دومین جشنواره حلیم پزان با هدف احیای این سنت چند صد ساله در شهرستان اقلید برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ مسعودی شهردار اقلید گفت: برگزاری این جشنواره‌ها می‌تواند احیا کننده سنت قدیمی حلیم پزان اقلید باشد و امیدواریم این حرکت گامی مثبت برای ثبت ملی این رسم کهن باشد.

وی اظهار کرد: در این جشنواره ۵۰ نفر در قالب گروه‌های سه تا پنج نفره برای پخت بهترین حلیم به رقابت پرداختند.

مسعودی بیان کرد: پس از رقابت ده ساعته، هشت گروه برتر معرفی و از آن‌ها تقدیر شد.

وی گفت: حلیم پزان، آیین چند صدساله مردم اقلید است که هر سال در شب نخست اسفندماه برگزار می‌شود و با توجه به اینکه روز نخست اسفندماه امسال مصادف با سالروز شهادت حضرت زهرا (س) و تشییع پیکر مطهر شهدای گمنام در این شهرستان بود، این جشنواره به امروز چهارم اسفندماه موکول شد.

شهردار اقلید ادامه داد: فلسفه پخت حلیم این گونه اعلام می‌شود که با توجه به اینکه شغل اکثر مردم اقلید در گذشته کشاورزی بوده و اول اسفند ماه کار کشاورزی در اقلید آغاز می‌شود، مردم بر این باور بودند که باید کار در زمین‌های کشاورزی را با نیرو و قوت زیادتری شروع کنند به همین خاطر از این غذا استفاده می‌کردند.

وی افزود: گندم کامل، گوشت و حبوبات و همچنین دارچین و روغن موادی است که برای پخت حلیم استفاده می‌شود.

مسعودی با بیان اینکه مقدمات ثبت ملی این رسم انجام شده است، افزود: پیش از این رسم کلوخ پزان این شهرستان ثبت ملی شده بود.

شهرستان اقلید در ۲۶۷ کیلومتری شمال شیراز قرار دارد.
انتهای پیام/ر

آیین سنتی هلیم پزان در اقلید برگزار شد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار