داستان یک مهمانی ساده در روابط اجتماعی کودکان و نوجوانان

داستان نمایش یک مهمانی ساده به روابط اجتماعی کودکان و نوجوانان می پردازد.

داستان یک مهمانی ساده در روابط اجتماعی کودکان و نوجوانانبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ مهدی حبیبی که به‌عنوان نویسنده و کارگردان با نمایش خیابانی «یک میهمانی ساده» از شهرری در بخش تئاتر خیابانی بیست‌ و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان حضور دارد، درباره داستان و شیوه اجرایی این نمایش گفت: داستان «یک مهمانی ساده» به روابط‌ اجتماعی بچه‌های بازمی‌گردد.متاسفانه کودکان می‌بینند پدرها و مادرهایشان درگیر مشغله‌های روزمره هستند و این مسئله این کودکان را به انزوا می‌کشاند. در این نمایش می‌بینیم کودکان تلاش می‌کنند با کمک بستگان نزدیک خود این ناهنجاری را از بین ببرند.

حبیبی ضمن اعلام این نکته که در نمایش خیابانی باید به‌گونه‌ای عمل کرد که اثر برای تمام مخاطبان جذابیت داشته باشد، گفت: «یک مهمانی ساده» نمایشی است که هم می‌تواند مخاطب کودک را به خود جذب کند و هم مخاطب بزرگ‌سال را. درواقع این نمایش درباره کودک است چون به آن‌ها راه‌کار می‌دهد که اگر پدر و مادرشان کارمند هستند، چگونه کنار بیایند چون به‌هرحال شرایط اقتصادی است که سبب می‌شود آن‌ها درگیر امور روزمره باشند. در کنار این، به پدرها و مادرها تلنگر می‌زند که خود را آن‌قدر درگیر مسائل روزمره و کار نکنند که از کودکان خود غافل شوند.

کارگردان «یک مهمانی ساده» ضمن اعلام این نکته که آثار حاضر در بخش خیابانی جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک‌ونوجوان برخلاف بخش صحنه‌ای این جشنواره، تولیدات تازه محسوب می‌شوند، گفت: متاسفانه باوجود این‌که شعار تئاتر برای همه را می‌دهیم، اصلا به اجرای نمایش‌های بخش خیابانی توجهی نمی‌شود. برای این مسئله می‌توان دو راه‌کار در نظر گرفت؛ شاید اگر بخش خیابانی هم همچون بخش صحنه‌ای از میان آثاری که اجرای عمومی خود را تجربه کرده‌اند، انتخاب شوند، شاید بحث اجرای عمومی آثار خیابانی هم جدی‌تر گرفته شود. البته با این شیوه ممکن است کار هیات بازبین دشوارتر شود. راه‌کار دوم این است که بعد از برگزاری جشنواره‌ها موقعیت اجرای عمومی آثار را فراهم کنیم. به‌عنوان‌مثال می‌توان پرداخت کمک‌هزینه‌ها را مشروط کرد به اجرای آثار بعد از جشنواره.

وی در ادامه افزود: بسیاری از مسئولان و حتی هنرمندان تئاتر فکر می‌کنند تولید اثر خیابانی کار بسیار راحتی است. درصورتی‌که تولید یک اثر خیابانی پروسه خاص خود را دارد که مسیری دشوار است. در فراخوان تمام جشنواره‌ها، آمده است که اگر نمایشی در جشنواره دیگری شرکت کرده باشد، نمی‌تواند حضور داشته باشد و بخش مرور در اغلب جشنواره‌های تئاتری به آثار صحنه‌ای اختصاص دارد. نکته اینجاست که حتی کمک‌هزینه‌ای که به آثار خیابانی اختصاص داده می‌شود بسیار اندک است و اصلا کفاف تولید اولیه نمایش را هم نمی‌دهد. پس کارگردان باید بخش اعظمی از هزینه‌ها را خودش تقبل کند و پس از اجرا در یک جشنواره، پرونده آن را به‌طور کامل ببندد! باید تمهیدی اندیشید که از طریق اجرای عمومی گروه‌ها بتوانند حداقل هزینه‌های نمایش را تامین کنند. اگر شرایط واقعا برای فراهم کردن اجرای عمومی فراهم نیست، می‌توانند همچون جشنواره‌های سینمایی، از آثار بخش مرور هم در سایر جشنواره‌ها استفاده کرد.

حبیبی ضمن اعلام این نکته که تا سال گذشته از همدان در جشنواره شرکت می‌کرد، درباره امکانات تئاتری این شهر، گفت: کمتر عزیزی را دیده‌ام که از جشنواره تئاتر کودک‌ونوجوان همدان به نیکی یاد نکند. تمام مسئولان شهر همدان؛ از استاندار همدان تا مدیرکل ارشاد، دغدغه این را دارند که جشنواره‌ای درخور نام همدان و عنوان بین‌المللی این جشنواره برگزار کنند. مردم همدان منتظر برگزاری جشنواره هستند؛ آذرماه و در اوج سرما مردم به تماشای نمایش‌های خیابانی می‌نشینند. از سویی دیگر گروه‌های تئاتر همدان هم بسیار بیشتر شده‌اند و نسبت به تولید و اجرای نمایش‌های کودک‌ونوجوان اقدام می‌کنند. در همدان گروه‌های بسیار زیادی در صف نوبت اجرا هستند. پس لزوم اضافه شدن به سالن‌های تئاتر همدان همچنان احساس می‌شود.

«یک میهمانی ساده» روزهای شنبه ١١ آذرماه ساعت ١٦:٣٠، دوشنبه ١٣ آذر ساعت ١٧:٤٥ و سه‌شنبه ١٤ آذر ساعت ١٦ در محوطه مجتمع فرهنگی‌سینمایی شهید آوینی شهر همدان اجرا می‌شود.

انتهای پیام/ ش

بیست‌ و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.