در دوم مهر ماه سال 59 بوی ماه مهر در آبادان خون بخود گرفت.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ؛اواخر شهریور ماه سال 1359 بود همه مردم و بوِیژه دانش آموزان خود را برای بازگشایی مدارس آماده میکردند.مردم در صدد آماده کردن فرزندان خود برای ورود به سال تحصیلی جدید بودند و دانش آموزان نیز در شوروشوق  حضور در مدرسه . اما در  روز 31 شهریورهمان سال  مردم مرز نشین بندر آبادان که فقط به اندازه عرض یک رودخانه با خاک عراق فاصله داشتند مورد هجوم نیروهای ارتش حزب بعث قرار گرفتند . صداهای وحشتناک و پی در پی انفجار توپ و خمپاره و صدای بمباران هواپیماهای بعثی مردم  را به تکاپو انداخته بود تا اینکه رادیو آبادان رسما اعلام کرد که دشمن بعثی با کشورمان  وارد جنگ شده و شرایط کاملا جنگی است .

در این بین همه ادارات شهرستان در سریعترین زمان ممکن سعی داشتند خود را برای شرایط جدید  آماده کنند تا بتوانند با دشمن به مقابله برخیزند. یکی از این ادارات اداره آموزش و پرورش آبادان بود.

بدون شک وظیفه خطیر فرهنگیان این شهر در این شرایط بحرانی ایجاب میکرد که به سرعت وارد شور شوند و شرایط جنگی شهر را ارزیابی و تصمیم مقضی را اتخاذ کنند . اما در نخستین روزهای جنگ تحمیلی ، در ساعت 11 و 34 دقیقه پیش از ظهر دوم مهر ماه 1359  ، هواپیماهای دشمن بعثی ساختمان آموزش و پرورش آبادان را بمباران کردند. خبر بمباران اداره آموزش و پرورش آبادان همچون بمبی در شهر پیچید و جمع کثیری از مردم بویژه جوانان برای کمک به مصدومان به محل اداره ی ویران شده آموزش و پروش این شهر هجوم آوردند.

ده ها تن از فرهنگیان شهر  در آموزش و پروش جمع شده بودند تا با توجه به شرایط جدید جنگی ، تصمیم مناسبی برای سال تحصیلی جدید اتخاذ کنند اما این جلسه هیچگاه به پایان نرسید و مصوبه ان درس ایثار و شهادت برای همه دانش اموزان آبادانی شد.

یکی  از فرهنگیان در این زمینه گفت: وقتی به اداره رسیدیم با تلی از خاک روبرور شدیم و از اداره قبلی چیزی باقی نمانده بود و همه زیر آوار بودند.

یکی دیگر از شاهدان عینی در این زمینه گفت:  در فاصله چند صد متری اداره آموزش و پروش ابادان با دوچرخه در حال عبور بودم که صدای مهیبی شنیدم و انبوهی از دود و خاک از محل اداره به هوا برخاست.

وی افزود : وقتی که به نزدیک اداره رسیدم  با ویرا نه های اداره اموزش و پرورش مواجه شدم و  ساختمان این اداره بطور کامل ویران شده  بود.

در این فاجعه 25 تن از فرهنگیان شهر ستان آبادان آخرین آموزه درسی خود را به دانش آموزان این شهر ارایه کردند و با نثار خون خود به دانش اموختگان این شهر درس مقاومت و پایداری آموختند . مقاومت و پایداری که یکسال در برابر محاصره دشمن سر تسلیم فرود نیاورد و  با شکست حصر این شهر به بار نشست.

در مهر ماه سال 1359 دانش اموزان آبادانی  اولین پیام ان سال را دریافتند و این پیام "مقاومت تا اخرین نفس" بود.همین پیام بود که خیل عظیم داش آموزان ابادانی را به جبهه های نبرد جنگ تحمیلی کشاند و 400 شهید دانش آموز آبادانی  راه معلمان خویش را ادامه دادند تا به معلمان خود نشان دهند که /دانش آموزان خوبی برای درس ایثار و از خود گذشتگی بودند.

سرهنگ چنعانی مدیر حفظ اثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در جنوب خوزستان گفت: اداره آموزش و پرورش آبادان نخستین مرکز علمی و فرهنگی در کشور  و نیز اولین اداره ای  بود که مورد هجوم دشمن بعثی قرار گرفت.که این خود نشان دهنده این است که دشمنان ما با فرهنگ و اعتقادات ما مشکل دارند و به همین دلیل هم نخستین اداره ای که دشمن بعثی بمباران کرد همین اداره  بود.

وی افزود :آنها شروع سال تحصیلی را در آبادان با شهادت فرهنگیان این شهر شروع کردند و 25 نفر از بهترین فرهنگیان این شهر را به خاک و خون کشیدند.

سرهنگ چنعانی با بیان اینکه این واقعه شوک بزرگی برای مردم آبادان بود گفت: این فاجعه ، مردم و بوِیژه جوانان  را در دفاع از شهرشان مصمم تر کرد و شهادت 400 دانش اموز آبادانی و نیز ده ها معلم این شهر سندی بر این امر است .

صمد صالحی رییس وقت آموزش و پرورش آبادان و 24 تن دیگر از فرهنگیان این شهر تا آخرین لحظه عمرشان دغدغه ی دانش آموزان این شهر را داشتند . اما دشمن بعثی مجال را از آنان گرفت و دغدغه ها و دل نگرانی هایشان را با آتش کین جواب داد تا شاید با قتل و کشتار معلمان ، دانش آموزان را بهراساند .اما  این فرهنگیان شهید درس پایداری را مدتها پیش از این برای دانش آموزان خود شروع کرده بودند و در دوم مهر ماه سال 1359 آخرین برگ از این دفتر ورق خورد  و معلمان شهید با خون خود درس ظلم ستیزی را برای دانش آموزان خود به پایان رساندند.

حالا در محل آن اداره ی  بمباران شده ، مدرسه دخترانه شاهد خدیجه کبری  ساخته شده است.مدرسه ای که دانش آموزانش قدر معلمان شهیدشان را میدانند و میدانند که در چه جایگاه رفیعی پای نهاده اند.

خانم سلطانی مدیرمدرسه دخترانه شاهد خدیجه کبری در آبادان گفت: من و دانش آموزانم هیچگاه فراموش نخواهیم کرد که در دوم مهرماه  سال 59 در این مکان چه عزیزانی به شهادت رسیدند و این امر قطعا مسئولیت ما  مسئولان و دانش آموزان این مدرسه را در پیروی از راه این شهیدان سنگین تر میکند.

وی افزود: یاد شهیدان  در این مکان روح وروان مان  را متبرک کرده است . و در این مقطع کنونی وظیفه  ما کارکنان  ، حفظ  ارزش ها و فرهنگ  شهدا  وترویج یاد وخاطره انهاست .

وی افزود:  همین امر سبب شده که دانش آموزان این مدرسه در تعلیم وتربیت وپرورش خود با برنامه ریزی مدون همراه باتعهد ومسولیت پذیر ی نهایت تلاش خود را بکار گیرند تا در این مسئولیت خطیر در برابر شهدا سربلند باشند.

خانم سلطانی همچنین گفت: هنوز روح شهدادر این مکان احساس می شود و همین امر زمینه را برای پرورش وپویایی استعداد های نوجوانان  موفق  در زمینه های مختلف اماده میکند و دانش اموزانی مومن ، با اخلاق  ، ولایت مدار ،  مسولیت پذیر، باگذشت و ایثار گر ،  همراه با تفکر خلاق  می پروراند .

دوم مهر ماه روز همه دانش آموزان و معلمان کشورمان است .روزی که هیچگاه از یادها نخواهد رفت . روزی که موجب شد دانش آموزان کشورمان در برابر هجوم همه جانبه دشمن بعثی  مسئولیت پذیر و متعهد باشند و سنگر دفاع از کشور را تا آخرین لحظه خالی نگذارند .

درس بزرگ دوم مهر ماه را همه دانش آموزان کشورمان بخوبی درک کردند و با درک این درس بزرگ بود که دانش آموزان این سرزمین 36 هزار دانش آموز شهید را در جبهه های نبرد تقدیم به این آب و خاک کردند.

انتهای پیام/ز

حادثه دوم مهر59

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.