پراكنده بودند و خوب است كه نهاد و سازمان فرهنگی این آثار را گردآوری كند و به صورت یك مجموعه مستقل منتشر كند.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار