هلنیک شیپینگ نیوز: از زمان اجرایی شدن برجام، صادرات نفتی ایران به اروپا افزایش یافته است

پایگاه اینترنتی هلنیک شیپینگ نیوز نوشت صادرات نفتی ایران به اروپا از زمان اجرایی شدن توافق هسته‌ای، با افزایش رو به رو شده است.

هلنیک شیپینگ نیوز: از زمان اجرایی شدن برجام، صادرات نفتی ایران به اروپا افزایش یافته استبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی هلنیک شیپینگ نیوز در گزارشی نوشت صادرات نفتی ایران به کشورهای اروپایی در دوره پسابرجام افزایش یافته است.

در این گزارش آمده است: گزارش های منتشر شده حاکی است صادرات نفتی ایران به اروپا از زمان اجرایی شدن توافق هسته‌ای بین تهران و قدرت های جهانی در اوایل سال گذشته و پایان یافتن همه تحریم‌های مرتبط با هسته‌ای اعمال شده بر این کشور، با افزایش رو به رو شده است.

پایگاه خبری «پلاتس انرژی نیوز سرویس» گزارش داد ایران طی یک سال گذشته در مجموع 63  محموله نفتی به فرانسه، ایتالیا، یونان و اسپانیا صادر کرده است.

بزرگترین شمار این محموله های نفتی به فرانسه و شامل 21 محموله بوده است. ایتالیا و یونان در رده بعدی مقصد نفت ایران قرار داشتند و هر یک 15 و 14 محموله نفتی از ایران دریافت کردند. اسپانیا با دریافت 13 تانکر نفتی از ایران در رده چهارم قرار گرفت. این محموله ها از طریق تانکرهای عظیم نفتی با نام های سوئز مکسس و آفرامکس منتقل شدند.

شرکت مشاوره نفتی مستقر در انگلیس با نام «وسلز ولیو» اعلام کرد صادرات نفت خام ایران از طریق تانکر از شصت و شش محموله در سال 2012 - زمانی که تحریم ها بر ایران اعمال شدند- به 563 تانکر در سال گذشته رسید. این رقم در سال 2015، 277 بشکه بود.

پیش‌بینی می‌شد صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران از حدود 2 میلیون و 160 هزار بشکه در روز در ماه ژانویه به حدود 2 میلیون و 200 هزار بشکه در روز در ماه گذشته برسد.

سهم اروپا از صادرات نفت ایران در دسامبر سال 2016، 767 هزار بشکه در روز بود که در مقایسه با ماه نوامبر، 10 درصد افزایش داشت و به سطح قبل از اعمال تحریم ها -که به طور متوسط 800 هزار بشکه در روز بود- نزدیک بود.

وسلز ولیو گزارش داد مقاصد نفت ایران در سال 2016  نه تنها متنوع بود، بلکه کشورهای مبدأ مالک این کشتی ها که از آنها برای انتقال نفت استفاده می شود، نیز متنوع بودند.

طی دوره اعمال تحریم ها، شرکت ملی نفت کش ایران بزرگترین شرکت ارائه کننده کشتی برای بارگیری از ایران بود و پس از آن شرکت ایران و هند، تیدمیتسو تانکر، جی ایکس اوشن و کلاین قرار داشتند. شرکت ملی نفت‌کش ایران همچنین مالک پیشروی کشتی ها برای انتقال نفت ایران محسوب می‌شود اما در حال حاضر، این نفت‌کش‌ها همچنین از سوی بلژیک و یونان نیز تهیه می شوند.

ایران و گروه 1+5 (روسیه، چین، آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان) در ژوئیه سال 2015 به توافق هسته ای موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) دست یافتند و از ژانویه 2016  آن را اجرایی کردند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار