برگزاری نشست هم‌اندیشی گروه پژوهش مجموعه نمایشی «خورشید‌های سه‌گانه»

نشست هم‌اندیشی گروه پژوهش مجموعه نمایشی «خورشید‌های سه‌گانه» (حافظ، سعدی و خواجوی کرمانی) برگزار شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ ظهر امروز پنج شنبه در نشستی که در سالن ملاصدرای مجموعه فرهنگی رفاهی فرهنگیان شیراز برگزار شد، کاووس حسن لی مدیر پژوهش مجموعه نمایشی «خورشید‌های سه گانه» این نوید را داد که در کنار تولید سریال ۹۰ قسمتی با این نام، دست کم ۱۰ عنوان کتاب تحقیقی آماده چاپ می‌شود.

این استاد ادبیات و زبان فارسی دانشگاه شیراز اظهار کرد: گروه پژوهش مجموعه یادشده محدود به ساخت یک سریال نیست و برای تولید محصولات نمایشی دیگر راهی را هموار می‌کند که پدیدآورندگان این آثار در سال‌های بعد مورد استفاده قرار دهند.

وی ادامه داد: بخشی از کار پژوهشی مجموعه «خورشید‌های سه گانه» آغاز شده و پیش رفته است.

مدیر پژوهش مجموعه نمایشی «خورشید‌های سه گانه» افزود: در حاشیه این طرح بزرگ و فاخر نمایشی، نرم افزاری تولید می‌شود که حاوی اطلاعات مورد نیاز پژوهشگران و صاحب نظران است.

حسن لی بیان کرد: این نرم افزار قابلیت‌های کاوش در آثار تولید شده را آسان کرده، و گروه تلاش می‌کند که این تولیدات یکبارمصرف نباشند.
این نویسنده و شاعر شیرازی با بیان اینکه کتاب‌های نامبرده حداقل می‌تواند آثار اولیه مجموعه نمایشی «خورشید‌های سه گانه» را به وجود بیاورد، گفت: در این کار تلاش کردیم ابعاد ناشناخته شخصیت‌های مورد نظرمان را به نمایش بگذاریم.

حسن لی به نگارش طرحی برای این پروژه اشاره کرد و ادامه داد: مراحل تدوین طرح یادشده را گام به گام طی کردیم تا نقشه راه مراحل بعدی طرح میسر شود.

استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز اظهار کرد: منابع اولیه طرح پژوهشی مجموعه نمایشی «خورشید‌های سه گانه» را ۳۰ اثر است و برای نقشه راه و مسیر مشخص چند مرحله را ترسیم کردیم که مرحله نخست به عنوان فاز صفر در بازه زمانی ۴ ماه طی شد که شامل ۸ گام از جمله بازشناسی استادان شاخص و متخصص در تاریخ، جغرافیا، جامعه شناسی تاریخی و ادبیات بود.

مدیر پژوهش مجموعه نمایشی «خورشید‌های سه گانه» با اشاره به مراحل بعدی فاز صفر این پروژه تصریح کرد: گفت و گو با استادان صاحب نظر، کتاب شناسی و ماخذپژوهی، گردآوری و خریداری منابع و کتاب شناسی و ماخذشناسی شاعران سه گانه این بخش را تکمیل می‌کنند.

حسن لی با اشاره به مرحله دوم (فاز یک) این مجموعه که در بازه زمانی ۸ ماهه به اجرا در می‌آید، تصریح کرد: این مرحله شامل ۹ گام علمی و پژوهشی است و در ادامه مرحله سوم که فاز دوم مجموعه یادشده را رقم می‌زند ظرف ۴ ماه به نتیجه می‌رسد.

وی از اولویت‌های این طرح را، مطالعه دقیق و ریزبینانه همه آثار شاعران و انتخاب متن‌های گوناگون متناسب با دوره‌های زندگی آنان برشمرد.

مدیر پژوهش مجموعه نمایشی «خورشید‌های سه گانه» پیرامون مرحله چهارم این مجموعه نمایشی اظهار کرد: در بازه زمانی ۵ ماه تدوین طرح اولیه تاریخ و تدوین طرح اولیه فرهنگ عمومی عصر شاعر (لباس ها، غذاها، ظروف، باور‌های مردمی و...)، تدوین طرح اولیه زندگی شاعر (به صورت تاریخی) انجام می‌گیرد.

حسن لی، مرحله پنجم را ۳ ماهه دانست و گفت: مطالعه طرح نهایی از سوی اعضای گروه و داوری از سوی ۲ صاحب نظر خارج از گروه، ویرایش نهایی متن و انتشار آن، مطالعه و تائید محتوایی سناریوی نهایی، اقدامات عملی که پیش بینی می‌شد ۲۴ ماه به طول بینجامد ۶ ماه زودتر از موعد آماده می‌شود.

حسن لی با توجه به ۷ مرحله پژوهشی فاز صفر مجموعه نمایشی «خورشیدهای سه گانه» تصریح کرد: تاکنون ۲۳ نفر پژوهشگر و متخصص ظرف ۲۲ نشست و جلسه مشورتی به تبادل نظر پرداختند و ۲ گروه سیاست گذاری پژوهشی سعدی و حافظ و یک گروه مستقر در کرمان پیرامون خواجوی کرمانی شکل گرفته است.

مدیر پژوهش مجموعه نمایشی«خورشیدهای سه گانه» به انعقاد قرارداد تالیف برای تدوین جغرافیای تاریخی شیراز در قرون ۷ و ۸ با یک استاد صاحب نظر در شیراز اشاره کرد و ادامه داد: تولید نرم افزار پژوهشی مجموعه «خورشیدهای سه گانه» و بهره مندی از امکانات و قابلیت های ویژه و ضروری برای انجام تحقیقات ادبی با سرعت و دقت بیشتر انجام می گیرد.

حسن لی همچنین به تعیین موضوعات اصلی در مرحله فیلمنامه نویسی، کارگردان و سازندگان سریال «خورشید‌های سه گانه» اشاره کرد و افزود: در این بخش که شامل ۱۰ مرحله می‌شود تدوین جغرافیای تاریخی شیراز و کرمان، تدوین تاریخ سیاسی این شهر‌ها در سده‌های ۷ و ۸، سال شمار سعدی، خواجو و حافظ با تاکید بر اوضاع سیاسی، اجتماعی و فرهنگی شیراز و کرمان، تدوین دانشنامه شخصیت‌های برجسته این شهر‌ها با شناسایی و معرفی آنان، تدوین عناصر گوناگون فرهنگ مردم به شیوه دانشنامه‌ای (مدخل نویسی)، دوره بندی شعر سه شاعر، بازیابی حکایتها، شعر‌هایی که می‌تواند در فیلمنامه به تصویر کشیده یا از زبان شخصیت‌ها بیان شود، تقسیم بندی موضوعی سروده ها، حکایات و غزل‌ها و بازشناسی و تدوین اشارات تاریخی درحال انجام است.

در ادامه این نشست مدبری دبیر کنگره خواجوی کرمانی که بخش کرمان این پروژه نمایشی را بر عهده دارد به ارائه گزارشی از روند آن پرداخت و بیان کرد: با وجودی که ۲۷ سال از برگزاری کنگره جهانی خواجو در شهر کرمان می‌گذرد کار درخوری در این زمینه انجام نشده و اظهار امیدواری کرد با ساخت این مجموعه شخصیت خواجوی کرمانی بازشناسی شود.

وی تصریح کرد: شخصیت خواجوی کرمانی به گونه‌ای است که تعاملی میان این شهر‌ها به وجود آورده و تمایل دو طرف به این اشتراک کاملا مشهود است.

دبیر کنگره خواجوی کرمانی اضافه کرد: با توجه به اینکه ۱۷ دی ماه به نام خواجوی کرمانی در تقویم رسمی کشور ثبت ملی شده است خرسندم کاری که ۲۷ سال پیش آغاز شد، امروز در حال به نتیجه رسیدن است و امیدوارم این پروژه هنری خواست کرمانی‌ها را هم تامین کند.

مدبری افزود: پژوهش این مجموعه، در بخش تاریخی که یکی از استادان استان فارس برعهده دارد در حال انجام است و بخش ادبی نیز به زودی پایان می‌یابد.

ساخت سریال تلویزیونی «خورشید‌های سه گانه» بر اساس شخصیت‌های ادبی سعدی، خواجو و حافظ اسفندماه پارسال در صدا و سیمای مرکز فارس آغاز شده است.

انتهای پیام/ن

نشست هم‌اندیشی گروه پژوهش مجموعه نمایشی «خورشید‌های سه‌گانه» در شیراز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار