باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد:

سرنوشت کارخانه‌های هپکو و آذرآب در هاله‌ای از ابهام/ خصوصی سازی‌های غیر اصولی، بلای جان صنایع شد

واگذاری‌های غیراصولی، واردات محصولات مشابه خارجی و فقدان مدیریت مناسب،کارخانه های آذرآب و هپکو را در گرداب مشکلات انداخت.

سرنوشت کارخانه‌های هپکو و آذرآب در هاله‌ای از ابهام/ خصوصی سازی‌های غیر اصولی، بلای جان صنایع شد به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،در ماه های اخیر شاهد اعتراض تعداد زیادی از کارگران کارخانه های هپکو وآذرآب استان اراک بودیم چراکه این دو کارخانه شرایط مناسبی نداشته و با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می کنند.


شرکت صنایع هپکو و آذرآب در زمینه صنایع اصلی کشور مانند تولید و توزیع ماشین‌آلات سنگین راهسازی، معدنی، کشاورزی، توربین، تجهیزات صنایع معدنی، پتروشیمی و پالایشگاهی فعالیت دارند.

بسیاری از کارشناسان معتقدند واگذاری‌های غیراصولی، واردات محصولات مشابه خارجی و فقدان مدیریت مناسب ، حال و روز هپکو و آذرآب را اینگونه کرده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در سفر  چند روز پیش خود به استان اراک در نشست ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان مرکزی حضور یافت و پس از این جلسه در جمع خبرنگاران گفت:استان اراک علی رغم همه مشکلات و محدودیتها در برخی واحدهای صنعتی بزرگ، اما ‌در حوزه صادرات غیرنفتی توانسته بیش از ۵۰ درصد رشد داشته باشد.

وی افزایش ۱۱ درصدی صدور جوازهای تاسیس در ۱۰ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال در استان مرکزی و افزایش ۱۷ درصدی واحدهای مورد بهره برداری در این استان را نشانه دهنده رشد صنعتی استان مرکزی دانست.

شریعتمداری همچنین به کمک 12 هزار میلیاردی دولت به صنایع در قالب تسهیلات اشاره کرد،اما هیچ حرفی از برنامه دولت برای کمک به دو کارخانه آذرآب و هپکو به میان نیاورد.

در ادامه گزارش با دو تن از مسئولان صنعتی استان مرکزی به گفتگو پیرامون مسائل این دو کارخانه بزرگ صنعتی پرداخته ایم که در ادامه آمده است:

 

خصوصی سازی های غیر اصولی،بلای جان صنایع شد

عماد مردانی رئیس خانه صنعت، معدن تجارت استان مرکزی و نایب رئیس خانه صنعت کشور در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در جلسه ای که  وزیر صنعت در استان مرکزی داشت ، از هیچ یک از فعالان بخش خصوصی برای حضور دعوت بعمل نیامد.

وی با بیان اینکه استان مرکزی 3 هزار و 300 واحد صنعتی دارد، افزود: کمتر از 50 واحد صنعتی استان مرکزی متعلق به دولت بوده و حداکثر 5 یا 6 واحد بزرگ دولتی در این استان دچار مشکلات جدی هستند.

مردانی با اشاره به نقش تعیین کننده بخش خصوصی در صنایع استان مرکزی و کشور تصریح کرد: گلایه ما این است که چرا وزیر صنعت،معدن و تجارت حتی 5 دقیقه برای گوش دادن به حرف‌ها و دردودل‌های بخش خصوصی زمان اختصاص نداد.

رئیس خانه صنعت، معدن تجارت استان مرکزی اذعان کرد: واحدهای بزرگ صنعتی همچون هپکو‌، ایرالکو‌، آذرآب‌ و شرکت صنایع استان مرکزی جزء صنایع مادر و ملی محسوب می‌شوند که گستره فعالیت آن‌ها از گذشته در سطح خاورمیانه مطرح بود و اجرای نادرست اصل 44 قانون اساسی موجب نابودی این صنایع بزرگ کشور شد.

وی اضافه کرد: شرکت صنعتی اراک که بزرگترین تولید کننده ماشین آلات صنعتی بود، پس از واگذاری به بخش خصوصی نابود شد.

مردانی ابراز کرد: شرکت آونگان‌، بزرگترین تولید کننده دکل‌های انتقال انرژی، با اشتغال نزدیک به 2 هزار نفر کاملا تعطیل شد و همچنین شرکت هپکو‌ ابتدا به شخصی واگذار شد که نیتش ،به سود رساندن و به روز کردن کارخانه نبود و تنها به دنبال افزایش سود سرمایه خود بود.

وی افزود: در نهایت کارخانه هپکو‌ از شخص مذکور گرفته و توسط سازمان خصوصی سازی به فرد دیگری واگذار شد اما متاسفانه مدیرعامل دوم نیز نتوانست مشکلات این کارخانه را حل کرده و در نتیجه وضعیت نامطلوب فعلی در این کارخانه به وجود آمد.

نایب رئیس خانه صنعت کشور اظهار کرد: کارخانه‌ای که دچار مشکل می‌شود تبعات منفی زیادی به بار آورده و نمی‌توان تنها با جا به جایی مدیر عامل یا مالک این مشکلات را به راحتی حل کرد.

مردانی یادآور شد: امروز با وجود اینکه هپکو‌ بزرگترین تولید کننده ادوات راه سازی خاورمیانه بود، تعطیل شده و کارگران این کارخانه حقوق معوقه‌ بالایی دارند.

وی تصریح کرد: شرکت آذر‌آب هم سرنوشت مشابه این دارد و با بدهی‌های مختلفی رو به رو است و شرایط مشابهی برای شرکت ماشین سازی اراک به وجود آمده و به دلیل واگذاری پروژه‌های داخلی به شرکت‌های خارجی کارگران این کارخانه تقریبا بیکار شده‌اند.

 مردانی بیان کرد: برای نجات کارخانه‌هایی مانند آذر‌آب و هپکو‌، بخش خصوصی و دولتی باید آستین‌ها را بالا بزنند زیرا اتفاق های سال‌های اخیر نشان داد  مدیریت دولتی در صنایع جواب نمی‌دهد.

وی ادامه داد: به دلیل انباشت نیرو ، بهره وری پایین و وابستگی به کمک های دولت ، مدیران دولتی نمی‌توانند کارخانه‌ها و صنعت را به سود دهی برسانند.

این فعال صنعتی تاکید کرد:راهکار نجات کارخانه هایی مانند هپکو و آذرآب،این است که مالکیت این واحدهای تولیدی به بخش خصوصی واگذار شده و متولی آن مشخص باشد.

مردانی اذعان کرد: باید توجه داشت علت اصلی که بخش خصوصی نتوانست در برخی موقعیت‌های به وجود آمده موفق باشد این بود که دولت در جایی که باید از صنایع واگذار شده به بخش خصوصی حمایت می‌کرد، از وظیفه خود شانه خالی کرد.

مردانی تصریح کرد: نمی‌توانیم توقع داشته باشیم که یک نفر همه مشکلات را حل کرده و بعد از آن بتواند با توان بالا به تولید ادامه دهد و در اینجاست که دولت باید از بخشی از حقوق خود گذشته و همچنین تا حد امکان جلوی واردات را بگیرد، در غیر این صورت مشکل امروز صنایع، فردا در تمام کشور پخش خواهد شد.


وی در پایان یادآور شد: استان مرکزی به عنوان قطب صنعتی کشور، نیازمند حمایت جدی دولت و همه بخش‌های صنعت است و با توجه به اینکه 60 درصد اشتغال در این استان معطوف به صنعت شده، می‌توان پیش بینی کرد در صورت تعطیلی صنایع، آمار بیکاری در این استان روز افزون شود.

 

سرنوشت هپکو و آذرآب به سازمان خصوصی سازی سپرده شد

محمد رضا حاجی پور رئیس سازمان صنعت، معدن تجارت استان اراک در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،اظهار کرد: در جلسه با وزیر صنعت معدن تجارت یک سری از بحث‌ها به صورت کلی مطرح شد و در مورد 3 هزار دستگاهی که قرار بود سازمان مدیریت بحران کشور در اختیار هپکو‌ قرار دهد بحث شد، اما حرفی از کمک مستقیم دولت به هپکو‌ در این جلسه به میان نیامد.

وی افزود: مصوبات کارخانه آذر‌آب نهایی شده و بحث پرداختی تسهیلاتی‌ که بانک‌ها قرار است به این 2 کارخانه بدهند تکمیل شده‌است.

حاجی پور در تشریح شرایط کنونی 2 کارخانه آذر آب و هپکو‌ تصریح کرد: کارخانه آذر آب اکنون دارای سهام دار و هیئت مدیره مشخص است و مشکلی از این جهت ندارد.

رئیس سازمان صنعت، معدن تجارت استان اراک اضافه کرد: شرکت هپکو‌ دارای مشکلاتی در حوزه مدیریت و هیئت مدیره است که در جلسه‌ مشترک  با وزیر صنعت قرار بر این شد که در 3 مرحله ابتدایی سازمان خصوصی سازی برای این کارخانه مالکیت و سهام دار تعیین کرده و این هدف می‌تواند به طرق مختلفی از جمله مزایده عملی شود.

وی بیان کرد: تعیین تکلیف مدیریتی شرکت هپکو‌ جزء وظایف سازمان خصوصی سازی بوده و در مرحله بعد از تعیین مالکیت دولت ، سازمان‌های دولتی موظفند به مصوبات تعیین شده جهت پیگیری رونق تولید در این کارخانه‌ها اقدام کنند.

حاجی پور مدعی شد: نمایندگانی از بخش‌های خصوصی استان مرکزی در جلسه وزیر صنعت معدن تجارت حضور داشتند و قبل از این جلسه در نشست‌های مشترک، نظر بخش خصوصی عنوان و تجمیع‌ شده بود.

وی در پایان یادآور شد: مدیران واحدهای تولیدی و بخش خصوصی تمام مطالب و مشکلات خود را در جلسه با وزیرصنعت، معدن و تجارت عنوان کرده و به جمع بندی رسیده بودند.

گزارش:سمیه عرب

انتهای پیام/

 

برچسب ها: صنعت ، معدن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۰ ۲۸ بهمن ۱۳۹۶
سلام اراک
شهرستان هست و مرکز استان مرکزی نه استان اراک
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۹ ۲۸ بهمن ۱۳۹۶
امیدوارم این مشکلات هر چه زودتر رفع شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۵ ۲۸ بهمن ۱۳۹۶
کارخانه هپکو ؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۱ ۲۸ بهمن ۱۳۹۶
خصوصی سازی کمک بزرگی به رونق اقتصادی میکنه در صورتی که تحت نظارت مسئولین باشه
United States of America
ناشناس
۱۲:۴۵ ۲۸ بهمن ۱۳۹۶
اینها باید خودشان را چه از لحاظ کیفیت چه از لحاظ قیمت برتر از رقبای خارجی کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۶ ۲۸ بهمن ۱۳۹۶
خدا کمکمون کنه
آخرین اخبار