در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد;

مسلمانان شیعه و سنی مانند یک خانواده هستند

حجت الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن موسوی استاد دانشگاه گفت:شیعه و سنی مانند یک خانواده هستند اگرچه دیدگاه های مختلفی دارند.

مسلمانان شیعه و سنی مانند یک خانواده هستندحجت الاسلام سید ابوالحسن موسوی استاد دانشگاه وکارشناس مذهبی در گفتگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛در خصوص هفته وحدت گفت:خدا در قرآن کریم هدف از فرستادن پیامبر اسلام را عشق و رحمت بیان می‌کند و می‌فرماید: وَمَا أَرْسَلْنَاکَ إِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَمِینَ و (ای رسول) ما تو را نفرستادیم مگر آنکه رحمت برای اهل عالم باشی.

وی ادامه داد:ما مسلمانان همگی مانند یک خانواده هستیم که اعضای مختلف این خانواده دیدگاه خودشان را دارند و شما نمی‌توانید یک خانواده پیدا کنید که همگی مثل هم فکر کنند اما یکدیگر را دوست دارند و به هم عشق می‌ورزند؛ ما مسلمانان در دنیای اسلام شیعه و سنی مانند یک خانواده هستیم اگر چه دیدگاه‌های مختلفی داریم.

این کارشناس مذهبی بیان کرد:همین دیدگاه‌های مختلف می‌تواند تنوع ایجاد کند که مقدمه حضور در کنار این خانواده بزرگ، پیامبر اسلام است در اینجا قرآن می‌فرماید: إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَیْنَ أَخَوَیْکُمْ ۚ. وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُرْحَمُونَ

به حقیقت مؤمنان همه برادر یکدیگرند پس همیشه بین برادران ایمانی خود صلح دهید و خداترس و پرهیزکار باشید، باشد که مورد لطف و رحمت الهی باشید.

حجت الاسلام موسوی تصریح کرد:قرآن کریم ما را به توحید امر می‌کند، همه موجودات برای یک هدف بزرگ آفریده شده اند و آن توجه، شناخت و عبادت خدا است بطوریکه قرآن می‌فرماید: یسبحُ للهِ ما فی السَّمَاوَاتِ ومافی الارض آسمانهاى هفتگانه و زمین و هر کس که در آنهاست او را تسبیح می‌‏گویند.

این کارشناس مذهبی درباره وحدت گفت: پیرامون این موضوع چهار نکته مطرح است: اینکه همه شیعیان سنی شوند، همه برادران اهل سنت شیعه شوند، کاری به کار یکدیگر نداشته باشیم، و به یکدیگر عشق بورزیم و همکاری کنیم البته قرآن گزینه چهارم را به ما معرفی می‌کند که منظور از وحدت این نیست که اعتقادات خودتان را کنار بگذارید و اعتقادات دیگران را بپذیرید.

حجت الاسلام موسوی بیان کرد: معنی واقعی وحدت این است که هر کسی اعتقادات خودش را داشته باشد و در عین حال با برادران دینی خودش وحدت داشته باشد البته در برابر دشمن مشترک شرک، کفر، شیطان پرستان صهیونیسم جهانی مقاومت کند و برای توحید گام بردارد.

این کارشناس با بیان اینکه نکته بعدی این است که شیوه و روش زندگی پیامبر اسلام و اهل بیت (ع) همین موضوع را آموزش می‌دهد،گفت: امیر‌المؤمنین در مسجد و در زمان خلیفه اول، دوم و سوم از حضرت مشورت می‌خواستند و حضرت مشورت می‌دادند و به آن‌ها کمک می‌کردند حتی این جمله معروف است که خلیفه دوم بار‌ها با امیرالمومنین مشورت کرد و هر بار که مشورت می‌کرد آن قدر ذوق زده می‌شد که می‌گفت: «لولا علی (ع) لهلک عمر» اگر علی نبود عمر نابود می‌شد و بیش از ۷۰ مرتبه این جمله در کتب سنی آمده است. این نشان می دهد که امیرالمومنین برای تقویت  بنیه مسلمانان وحکومت اسلامی تلاش می کردند که  الگوی بسیار خوبی برای ما مسلمانان است.

امام علی(ع) در نهج‌البلاغه می‌فرماید: قلب و وجودت را پر از عشق به انسان‌ها کن و به  انسان ها محبت داشته باش.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.