جمع آوری حدود ۳۰۰ میلیون متر مکعب روان آب در کرمان

مدیر کل منابع طبیعی استان کرمان گفت: در سال جاری ازمحل اعتبارات صندوق توسعه ملی ۵۱۲ سازه آبی در سطح استان احداث کرده‌ایم که توانستیم ۲۱ میلیون متر مکعب روان آب را مدیریت که ۶ میلیون متر مکعب آن را به سفره‌های آب زیرزمینی تزریق کردیم.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،مهدی رجبی‌زاده مدیر کل منابع طبیعی استان کرمان در نشست خبری به مناسبت هفته منابع طبیعی گفت: منابع طبیعی یک سرمایه عظیم برای همه جوامع است لذا حفظ و نگهداری آن وظیفه همه افراد است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان با اشاره به اینکه ۱۴۰ هزار هکتار در بحث کاداستر در حوزه آبخیزداری انجام دادیم و در ادامه از چالش استان در زمینه  گرد و غبار سخن به میان آورد و گفت: برای کاهش گرد و غبار و بیابان‌زدایی در شرق استان اقداماتی انجام داده‌ایم که عملیات مالچ پاشی یکی از این اقدامات است، ضمن آنکه در سال آینده روی ۱۱ هزار هکتار از اراضی شرق استان عملیات مالچ پاشی انجام خواهد شد.

وی افزود: بایستی سرمایه منابع طبیعی برای نسل آینده حفظ یا در حد تعادل به آن‌ها تحویل دهیم و نباید به گونه‌ای رفتار کرد که مورد ماخذه نسل آینده قرار گیریم.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان عامل انسانی و عدم برنامه‌ریزی را علل اصلی در چالش‌های موجود منابع طبیعی دانست و بیان کرد: بیش از حد و بیش از ظرفیت از منابع طبیعی کشور استفاده کردیم لذا منابع طبیعی استان و کشور در تعادل نیستند.

وی میزان مساحت منابع طبیعی شمال استان را حدود ۱۳.۵ میلیون هکتار ذکر کرد و افزود: تقریبا مستثنیات ۱۳.۵ میلیون هکتار اراضی ملی شمال استان انجام شده است گفتنی است که تا امروز در کل کشور ۴۲ میلیون هکتار اسناد کاداستر برای اراضی ملی صادر شده است که حدود ۸ میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار مربوط به شمال استان می‌باشد لذا بیش از ۲۰ درصد اسناد کاداستر کل کشور مربوط به استان کرمان است.

رجبی‌زاده با بیان این مطلب که از ابتدای سال جاری تا پایان دی ماه ۱۸ هزار استعلام به دستگاه‌های مختلف جواب داده ایم، تصریح کرد: در سال جاری فقط سازمان صمت استان کرمان از ما حدود ۸۰۰ هزار هکتار استعلام کرده است.

وی بیان داشت: با توجه به بحران خشکسالی ها، امسال در بحث آبخیزداری اعتباراتی از محل صندوق توسعه ملی برای کاهش اثرات خشکسالی‌ها تخصیص داده شده است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان با اشاره به اقلیم استان کرمان و میانگین بارندگی‌های استان کرمان، افزود: میزان بارندگی‌های استان کرمان در سال‌جاری حدود ۷۰ میلیمتر بوده است و با این مقدار بارش اگر بایستی به پروژه‌های آبخیزداری و فضای سبز توجه کنیم تا بتوانیم سفره‌های آب زیرزمینی را تقویت کنیم.

رجبی‌زاده با بیان اینکه در سال جاری روی ۵ هزار و ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های بادام و بنه عملیات مبارزه با آفات و بیماری‌ها انجام شد، تصریح کرد: برای حفاظت جنگل‌ها، اقلامی برای روستاییان مانند تنورگازی، اجاق گاز تهیه کردیم که با این اقدام ۵ هزار هکتار از جنگل‌های را از تبدیل شدن به هیزم حفظ کردیم.

وی با اشاره به اینکه ۱۴۰ هزار هکتار در بحث کاداستر در حوزه آبخیزداری انجام دادیم و در ادامه از چالش استان در زمینه گرد و غبار سخن به میان آورد و اظهار کرد: برای کاهش گرد وغبار و بیابان‌زدایی در شرق استان اقداماتی انجام داده‌ایم که عملیات مالچ پاشی یکی از این اقدامات است، ضمن آنکه در سال آینده روی ۱۱ هزار هکتار از اراضی شرق استان عملیات مالچ پاشی انجام خواهد شد.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان تصریح کرد: معین‌های اقتصادی و صنایع بزرگ به عنوان مسئولیت اجتماعی در راستای حفظ منابع طبیعی باید ورود پیدا کنند که خوشبختانه تا کنون ۱۲ معین اقتصادی، صنایع و معادن بزرگ استان برای حفظ منابع طبیعی به کمک ما آمده‌اند.

وی بیان کرد: منابع طبیعی باید به معارف عمومی تبدیل شود و لذا باید فرهنگ حفظ منابع طبیعی در سطح جامعه نهادینه شود که برای دستیابی به این هدف بایستی از دوران کودکی آغاز کنیم بنابراین این اداره کل با همکاری آموزش و پرورش و سمن‌ها به ۹۲۱ هزار نفر ساعت کودکان دوره دبستانی آموزش‌های زیست محیطی داده شده است.

رجبی‌زاده با بیان اینکه تجربه اجرایی سه پروژه بین المللی در حوزه منابع طبیعی در استان وجود دارد، افزود: ۶۰ نیروی یگان حفاظت در شمال استان وجود دارد که با کمبود نیرو در این حوزه مواجه هستیم.
انتهای پیام/ی

جمع آوری روان آبها در کرمان

برچسب ها: محیط زیست ، حیات وحش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.