مسابقه افغانستان با اردن و آخرین ایستگاه اوتو فیستر

اتفاقات و نتایج به دست آمده تاکنون افغانستان را در سخت‌ترین شرایط و در قعر جدول گروه خود قرار داده است.

مسابقه افغانستان با اردن و آخرین ایستگاه اوتو فیستربه گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، زمانی که مرحله نهایی مقدماتی جام ملت‌های آسیا قرعه‌کشی و افغانستان حریفانش را برای رسیدن به این مسابقات مهم شناخت، خیلی‌ها افغانستان را شانس دوم از گروه برای رسیدن به امارات می‌دانستند، اما اتفاقات و نتایج به دست آمده تا کنون افغانستان را در سخت‌ترین شرایط و در قعر جدول این گروه قرار داده است.

فدراسیون فوتبال افغانستان که با یکی از مربیان با‌تجربه و فوق‌العاده نام‌دار دنیای فوتبال، اوتو فیستر، قرارداد یک‌ساله امضا کرده بود، امیدوار بود تا با استفاده از این مربی، که تجربه مربیگیری و حضور در جام جهانی دارد، بتواند به جام ملت‌های آسیا صعود کند، اما این تیم در حال حاضر با کسب ۱ امتیاز در قعر جدول گروه است.

حاشیه‌های تیم ملی زمانی شدت گرفت که افغانستان در مقابل تیم ضعیف کامبوج شکست خورد تا عملا شانسش برای صعود به امارات را کم کند.

پس از شکست مقابل کامبوج، موجی از اعتراضات مبنی بر عدم مدیریت کادر فنی در صفحات اجتماعی و رسانه‌ها به راه افتاد. انگشت اتهامات به سوی انوش دستگیر، کمک مربی و اوتو فیستر سرمربی تیم بود.

فیستر که ۸۰ سال سن دارد، از جانب بسیاری افغانستان به کم‌کاری و ضعف متهم شد و از سویی دستگیر نیز به ایجاد گروه در تیم، دیکته کردن دعوت بازیکنان دلخواهش به فیستر و حتی دست داشتن و دخالت در کار مربی متهم شد.

این حرف و حدیث‌ها ادامه داشت تا این که سرمربی و دستیارش برای پاسخ‌گویی به فدراسیون و شرکت در یک نشست خبری به کابل سفر کردند.

فیستر در این نشست خبری با قاطعیت کامل از تیمش دفاع کرد و خودش را مقصر اصلی شکست تیم ملی برابر کامبوج دانست. هر چند او در این نشست خبری ادعا کرد تیمش هنوز برای صعود به جام ملت‌های آسیا شانس دارد.

چالش مهم دیگر تیم ملی و فیستر را می‌توان عدم دعوت از چند بازیکن نامدار تیم ملی دانست. فرید سادات، مازیار کوهیارو نور حسین بازیکنانی بودند که بارها به خاطر عدم حضورشان در تیم ملی دلایل و بهانه‌ای برای کوبیدن کادر فنی تیم ملی می‌شدند.

با این حال، فیستر برای مسابقه دوستانه با عمان و جدال حساس با اردن تصمیم به دعوت این سه بازیکن کرد که تنها مازیار کوهیار قبول کرد در اردوی تیم ملی شرکت کند.

فرید سادات شاغل در لیگ برتر فنلاند و نور حسین شاغل در تیم کریستال پالاس در لیگ برتر انگلستان اعلام کردند به دلیل حضور در رقابت‌های باشگاهی و مصدومیت قادر به همراهی تیم ملی نیستند، اما دلیل عدم این حضور را نمی‌توان تنها این دلیل دانست. اوضاع نابسامان تیم ملی نیز بر تصمیم این دو بازیکن حرفه‌ای نمی‌تواند بی‌تاثیر باشد.

علی‌عسکر لعلی مدیر تیم‌های ملی فوتبال افغانستان یکی از مخالفین و منتقدین سرسخت کادر فنی تیم ملی افغانستان است. وی دو روز مانده به آغاز دیدار افغانستان و عمان سکوتش را شکست و در گفت‌وگو با تلویزیون عصر هرات، اعلام کرد بعضی بازیکنان با سلایق و ارتباطات شخصی کادر فنی به تیم ملی دعوت می‌شوند.

او همچنان گفت که بعضی از بازیکنان کیفیت خوبی برای بازی در تیم ملی را ندارند، اما باز هم توسط فیستر دعوت می‌شوند. وی حتی در این مصاحبه در خصوص قطع همکاری فدراسیون با فیستر نیز صحبت کرد و گفت با توجه به این که فدراسیون با این مربی آلمانی یک ساله قرارداد دارد، اخراج وی امکان‌پذیر نیست، اما این را هم اضافه کرد که کادر فنی از فدراسیون فوتبال برای دو مسابقه عمان و اردن تقاضای فرصت کرده است.

در فهرست جدید شاگردان فیستر برای دو مسابقه عمان و اردن نام بازیکن پر حاشیه فوتبال افغانستان در چند سال اخیر، اسلام امیری نیز به چشم می‌خورد. آخرین بار امیری در زمان پیتر شگرت، سرمربی پیشین تیم ملی افغانستان، و قبل از مسابقه با تاجیکستان با فشار فدراسیون وارد ترکیب تیم شد. اتفاقی که حتی باعث استعفا و خروج پیتر شگرت از تیم ملی نیز شد.

از سویی هم شماری از بازیکنان سرشناس تیم نیز با حضور وی در فهرست تیم به شدت مخالفت کردند، تا جایی که در مسابقه تاجیکستان، شماری از بازیکنان به فدراسیون هشدار داده بودند در صورتی که امیری در ترکیب تیم قرار بگیرد، حاضر به حضور در میدان نخواهند شد.

حالا امیری دوباره از جانب فیستر برای دو دیدار عمان و اردن به تیم ملی دعوت شده است و حتی در ترکیب اصلی تیم ملی در مقابل عمان نیز قرار گرفت. حضور امیری همان‌طور که انتظار می‌رفت، حالا نیز با حاشیه‌های زیادی در تیم ملی همراه شده است.

سه بازیکن تیم ملی به دلیل دعوت این بازیکن در واپسین لحظات سفر به عمان در تماس با فدراسیون، اعلام کردند تیم ملی را همراهی نخواهند کرد. حسین امین، کنشکا طاهر و آرش هاتفی بازیکنانی هستند که به دلیل حضور امیری در تیم حاضر نشدند در ترکیب تیم حضور پیدا کنند تا مشکلات اوتو فیستر برای تقابل با اردن بیشتر شود.

این اختلافات بازیکنان تنها به دلیل اتفاقات و تنش‌های گذشته امیری با لعلی و اسکلزیچ و خداحافظی‌اش از تیم ملی نیست. او و یوسف کارگر سال گذشته توسط جلال‌الدین شریعت‌یار کاپیتان سابق تیم ملی به فروختن نتایج بازی‌های تیم ملی در سال ۲۰۰۶ مالزی متهم شدند.

با توجه به این که افغانستان در مسابقه عمان دو بر صفر شکست خورده است، این جدال، آزمونی دشوار برای تیم فیستر خواهد بود. شکست در این مسابقه، شانس افغانستان برای صعود به جام ملت‌های آسیا کاهش نه، بلکه ضرب در صفر خواهد کرد.

به این ترتیب احتمال این نیز می‌رود در صورت شکست افغانستان در این مسابقه، فیستر یا استعفا بدهد و یا از سمتش برکنار شود. این را هم باید به آن اضافه کرد که وی در این مسابقه پنج بازیکن اصلی تیمش را نیز در اختیار نخواهد داشت. بازیکنانی که در ۵ بازی که او مربی افغانستان بوده است در ترکیب اصلی تیمش قرار داشتند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.