اهواز؛

هنگام آلودگی هوا چه خوراکی هایی بخوریم؟

یک کارشناس تغذیه مصرف روزانه حداقل 2 لیوان شیر، ۴۰۰ گرم میوه و سبزی تازه، مصرف غلات به صورت سبوس‌دار و حداقل 2 عدد سیب، در هنگام آلودگی هوا را توصیه کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، مرضیه طهماسبی، کارشناس تغذیه اظهار کرد: برخی مواد غذایی، خاصیت خنثی کنندگی مواد سمی موجود در هوا را دارند که استفاده از آن ها می‌تواند در مواقع آلودگیِ هوا موثر باشد. این قبیل مواد غذایی حاوی برخی ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌های خاص هستند که برای خنثی‌سازی آلودگی هوا مناسب بوده و مصرف آن ها توصیه می‌شود.

وی افزود: مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C به دلیل ویژگی آنتی‌اکسیدانی که دارند بدن را در مقابل آلودگی هوا محافظت می‌کند؛ مهم‌ترین منابع این ویتامین خوراکی، مرکبات از جمله لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و همچنین گوجه فرنگی، کیوی و سبزی‌های پهن‌برگ و با رنگ سبز تیره مانند کلم بروکلی، اسفناج و کاهو است.

طهماسبی بیان داشت: ویتامین E یکی دیگر از ترکیبات مهمی است که بدن را در مقابل آثار زیانبار آلودگی هوا محافظت می‌کند.

وی گفت: ویتامین E در زمان آلودگی هوا موجب حفظ سلامت قلب، محافظت از قرنیه و جلوگیری از آسیب  پوستی می‌شود.

کارشناس تغذیه تصریح کرد: یکی از بهترین منابع حاوی ویتامین E غذاهای دریایی، انواع ماهی و همچنین آجیل و مغز دانه‌ها مانند گردو و بادام و سبزی‌های با برگ سبز تیره مانند اسفناج، کاهو و کلم و همچنین جوانه گندم می باشد. 

مرضیه طهماسبی اظهار داشت: مصرف غذاهای حاوی سلنیوم و بتاکاروتن نیز توصیه می‌شود و سبزیجات و میوه‌هایی مانند طالبی، اسفناج، هویج، کلم و زردآلو، منبع بتاکاروتن و غذاهای دریایی، مرغ، آجیل منبع سلنیوم به شمار می‌آیند.

وی بیان کرد: همچنین مواد غذایی سرشار از پکتین، سرب موجود در هوا را می‌گیرند و مانع از نفوذ سرب به سلول‌های بدن می‌شوند.

طهماسبی اظهار داشت: مصرف روزانه یک عدد سیب و میوه‌هایی مانند پرتقال و توت فرنگی نیز که سرشار از پکتین هستند، برای کاهش عوارض آلودگی هوا بسیار مفید است.

این کارشناس تغذیه گفت: در روزهایی که آلودگی هوا زیاد است، از مصرف غذاهای چرب، فست‌فودها، سوسیس، کالباس و تنقلات کم‌ارزش مانند چیپس، پفک و نوشابه‌های گازدار جدا خودداری شود.

وی خاطرنشان کرد: در روزهایی که هوا آلوده است، حتما از روغن زیتون برای مصارف پخت و پز و تهیه سالاد استفاده کنید.

طهماسبی افزود: برای مبارزه با آلاینده‌ها، بهترین نوشیدنی شیر است که موجب تمیز شدن مجاری گوارشی می‌شود؛ مصرف شیر و لبنیات بهتر است به صورت کم‌چرب و غنی از پروبیوتیک باشد زیرا تاثیر به مراتب بهتری در جلوگیری از تاثیر آلاینده‌ها بر روی بدن دارند.
      
وی افزود: نوشیدن آب زیاد نیز به کلیه‌ها کمک می‌کند تا املاح اضافی را از بدن خارج و ذرات آلوده، مدت کمتری در بدن باقی بمانند.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.