قاتلان جدید "ایرانی‌ها" شناسایی شدند

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه گفت:یکی از مهمترین عوامل خطر بیماری های غیرواگیر تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی است.

قاتلان جدید ایرانی ها شناسایی شدند
زهرا عبدالهی مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفت و گو با خبرنگار خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ با اشاره به افزایش میزان مصرف نمک، قند و چربی اظهار داشت: در کشور ما متاسفانه میزان مصرف قند، نمک و چربی بالاتر از میانگین مصرف مردم دنیا است و همین مساله سبب بروز بیماری‌های مختلف غیر واگیر مانند سرطان و قلبی و عروق در کشور شده است. 
 
مدیر کل دفتر تغذیه و سلامت وزارت بهداشت، افزود: مصرف فست‌فودها و غذاهای حاوی چربی و نمک فراوان، زندگی ماشینی و کم‌تحرکی ناشی از آن، استرس و مصرف دخانیات مهم‌ترین فاکتورهای خطر بروز بیماریهای مزمن هستند که از آنها به عنوان قاتلان جدید ایرانی ها یاد می شود.
 
عبدالهی عنوان کرد: با رعایت الگوی غذای سالم می‌توان از بروز بسیاری از بیماری‌ها و مرگ و میرهای ناشی از آن جلوگیری کرد و تغذیه سالم نقش موثر و بازدارنده در بروز انواع بیماری‌ها دارد. 
 
وی گفت: مهمترین عامل خطر ابتلا به دیابت مصرف بیش از حد مواد قندی و شیرین است و این نوع الگوی غذایی نامناسب باعث بروز انواع سرطان و گرفتگی عروق قلبی می‌شود. 
 
عبدالهی متذکر شد: میزان مصرف قند و شکر در ایران روزانه 66 گرم بوده که متوسط آن در دنیا 25 گرم است و افراد در رژیم‌های غذایی روزانه خود باید 35 گرم روغن مصرف کنند که متاسفانه میزان استفاده از روغن‌ در بین ایرانی ها 46 گرم است. 
 
بررسی‌ها نشان می‌دهد که میزان مصرف میوه و سبزیجات در میان ایرانیان، ٤٨‌درصد است و استان بوشهر بالاترین میزان مصرف میوه را دارد. این درحالی است که تصور ما این بود که بیشترین میوه را باید اهالی شمال کشور مصرف کنند.
 
وی افزود: تحقیقات انجام شده نشان داده است که مصرف یک قوطی نوشابه در روز منجربه حدود 7 کیلوگرم اضافه وزن در سال می شود. سرطان پانکراس، بیماری های کلیوی، فشارخون بالا، بیماری های قلبی به خصوص در زنان، نقرس، اختلال حواس و آلزایمر از دیگر عوارض مصرف زیاد مواد قندی و شیرین است.
 
وی بیان کرد: از سوی دیگر افزایش مصرف روغن و چربی به ویژه چربی های اشباع از طریق مصرف بی رویه فست فودها و غذاهای چرب و سرخ شده نیز موجب افزایش شیوع بیماری های غیرواگیر نظیر بیماری های قلبی عروقی، برخی سرطان ها از جمله سرطان پستان، سرطان پروستات و دیابت شده است. 
 
وی ادامه داد: استفاده از نان سبوس دار، میوه و سبزیجات و همچنین حبوبات باید جزو برنامه‌ غذایی روزانه افراد باشد تا از بروز انواع بیماری‌های غیر واگیر از جمله سرطان جلوگیری شود. 
 
عبدالهی گفت: برای کاهش بیماری‌های غیر واگیر از جمله سرطان مردم ایران باید فعالیت‌های بدنی خود را افزایش دهند تا کارهای پشت میزی مانع از اضافه وزن و بروز بیماری‌های مختلف در آنها شود.
 
انتهای پیام/
 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۶ ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۶
وقتی همه ی نانواییها ارد سفید استفاده میکنن.سبوسو باید از کجا تامین کنن مردم؟؟؟؟؟!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۷ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام با اینکه خیلی سفارش از جانب سازمان غذا ودارو در باره مصرف نانهای سبوس دار میشه ولی متاسفانه مردم رعایت نمیکنن واهمیت نمیدهند اگر واقعا سازمان مذکور دلسوز باشد دراین باره میتواند به جای کنترل زیاد نانوائیها کار خانه های ارد که تعدادشان به مراتب خیلی کمتر وراحت تر کنترل میشوند را مجاب به فراوری ارد با سبوس کنند که با این کار هم هزینه بازرسی ازنانوائیها کمتر وهم کنترل بهتری در فراوری ارد مرغوب ونان باکیفیت را ازنظر بهداشت وغذا را داشته باشند....دراخر از اطلاع رسانی شما عزیزان متشکرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۲ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
قاتلا ایرانیا :
1 - فلافل
2 - سمبوسه
3 - پیراشکی
4 - بامیه و زولبیا
5 - سوسیس و کالباس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۶ ۰۳ خرداد ۱۳۹۶
آلودگی هوا
امواج
کود شیمیایی
و ...
آخرین اخبار