نتایج یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که یک ضرر اقتصادی بزرگ می‌تواند عمر شما را کوتاه کند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ احتمال مرگ آمریکایی‌های میانسالی که ضرر اقتصادی ناگهانی و سنگینی را متحمل شده بودند، در سالهای بعد از ضرر بیشتر از سایرین بود.
 
خطر بالای مرگ بعد از یک ضرر اقتصادی بزرگ، مرزهای اقتصادی- اجتماعی را در می‌نوردد و صرف نظر از سرمایه به جا مانده برای افراد روی آن‌ها تأثیرمنفی می‌گذارد.

افزایش شکاف اقتصادی عامل کاهش امید به زندگی

نتایج تحلیل اطلاعات نزدیک به 9 هزار نفر نشاندهنده ارتباط میان وضعیت سلامتی و اوضاع اقتصادی افراد است، مطالعات پیشین درآمد پایین و افزایش شکاف اقتصادی بین طبقات مختلف جامعه را مرتبط با افزایش بیماری‌های مزمن و کاهش امید به زندگی می‌دانند.
 
لیندسی پول پژوهشگر دانشگاه پزشکی نورس وسترن می‌گوید: این داستانی واقعی درباره همه ما است. چنین شرایطی ممکن است منجر به استرس، تأخیر در مراقبت‌های پزشکی، سوء مصرف مواد مخدر و حتی خودکشی شود. سیاستگذاران باید توجه بیشتری به این موضوع داشته باشند.
 
در مجموع می‌توان گفت، شوک اقتصادی، خطر مرگ را تا 50 درصد بالا می‌برد، اگر چه در این مطالعه رابطه علت و معلولی بین شوک اقتصادی و افزایش خطر مرگ اثبات نشده است. نتایج این پژوهش سه شنبه گذشته در مجله آمریکن مدیکال اسوسیشن منتشر شد.
 
پژوهشگران اطلاعات مربوط به وضعیت سلامتی گروهی از افراد را که در دهه‌های پنجاه و شصت زندگی خود بودند، بررسی کردند و کسانی را که طی این مدت جان خود را از دست داده بودند، جدا کردند. این اطلاعات طی دو دهه جمع‌آوری شده بودند.
 
تقریباً 1 نفر از هر 4 نفر دچار شوک اقتصادی شده بود؛ میزان کل خسارت اقتصادی این افراد حدود صد هزار دلار بود؛ این خسارت‌ها شامل مواردی چون سقوط ارزش سرمایه‌گذاری افراد یا مواردی چون سلب حق مالکیت خانه آن‌ها بود؛ برخی از این شوک‌ها طی بحران اقتصادی بین سال‌های 2007 تا 2009 میلادی رخ داده بودند، برخی قبل از آن و برخی دیگر بعد از آن. صرف نظر از این که تصویر کلی اقتصاد آمریکا به چه شکلی است، باز هم شوک اقتصادی منجر به افزایش احتمال مرگ می‌شود.

احتمال مرگ بر اثر شوک اقتصادی در زنان بیشتر از مردان است

احتمال شوک اقتصادی در زنان بیشتر از مردان است‌؛ در صورت بروز شوک اقتصادی در زنان احتمال مرگ آنان به همان میزان احتمال مرگ مردان افزایش می‌یابد. پژوهشگران فاکتورهایی نظیر تغییر وضعیت تأهل افراد، وضعیت بیکاری و وضعیت سلامتی آن‌ها را نیز بررسی کردند.
 

در صورتی که فرد خانه خود را از دست بدهد، اثر شوک اقتصادی بیشتر می‌شود؛ این اثر همچنین در افراد با دارایی کمتر قوی‌تر است.

دکتر آلن گاربر از دانشگاه هاروارد می‌گوید: یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که شوک اقتصادی به اندازه بیماری قلبی خطرناک است و پزشکان باید تشخیص دهند که مشکلات اقتصادی تا چه میزان بیمار آن‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

این نتایج در زمانی منتشر شده‌اند که میزان امید به زندگی در آمریکا برای دومین سال پیاپی کاهش یافته است.
 
دکتر استیون ولف از دانشگاه ویرجینیا می‌گوید: ما باید هر کاری کنیم تا نگذاریم مردم شوک اقتصادی را در زندگی خود تجربه کنند.
 
اگر چه کاترین بیکر از دانشگاه شیکاگو می‌گوید: این که دقیقاً باید چه کنیم، هنوز مشخص نیست و به تحقیقات بیشتری نیاز دارد. ما هنوز نمی‌دانیم که آیا سیاست‌هایی که با هدف محافظت از دارایی‌های مردم است، اثری مستقیم روی میزان مرگ و میر دارد یا خیر. اما این موضوع تنها دلیل برای محافظت از دارایی‌های مردم نیست.
 
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار