به مرغ‌‌ها هورمون تزریق می‌شود؟

متخصص بهداشت و بیماریهای طیور سازمان دامپزشکی کشور در خصوص تزریق هورمون به مرغ ها توضیحاتی ارائه داد.

شایعات فضای مجازی، تهدیدی برای امنیت غذایی/ هیچ کجای دنیا مرغ هورمونی تولید نمی‌شود
علی غفوری متخصص بهداشت و بیماری‌های طیور سازمان دامپزشکی کشور در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار داشت: با توجه به بعضی اظهارنظر‌ها در زمینه مصرف هورمون در مرغداری‌ها از سوی برخی افراد ناآگاه و حتی برخی افراد تحصیل‌ کرده در شبکه‌های مجازی باید گفت که این مسئله به قدری بی اساس، غیرعلمی و قدیمی است که شاید نیازی به توضیح نداشته نباشد بطوریکه با یک جستجوی اینترنتی ساده مشخص خواهد شد که در سایر نقاط دنیا هم این قضیه سال‌هاست بعنوان افسانه مطرح است و اظهار نظر‌های غیر کارشناسی بویژه از سوی طبقه تحصیلکرده جامعه جای بسی تامل دارد. 
   
متخصص بهداشت و بیماری‌های طیور سازمان دامپزشکی کشور در خصوص تصاویر منعکس شده اخیر در شبکه‌های مجازی در زمینه گوشت سینه مرغ افزود: تصاویر مذکور مربوط به ضایعه‌ای تحت عنوان " خط سفید" یا اصطلاحا "Degenerative Myopathy" می‌باشد که تابحال علت آن بدرستی شناخته نشده، ولی این مشکل را به فاکتورهایی همچون سرعت رشد در نژادهای جدید طیور گوشتی، وزن زیاد و سن بالای پرورش مرتبط می‌دانند.
 
غفوری اضافه کرد: شاید علت بروز شبهه مصرف هورمون در ذهن افراد، رشد سریع طیور گوشتی در سال‌های اخیر است که این امر حاصل مطالعات مداوم و طولانی اصلاح نژادی در طیور گوشتی می‌باشد
 
وی ادامه داد: مرغی که در حدود ۹۰ سال قبل در عرض ۱۰۰ روز با خوردن ۴. ۷ کیلوگرم دان، وزن ۱ کیلوگرمی می‌گرفت در حال حاضر با کسب صفات ژنتیکی برتر در کمتر از ۳۵ روز بازای مصرف هر ۱. ۶ کیلوگرم دان بیش ۱ کیلوگرم وزن گیری دارد.
 
متخصص بهداشت و بیماری‌های طیور سازمان دامپزشکی کشور گفت: اظهار نظرهای غیرکارشناسی و انعکاس شایعاتی همچون مصرف هورمون در مرغ، جذام مرغی و آلوده بودن گوشت مرغ موجود در بازار به آنفلوانزای پرندگان، علاوه بر زایل نمودن زحمات شبانه روزی دست اندرکاران این صنعت اعم از تولیدکنندگان، دامپروران و دامپزشکان ضمن تشویش اذهان عمومی سبب تهدید امنیت غذایی جامعه نیز خواهد شد. 
 
غفوری یادآورشد: حتی یک نانوگرم از هیچ هورمونی در هیچ یک از حدود ۲۵۰۰۰ مرغداری در سراسر کشور استفاده نشده و هم میهنان عزیز می‌توانند با آرامش خیال و توجه به توصیه‌های بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور از این منبع پروتئینی سالم استفاده نمایند.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سید مسعود طوسی
۲۳:۳۴ ۳۱ فروردين ۱۳۹۷
شنونده وخواننده گرامی کدام ب واقعیت نزدیک تر است این دکتر عزیز ما می‌گوید علت خط‌های سفید روی سینه مرغ هنوز معلوم نیست و علت رشد سریع مرغها برتری ژنتیکی آنها نسبت ب مرغهای نود سال قبل است در حالی ک علم حاضر علتهای بیماری‌های عجیب تر از این را کشف کرده چطور هنوز نفهمیده علت خط‌های سفید چیست.و عجیب آن ک بر عکس مرغها ژنتیک انسانها نسبت ب انسانهای نود سال قبل پسرفت داشته بعد در مرغها برعکس بوده ؟ این برتری ژنتیکی از کجا آمده؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۰ ۱۸ آبان ۱۳۹۶
با تشکر از سخنان دکتر گرامی و تشکر از باشگاه خبرنگاران جوان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۶ ۲۷ اسفند ۱۳۹۵
بدتر از هورمون اينه كه اين مرغ ها ژنومشان حاوي ژن خوك است.همچنين ماهي قزل الا نيز ژنومش حاوي ژن خوك است.
Iran (Islamic Republic of)
خراتی
۲۱:۵۷ ۲۶ اسفند ۱۳۹۵
سلام
اگر این مطلب صحیح است پس چرا این جوجه ماشینی ها را که می فروشند (جوجه پنبه ای ها) پس از 6 ماه وزن یک کیلو را پیدا می کنند؟؟؟؟؟ فقط هم دانه گندم باضافه مانده سبزیجات به آنها داده می شود. سوال اینجاست این صفات ژنتیکی برتر کجا هستند؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
امین
۱۷:۴۵ ۲۸ آذر ۱۳۹۸
سلام دوست عزیزی که میفرمایید جوجه ماشینی هایی که میفروشند ظرف ۶ماه بزرگ میشند خدمتتون عرض کنم اونها جوجه های سویه گوشتی نیستند اونها جوجه های درجه ۲و۳سویه تخمگذارهستند؛شما تحقیق کن وجوجه نژاد گوشتی پیداکن حتما همین سرعت رشدی که مدنظرتون هست رومیبینید؛سپاس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۷ ۲۶ اسفند ۱۳۹۵
با تشکر از سخنان دکتر گرامی و تشکر از باشگاه خبرنگاران جوان این نکته یاد اور شویم که اصلا چیزی به عنوان هرمون مرغ در جهان وجود ندارد.
و هرمون مصرفی در سزوح مختلف مثلا انسانی هم باید دوره مصرف را سپری کند که کمتراز صد رو ز نیست و باید چنین دوره مصرف شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۸ ۲۶ اسفند ۱۳۹۵
بنده مرغدار هستم . این مساله دروغی از سر ناآگاهی است . تمام داروها و واکسن ها باید از دامپزشکی تهیه بشه و اکیب های تحت نظر دامپزشکی بر استفاده آن نظارت دارند .
هیچ هورمونی در ایران وجود نداره به فرض وجود داشتن مرغداری که به زور خودشو سرپا نگه داشته با چه سرمایه ای هورمون بخره و خارج از نظارت دامپزشکی مصرف کنه ؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
شاهین
۱۳:۳۶ ۲۶ اسفند ۱۳۹۵
دستکاری توی ژن هاشون هم مشکل می افریند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۸ ۲۶ اسفند ۱۳۹۵
ضمن تشکر این موارد بهتر بود زودتر اطلاع رسانی میشد . در مورد کیفت سایر موارد خوراکی مرغ های پرورشی هم اطلاع رسانی کنید لطفا و اینک چربی درین مرغ ها نسبت به مرغ خانگی بیشتره و گوشت مرغ خانگی خوشمزه تره .
آخرین اخبار