با موافقت نمایندگان؛

عضویت اقلیت‌های دینی در شوراهای شهر تصویب شد

نمایندگان مجلس شرایط عضویت اقلیت‌های دینی در شوراهای اسلامی شهر و روستا را تعیین کردند.

مجلس عضویت اقلیت‌های دینی در شوراهای شهر را تصویب کردبه گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نمایندگان مجلس در صحن علنی امروز (سه‌شنبه، 21آذرماه) در جریان بررسی طرح اصلاح قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران ماده یک این طرح را با 152 رای موافق، 41 رای مخالف و 13 رای ممتنع از مجموع 231 نماینده حاضر تصویب کردند.

در ماده یک این طرح ذکر شده دو تبصره به عنوان تبصره‌های یک و 2 به ماده 30 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب 75/1/3 به شرح ذیل الحاق و شماره تبصره‌های این ماده اصلاح می‌شود.

در تبصره یک این ماده آمده است: اقلیت‌های دینی شناخته شده در قانون اساسی ساکن در شهرها و روستاهای کشور می‌توانند نامزد انتخابات شوراهای اسلامی همان شهر و روستا شوند.

در تبصره 2 این ماده ذکر شده اقلیت‌های دینی شناخته شده در قانون اساسی به جای اسلام باید به اصول دین خود اعتقاد و التزام عملی داشته باشند.

همچنین نمایندگان ماده 2 این طرح را با 156 رای موافق، 14 رای مخالف و 7 رای ممتنع از مجموع 236 نماینده حاضر در صحن علنی پارلمان مصوب کردند.

در ماده 2 این طرح آمده است: یک تبصره به ماده 63 این قانون به عنوان تبصره یک الحاق و شماره تبصره‌های این ماده اصلاح می‌شود.

در تبصره یک این ماده آمده است: دبیرخانه دائمی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات در مجلس شورای اسلامی در اجرای ماده 53 این قانون با امکانات موجود مجلس شورای اسلامی مستقر می‌شود. کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور موظف است مطابق آیین‌نامه مجلس شورای اسلامی ساختار سازمانی را تدوین و به تصویب برساند و حداکثر ظرف مدت 6 ماه به منظور تصویب در اختیار کمیسیون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی قرار دهد.

کولیوند رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور قبل از تصویب این ماده در توضیحی نسبت به اعتراض یکی از نمایندگان درباره تبصره یک گفت: تصمیمات شوراهای اسلامی شهر و روستا با توجه به اصل 105 به صورت مستقیم اجرا نمی‌شود بلکه بعد از تصویب به فرمانداری‌ها و بعد در کمیته تطبیق بررسی می‌شود.

وی ادامه داد: کمیته تطبیق بر اساس دستور مجلس با حضور نمایندگانی از شوراها و قوه قضاییه تشکیل شد تا مصوبات شوراها را بررسی کنند و در صورت مغایرت با اسلام و منافع کشور، به شورا ارجاع داده یا رد کنند.

انتهای پیام/

برای مشاهده تصاویر علنی امروز اینجا کلیک کنید.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۴ ۲۲ آذر ۱۳۹۶
خداقوت عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۵ ۲۲ آذر ۱۳۹۶
مگه تا حالا نمیتونستن عضو بشن؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۵ ۲۲ آذر ۱۳۹۶
درود بر شما خیلی عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۶ ۲۱ آذر ۱۳۹۶
خیلی عالیه که اقلیت های مذهبی برای خود یک نماینده داشته باشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۴ ۲۱ آذر ۱۳۹۶
آقا اجازه! نظام ما از دو بخش تشکیل شده 1- جمهوری یعنی همۀ مردم2- اسلامی یعنی اکثریت مردم پس هم باید بخش اول را در نظر داشت و هم بخش دوم را
Iran (Islamic Republic of)
عبداله
۲۰:۱۳ ۲۱ آذر ۱۳۹۶
سلام:اولا اگر قرار باشد اقلیت دینی در شورای اسلامی شهر و غیره باشد صرفا باید بتواند ازمیان خود اقلیتها رای بیاورد و گرنه خلاف شرع دین است و نباید مسلمان بمعنای خاصش-تابعین قرآن و معصومین(ع) اعم از شیعه و سنی نیاز باشدبه غیرمسلمان رای دهدو او را انتخاب و ولایت بر امور و مصالح خود دهد ثانیا اقلیتها میتوانند همانند مجلس نماینده مجزا داشته باشند و به نسبت جمعیتشان تعداد نماینده برای همان شهر یا روستا انتخاب کنند و صرفا نماینده اقلیتهای همان محل باشند.ضمنا ازمیان خود برای شوراهای بالاتر-استان و غیره-یک نماینده با ارفاق ممکن داشته باشند.
United States of America
arata
۱۸:۱۶ ۲۱ آذر ۱۳۹۶
هردم از این باغ بری میرسد....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۵ ۲۱ آذر ۱۳۹۶
مگه الان نیستن!
United States of America
ناشناس
۱۶:۳۷ ۲۱ آذر ۱۳۹۶
خدا رو شکر مشکل نمایندگان اقلیت ها حل شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۳ ۲۱ آذر ۱۳۹۶
خیلی عالیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۸ ۲۱ آذر ۱۳۹۶
عالی شد دمشون گرم
قانون قانونه برای همه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۱ ۲۲ آذر ۱۳۹۶
خدا رو شکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۴ ۲۱ آذر ۱۳۹۶
مگه تا بحال نمی تونستن در انتخابات شرکت کنن اصلا فکرشو نمیکردم که همچی قانونی وجود داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۱ ۲۲ آذر ۱۳۹۶
قانون اساسی رو بخونید نیازی به فکر نداره همه چیز شفافه
آخرین اخبار