به گزارش
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در ضلع غربی حرم مطهر علوی و در نزدیکی «صافی صفا یمانی» در نجف اشرف، مقام با عظمتی قرار دارد که از آن به نام مقام امام زین العابدین (ع) یاد میشود. این مقام به سیدالساجدین امام علی ابن الحسین ابن علی ابن ابی طالب (ع) منسوب شده است. براساس اقوال تاریخی، وی در زمانی که قبر امیرمومنان (ع) بر مردم پنهان بود، از این مکان جدشان را زیارت میکردند. بعدها در جایگاه زیارت و نماز وی مسجدی بزرگ ساخته شد. این مقام تاریخی که نخستین زیارتگاه امیرمومنان محسوب میشود، اکنون در حال بازسازی است.
حامد امیری جانشین فنی و مهندسی ستاد بازسازی عتبات عالیات در پروژه صحن حضرت زهرا(س) گفت: محل قرارگرفتن مقام تاریخی امام زین العابدین(ع) در ضلع غربی حرم مطهر بهگونهای است که با کشیدن خط فرضی از رأس گنبد آن تا رأس گنبد حرم مطهر علوی، صحن و شبستان حضرت زهرا(س) به صورت قرینه به دوبخش تقسیم میشود.
جانشین فنی و مهندسی ستاد بازسازی عتبات عالیات در پروژه صحن حضرت زهرا(س) تصریح کرد: ساختمان قدیم مقام امام زین العابدین (ع) بر اثر گذر زمان و تخریب قسمتی از آن در زمان صدام، شکل نامناسبی یافته بود که با توافقات صورت گرفته، تخریب شده و در ۲ طبقه با زیر بنای ۳ هزار متر مربع احیا شده است.
امیری افزود: نوع قرار گیری این محل در ابتدای ورودی صحن مطهر حضرت زهرا (س) است که تداعی کننده مسیر حرکت ائمه معصوم(ع) به سمت مضجع مطهر مولای متقیان است.
وی گفت: با بهره برداری کامل از طرح توسعه حرم مطهر علوی که مزین به نام صحن حضرت زهرا(س) است، زائران حرم امام علی(ع) از این مقام تاریخی به زیارت مشرف شده و پا در جای قدوم مبارک ائمه اطهار خواهند گذاشت.
براساس این گزارش، امام محمدباقر(ع) فرمودند: پدرم علی بن الحسین(ع) بعد از شهادت پدرش امام حسین (ع) خانه کوچکی در بیرون شهر برگزید و چندین سال را در بیابان زندگی کرد. وی هنگامی که میخواستند به زیارت جدشان امیرالمومنین(ع) و یا پدرش سیدالشهدا (ع) بروند، از بیابان به مقامشان میرفتند و سعی میکردند دیگران متوجه زیارت وی نشوند.
انتهای پیام/