مدیرکل امور بندری سیستان و بلوچستان گفت: آلودگی نفتی در بندر شهید بهشتی چابهار صحت ندارد؛ این پدیده، لکه نفتی نبوده است.

تخلیه ۵۵۰۰ تن آهن آلات در بند چابهار / آلودگی نفتی در بندر شهید بهشتی صحت نیستبه گزارش  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از سازمان بنادر و دریا نوردی؛ ابراهیمی معاون بندری و امور اقتصادی اداره کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: دومین محموله آهن آلات به‌ وزن ۵ هزار و ۵۰۰ تن توسط کشتی Ocean Master در تاریخ ۹۶.۱۱.۱ مستقیم از کشور کره جنوبی وارد بندر و پس از پهلوگیری به اسکله بندر چابهار، عملیات تخلیه آغاز شد.

وی ادامه داد: فرآیند تخلیه کشتی مذکور ظرف مدت ۱۷ ساعت انجام شد. این محموله‌ها تأمین کننده مواد اولیه مورد استفاده کارخانجات تولیدی استان و منطقه  است که با بازاریابی و اطلاع رسانی به صاحب کالا مقصد این نوع محمولات از سایر بنادر به بندر چابهار تغییر پیدا کرده است.

ابراهیمی تصریح کرد: بر این اساس حمل مستقیم کالا و مواد اولیه به بندر علاوه بر اشتغال زایی، کاهش هزینه حمل و قیمت تمام شده محصولات تولیدی را در پی خواهد داشت.

وی افزود: با انجام خدمات مطلوب و رضایت صاحب کالا سومین محموله آهن آلات طی چند روز آینده وارد بندر خواهد شد. پیش از این ( آذرماه امسال) کشتی کاربین هارمونی حامل نخستین محموله آهن آلات از کشور کره جنوبی وارد بندر چابهار شده بود.

بندر چابهار آلودگی نفتی ندارد

معاون دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان در پی انتشار خبری مبنی بر وجود لکه نفتی در بندر شهید بهشتی چابهار  گفت: این پدیده لکه نفتی نبوده است، بلکه پدیده "شکوفایی جلبک سبز" یا بلوم پلانکتونی رخ داده است که مردم محلی به این پدیده "مریضی دریا" می‌گویند.

به گفته ابراهیمی؛ با استناد بررسی سوابق وقوع پدیده پلانکتونی در سنوات قبل، به نظر می‌رسد اغلب بلوم پلانکتونی در سواحل چابهار هر ساله بعد از موسم مونسون در فصول پاییز و زمستان (در فصل سرد) و به دلیل سرمای هوا رخ می‌دهد، که گاهی در فصل بهار و تابستان نیز مشاهده شده است و این بلوم‌ها از یک الگو و روند طبیعی در منطقه پیروی می‌کند.

وی در ادامه بیان کرد: این موضوع از قبل  توسط کارشناسان اداره حفاظت محیط‌زیست دریایی بندر چابهار مورد بررسی دقیق قرار گرفته و از بی‌خطری این پدیده اطمینان حاصل کرده‌اند.

ابراهیمی با تأکید بر این موضوع که انتشار هرگونه خبر غیر تأیید شده مبنی بر آلودگی دریا، عواقب حقوقی بین‌المللی سنگینی خواهد داشت و می‌تواند اقتصاد منطقه را با چالش مواجه کند.

این مقام مسئول خواستار شد که افراد از انتشار هرگونه اخبار غیر صحیح و تأیید نشده، امتناع کنند؛ در غیر این صورت این اداره کل حق قانونی پیگیری و برخورد قانونی با افراد متخلف را برای خود محفوظ می‌دارد.

وی در خاتمه یادآور شد: کارشناسان اداره کل بنادر و دریانوردی استان به صورت روزانه از اسکله‌های تحت مدیریت بازدید کرده و در صورت وقوع هرگونه آلودگی احتمالی، تیم مقابله با آلودگی این بندر با تجهیزات مدرن و کارآمد و با توان عملیاتی بالا این قابلیت را دارد که در کمترین زمان ممکن، با آلودگی مربوطه مقابله و با استفاده از تجهیزات جمع‌آوری لکه‌های نفتی موجود در بندر، مواد نفتی ریخته شده به دریا را جمع آوری و از محیط‌زیست دریایی محافظت کنند.

 انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار